Zamrzavanje kompa pa disk boot failure

poruka: 13
|
čitano: 3.533
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

pozz...ovako:naci kada upaim komp ujutro radi sve normalnodo navecer pa onda od jednom se zamrzne nemogu nista klikati,jedino ostaje restart i nakon restarta se ne zeli bootati nego samo napise disk boot failure pls instert sistem diska and press enter.hdd je HITACHI HDS 7210. moze mi netko reci jeli hdd  crko ili je nesto drugo?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Zamrzavanje kompa pa disk boot failure

Tesko je reci, mozda je hard krepao (ploca se fizicki ostetila - head crash), a mozda je samo rijec o korumpiranim master file tabelama uslijed naglog gasenja. Neces znati sto je dok ne pokusas nekako testirati disk (bilo reinstalacijom, formatiranjem, ili nekakvim alatom za provjeru povrsine diska)

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 16:29 (rustweaver).
15 godina
neaktivan

probo sam hdtuneom i sve je ok, al komp nakon 20 minuta  opet radi samo sto ne za dugo

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 16:31 (xxPhantoMxx).
16 godina
odjavljen

Obavezno provjeriti i kablove (SATA/ATA/napajanje). Možda je u njemu problem.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ostali sta mislite?

15 godina
neaktivan

Pa sad kad si rekao da si testirao povrsinu, i da sve normalno radi neko vrijeme onda i meni zvuci kao losi kontakti na kablovima, i sâm sam imao takav problem. Racunalo bi se smrzavalo usred rada a nakon restarta bi me ponekad docekao korumpirani file sustav. Razlog je bilo los SATA kabel koji se jedva drzao na disku, kad sam ga zamijenio problemi su nestali.

17 godina

Najvjerovatnije nešto ne štima sa kablom. Imao slične probleme i sata kabal je bio u pitanju. Ne mora značiti, ali pogledaj prvo to.

Prijavljuje li HT Tune nešto kao "Warning" ( Ultra DMA CRC Error Count) pod Health.

Sve što imam sam ukrao, samo sam školu i vozačku kupio.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

hd tune  pokazuje da je sve ok pod helth.jos nešto ona lampica na tipkovnici num lock se gasi ja je upalim a ni ne stignem vidjeti kad se ugasi

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 18:02 (xxPhantoMxx).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xxPhantoMxx kaže...

jos nešto ona lampica na tipkovnici num lock se gasi ja je upalim a ni ne stignem vidjeti kad se ugasi

U biosu potrazi nesto poput "Boot up numlock status" i namjesti da ti bude ukljucen numlock na startupu. Sad kad sam to rekao, radio sam na jednom racunalu kojem bi se numlock gasio pri restartu neovisno o postavki u biosu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 18:32 (rustweaver).
15 godina
neaktivan

a ima to veze sa ovim zamrzavanjem?

15 godina
neaktivan

Ne

17 godina
xxPhantoMxx kaže...

hd tune  pokazuje da je sve ok pod helth.jos nešto ona lampica na tipkovnici num lock se gasi ja je upalim a ni ne stignem vidjeti kad se ugasi

Ipak ti stavi neki drugi sata kabal pa provjeri da li će se problemi ponovo javiti.

Sve što imam sam ukrao, samo sam školu i vozačku kupio.
15 godina
neaktivan

ok.... sad je pocelo onako zablokiravat napar sekundi pa se odblokira  i tako stalno.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice