Windows se neće pokrenuti na novom kompu

poruka: 16
|
čitano: 4.532
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Danas sam kupio cijeli novi komp osim hdd-a na kojem mi je windows 7 i svi ostali programi i dokumenti. Predpostavljam da se windows neće pokrenuti zato što su na hardu driveri od starog kompa, a trebaju novi koje ne mogu instalirati ako ne uđem u windows. Jel mogu nekako pokrenuti windows da mi radi sve ko na starom kompu, a da ne izgubim sve šta je hdd-u?

Hvala! 

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Windows se neće pokrenuti na novom kompu
cozz95 kaže...

Danas sam kupio cijeli novi komp osim hdd-a na kojem mi je windows 7 i svi ostali programi i dokumenti. Predpostavljam da se windows neće pokrenuti zato što su na hardu driveri od starog kompa, a trebaju novi koje ne mogu instalirati ako ne uđem u windows. Jel mogu nekako pokrenuti windows da mi radi sve ko na starom kompu, a da ne izgubim sve šta je hdd-u?

Hvala! 

Na to si trebao misliti, ako imaš slike i dokumente napraviš backup ili da smještiš na posebnu particiju npr na D  ( ako ima više particije staviš neku) i nazoveš ju ARHIVA.

A kad ideš instalirat windows 7 onda instaliraš na prvu particiju a kod kreariranja particije primjet češ jednu pod Arhiva znači da tamo nesmiš brisat tj nikako formatirat nego ideš tamo prvu particiju.

Prije toga skineš sve drivere i pržiš na dvd i kasnije kad napraviš win 7 pa onda idu driveri i kasnije na net i sve će poteči bez problema.

Ako si mislio da win7 bio od starog kompa  na novi

neče radi zbog nekombatibilni sustav i driveri več samo trebala ič nova instalacija windowsa.

Nenad
13 godina
neaktivan
cozz95 kaže...

Hvala! 

bootaj Linux distru(ubuntu, linux mint), povadi podatke negdje na vanjsku pohranu i nanovo instaliraj penđere

What to do with an Iphone ? Sell it and buy an Android phone :)
16 godina
neaktivan

možeš pokušati ući u neki linux preko cd-a/usb-a (ubntu npr) te si prekopirati sve dokumente i bitne stvari na neki usb/eksterni disk te ponovno instalirati windowse.

Extend my EMSI License for free: http://download.emsisoft.com/EmsisoftAntiMalwareSetup_6434073 / My Web Site: http://markoidzan.from.hr || http://www.erepublik.com/hr/referrer/midzan21 Help me :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Trenutno mi je windows na C, a svi dokumenti i programi na D. Ništa važno na C osim windowsa. Onda znači mogu preko cd-a instalirati novi windows na C, a da se na D ništa ne promijeni?

Inače nemam nikakav cd sa linux-om tak da niš od toga.

Imam drivere od nove matične i grafičke na cd-u, jel to dosta. 

Jel baš moram preimenovat D u Arhiva il neš drugo, jel onda moram vaditi hard pa stavljam, pa opet, oću ga moći prepoznati kad instaliram novi windows bez toga?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
cozz95 kaže...

Trenutno mi je windows na C, a svi dokumenti i programi na D. Ništa važno na C osim windowsa. Onda znači mogu preko cd-a instalirati novi windows na C, a da se na D ništa ne promijeni?

Inače nemam nikakav cd sa linux-om tak da niš od toga.

Imam drivere od nove matične i grafičke na cd-u, jel to dosta. 

Jel baš moram preimenovat D u Arhiva il neš drugo, jel onda moram vaditi hard pa stavljam, pa opet, oću ga moći prepoznati kad instaliram novi windows bez toga?

nova instalacija na C: i to je to. tvoju drugu particiju neće instalacija dirati tako da ne moraš brinuti i bit će potpuno čitljiva nakon nove instalacije!

13 godina
neaktivan

A oće mi ostat neke igrice instalirane na D ili podaci od Steam-a isto na D, oboje vjerjatno neš spremaju na C, šta će biti s tim?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
cozz95 kaže...

A oće mi ostat neke igrice instalirane na D ili podaci od Steam-a isto na D, oboje vjerjatno neš spremaju na C, šta će biti s tim?

Ako je sistemska instalirana na prvom i radi a na drugom kompu neće radit nego češ morat naknadno instalirat istu igru.

Nenad
13 godina
neaktivan

Jel možda ima ikoji drugi način da se to sredi bez ponovne instalacije windowsa?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne :)

Pridruzite se --> cybertechtips.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Damn it xD
Ništa onda ćemo tako, hvala na pomoći.  

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne znam u čemu je fol, ali kad sam ja prošle godine sklapao novi računar sa starim HDD-om na kojem je bio Windows 7, podigao ga je nakon dva restarta. Pokušaj, ne košta te ništa. Samo podesi u BIOS-u SATA/AHCI.

Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina

Ma moram se sloziti s tobom! Ja sam istu stvar napravio jos na windowsima XP i kompjuter se normalno pokrenuo, osim naravno fali ovaj driver fali onaj driver i nista instalirao drivere i sasvim su normalno radili. Jos bi samo napomenu da stare drivere nisam uopce uklanjao tako da po mom misljenju ako su to mogli windowsi XP logicno mi je zakljuciti da ce windowsi 7 bez ikakvog problema se prilagoditi novim komponentama.

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Najvjerovatnije da će moći nakon par napravljenih restarta ali za svaki slučaj pripremi Repair Disk za 7-cu (ukoliko bude potrebe za popravak boot sector-a)i naravno driver-e.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
cozz95 kaže...

Jel možda ima ikoji drugi način da se to sredi bez ponovne instalacije windowsa?

- ne. (zapravo ima, ali je kompliciraniji nego instalacija ili reinstalacija). Probaj. Probaj reinstall.

- podatke na disku uvjek možeš izgubiti, pazi..

Sint1 kaže...

Ma moram se sloziti s tobom! Ja sam istu stvar napravio jos na windowsima XP i kompjuter se normalno pokrenuo, osim naravno fali ovaj driver fali onaj driver i nista instalirao drivere i sasvim su normalno radili. Jos bi samo napomenu da stare drivere nisam uopce uklanjao tako da po mom misljenju ako su to mogli windowsi XP logicno mi je zakljuciti da ce windowsi 7 bez ikakvog problema se prilagoditi novim komponentama.

- kad nebi bilo MSovih licenčnih interesa, bilo bi normalno. Ovako je stvar sreće (tj sličnosti MBO-chipseta) da se OS može podići i nastaviti instalaciju novog HWa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

Nebi reko da će u mom slučaju upaliti samo sa restartom, prilično je velik skok sa stare matične stare 10 god. na ovu novu, kod tebe je valjda bila manja razlika, a i pokušavajući sam ga restartao barem 50 puta :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice