Zamrzavanje igara u Visti i Windows 7

poruka: 14
|
čitano: 2.900
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam jedan problem s računalom. Naime, igre koje sam pokrenuo u Visti i i Windowsima 7 mi se redovito zamrznu. Radi se o FPS poput Call of Juarez 1 i 2, Wolfenstein 2009 i Call of Duty-Modern Warfare 2. Nije mi jasno zašto se to događa. Nakon 10-15 minuta igranja jednostavno se zamrzne i sve što se može učiniti je restartati sustav. Iste igre na istom računalu u Windowsima XP rade normalno. U oba slučaja sam u Everestu pratio temperaturu sustava i komponenti, i sve je bilo u prihvatljivim vrijednostima. Računalo sam čak nosio i na servis, sumnjajući (prema uputama prijatelja) da je problem u memoriji ili grafičkoj, ali u servisu nisu ništa pronašli; na kraju sam tu sumnju otklonio instalirajući XP u kojemu je sve radilo najnormalnije (i na najvećim detaljima i rezoluciji).

Konfiguracija

Intel core 2 duo 2.66 GHz

DDR2  800 MHz 2GB

Albatron Geforce 8800 640 MB

ploča Gigabyte P35-DS4

napajanje Chieftec 550W

(mislim da je to ono što je u ovom slučaju bitno napisati, a ako treba navesti još neke komponente ili detaljnije o njima, napisati ću)

Molim pomoć.

Hvala i lijep pozdrav.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

1.instalirajuči vistu ona troši dosta resursa oko 1 gb radne memorije a ti imaš dva

igre koje si naveo isto također troše radnu memoriju i ja mislim da nije neispravna memorija nega da je fali barem još jedan gb

2.trebao si u windows 7 smanjiti rezoluciju i detalje na medium pa vidjeti

možda se neče rušit

3. da li je novo računalo ili nije mislio sam na pastu na procesoru iako mislim da to nema veze

ŽIVOT JE ONO ŠTO ODABEREŠ
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nije novo računalo, 2 godine je staro. I u visti i 7-ici sam igre pokrenio u najmanjim detaljima i rezi, pa se opet smrzavalo.

Da napomenem, driveri su najnoviji.

Najviše me zbunjuje to što prijatelj ima identično računalo (zapravo, grafička mu ima duplo manje rama, sve ostalo je isto), a kod njega sve normalno radi.

0 0 hvala 0
17 godina

Dobro čišćenje unutrašnjosti kompa i novi bios za matičnu će pomoći.

Također i ručno podešenje voltaže memorije (pročitaj na stranici proizvođaća jel treba 1,8V, 1,9V ili 2,1V, default matične je 1,8).

Ivan Marijanović, univ.bacc.ing.comp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Na to da je kompjuter iznutra prljav sam odmah i pomislio pa sam ga očistio, ali to i ovo ostalo što si naveo još uvijek ne objašnjava zašto u XP radi sve normalno, a u Visti i 7-ici zamrzava.

Namjeravao sam updateati bios, ali ne znam kako se to radi, a ne bih nešto htio pokvariti, pa ću zamoliti nekog tko zna da to napravi.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Zamrzavanje igara u Visti i Windows 7
zen031 kaže...

Namjeravao sam updateati bios, ali ne znam kako se to radi, a ne bih nešto htio pokvariti, pa ću zamoliti nekog tko zna da to napravi.

A koja ti je revizija ploče (1.0, 1.1, 2.0 ili 2.1)?

Ivan Marijanović, univ.bacc.ing.comp.
15 godina
neaktivan

1.1

Inače, čitao sam na stranim forumima da su ljudi koji su imali sličnih problema riješili problem updateanjem biosa, ali se nisam još to usudio raditi, jer mi je prijatelj koji se bolje razumije u kompjutere od mene rekao da zna biti problema s updateanjem biosa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.11.2009 14:40 (zen031).

0 0 hvala 0
16 godina

Meni sedmica nije dobro radila na staroj ploči a xp je. Kada sam kupio novu ploču na kojoj piše windows7 ready sve radi kao podmazano

PRODAJEM GTA4!!!! Cijena po dogovoru
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

meni se to isto dogada...ali na svim OS-ima....prije je sve islo ali sad kad sam instalirao windows 7 nece ni na njima ni na xp.....

RAZER :For gamers by gamers....CSS,COD4
15 godina
neaktivan

kolko dojde ploča

15 godina
neaktivan

ja sam metnio windows 7 i sad mi sve igrice štekaju.a na xp je sve normalno radilo.može li mi ko pomoći u vezi toga?

15 godina
neaktivan

imam pc koji mozes dobit danas za 100 eura,ali mi  windows 7 ide dobro i glatko koliko i xp,tak da tvoj problem je cudan :D

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

eto

ja neki dan stavio bios zadnji za svoju ploču... (btw...zakaj mi piše kod paljenja kompa poslije novog biosa Cheking files on disc...i to na svakom bootanju)

i jučer mi se smrzlo u igri...

mislim da je to do grafe i drivera ...

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2009 12:42 (doxy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni su GTR Evo i rFactor štekali u sedmici do bola. Prošli tjedan sam stavio zadnje beta drivere od nvidije i stvar se dosta popravila, no to još uvjek nije na razini xp-a, tak da sam još uvjek na xp-u i čekam bolja vremenaNamigiva. Moral budeš i ti

*** Gentlemen, Start Your Engines ***
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice