pozz...ovako:naci kada upaim komp ujutro radi sve normalnodo navecer pa onda od jednom se zamrzne nemogu nista klikati,jedino ostaje restart i nakon restarta se ne zeli bootati nego samo napise disk boot failure pls instert sistem diska and press enter.hdd je HITACHI HDS 7210. moze mi netko reci jeli hdd crko ili je nesto drugo?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tesko je reci, mozda je hard krepao (ploca se fizicki ostetila - head crash), a mozda je samo rijec o korumpiranim master file tabelama uslijed naglog gasenja. Neces znati sto je dok ne pokusas nekako testirati disk (bilo reinstalacijom, formatiranjem, ili nekakvim alatom za provjeru povrsine diska)
probo sam hdtuneom i sve je ok, al komp nakon 20 minuta opet radi samo sto ne za dugo
Obavezno provjeriti i kablove (SATA/ATA/napajanje). Možda je u njemu problem.
ostali sta mislite?
Pa sad kad si rekao da si testirao povrsinu, i da sve normalno radi neko vrijeme onda i meni zvuci kao losi kontakti na kablovima, i sâm sam imao takav problem. Racunalo bi se smrzavalo usred rada a nakon restarta bi me ponekad docekao korumpirani file sustav. Razlog je bilo los SATA kabel koji se jedva drzao na disku, kad sam ga zamijenio problemi su nestali.
hd tune pokazuje da je sve ok pod helth.jos nešto ona lampica na tipkovnici num lock se gasi ja je upalim a ni ne stignem vidjeti kad se ugasi
jos nešto ona lampica na tipkovnici num lock se gasi ja je upalim a ni ne stignem vidjeti kad se ugasi
U biosu potrazi nesto poput "Boot up numlock status" i namjesti da ti bude ukljucen numlock na startupu. Sad kad sam to rekao, radio sam na jednom racunalu kojem bi se numlock gasio pri restartu neovisno o postavki u biosu.
a ima to veze sa ovim zamrzavanjem?
Ne
hd tune pokazuje da je sve ok pod helth.jos nešto ona lampica na tipkovnici num lock se gasi ja je upalim a ni ne stignem vidjeti kad se ugasi
Ipak ti stavi neki drugi sata kabal pa provjeri da li će se problemi ponovo javiti.
ok.... sad je pocelo onako zablokiravat napar sekundi pa se odblokira i tako stalno.