Windows neće da starta (možda grafička)

poruka: 18
|
čitano: 4.007
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Zdravo,

Eto danas mi se odjednom pojaviše crna slika na ekranu i sve se zaledilo (ja mislim).

Restarto i prikaže se windows logo i odmah nakon toga crna slika.

Pokušao repair, ali ništa. Safe mode nisam mi nije niti ponudio. Formatirao i snimio nove windowse.

Radilo. Snimio sam drivere za grafičku i zvuk i nakon restarta isti problem.

Sad sam izbrisao drivere od grafičke i pokrenuo windowse i radi.

Koristim Windows 7 64, GTX 570 stara 2-3 godine negdje (ne sječam se točno mogu provjeriti).

Ima li netko neke ideje šta bi moglo biti i kako saznati?

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Digni Linux pa ako prijavi grešku na GPU ili ako se opet pojavi isti problem sa nestajanjem slike nosi GPU na servis.

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina

Samo da pitam. Mora biti Linux baš? Ne mogu ponovo Windows7 (kao što i jesam)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

rekompajliraj kernel i rijesen problem

samo inpiriran drugom temom zelim ukazati na spsobnost windowsa u suzbijanju problema za koje je sam kriv

znaci windows 7 radi i cita grafiku problem nastaje nakon sto instalira driver za nju, a ne korsti bugoviti xorg iz linuxa star 30 godina {#}

1 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

Linux ne instaliraš nego ga digneš sa DVD-a i služi samo za dijagnostiku (u tvom slučaju GPU-a). Znači ukoliko GPU bude pokazivala greške pod Linux-om onda je riječ o kvaru na hardware-u. Nije prvi put da vidim kako GPU "radi" bez driver-a a neće kad instaliraš driver. U stvari GPU je bio neispravan. Za svaki slučaj provjeri još jednom da li instaliraš dobar driver.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Re: Windows neće da starta (možda grafička)
cowboy kaže...

rekompajliraj kernel i rijesen problem

samo inpiriran drugom temom zelim ukazati na spsobnost windowsa u suzbijanju problema za koje je sam kriv

znaci windows 7 radi i cita grafiku problem nastaje nakon sto instalira driver za nju, a ne korsti bugoviti xorg iz linuxa star 30 godina {#}

Da, ali što ako sam format i reinstal windows, opet isti problem? Onda nebi rebalo biti do windowsa?

Ok, samo da googlam malo po netu kako kompilirati Kernel.

phoenix2003 kaže...

Linux ne instaliraš nego ga digneš sa DVD-a i služi samo za dijagnostiku (u tvom slučaju GPU-a). Znači ukoliko GPU bude pokazivala greške pod Linux-om onda je riječ o kvaru na hardware-u. Nije prvi put da vidim kako GPU "radi" bez driver-a a neće kad instaliraš driver. U stvari GPU je bio neispravan. Za svaki slučaj provjeri još jednom da li instaliraš dobar driver.

Mogu i sa USB-a ne (nemam DVD/CD rom)? Imaš neki link sa uputama da uradim to šta si mi savjetovao? Hvala.

Nisam vam ja baš neki majstor za računala :D . Pa budem malo popitavao.

Cijenim vašu pomoč ljudi :) .

EDIT: BTW čitam po netu malo, i piše negdje da moće biti i memory stick (vezano uz drivere grafičke). Budem probao snimiti kamerom cijeli proces bootanja windowsa.

EDIT2: Mislim da imam ovakav problem: http://www.tomshardware.co.uk/forum/71870-63-after-installing-nvidia-drivers-computer-crashes-starting-windows

Mislim da sam nakon logo primjetio iste te neke linijski obojane pixele na trenutak sekunde. Onda monitor kaze no display i restarta se.

Jos uvijek pretrazujem.

BTW jel pametno update bios matične? Ima to kakve veze, i da li je to uvijek preporučeno update? Imam z68 extreme3 gen3

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2014 12:50 (tigerija).
15 godina
neaktivan

A da li radi pod Windows driver-ima? Windows 7 ima svoj driver za tu GPU. Uradi Windows update pa ćeš pokupiti i driver pa provjeri kako se ponaša. Link za Linux na usb http://www.pendrivelinux.com/

P.S. Ne pomišljaj da kompajliraš kernel Linux-a. Kolega je bio ciničan!

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2014 13:37 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

"Windows 7 ima svoj driver za tu GPU. Uradi Windows update pa ćeš pokupiti i driver"

Pokušao sam windows update. Failao je sve updejtati pa je pokušao revetati.

Mogu li samo taj određeni update za driver skinuti?

Što sam do sada pokušao:

Nvidia 337.88 driver (najnoviji):

Crash nakon logo. Pojave se pixelizirane linije u bojama, izgasi se display. PC se restarta.

Zatim mogu Safe Mode koji radi.

Nvidia 335.23 driver (najnoviji):

Crash nakon logo. Pojave se pixelizirane linije u bojama, izgasi se display. PC se ne restarta nego ga moram ja. Tim primjerom ne mogu dobiti Safe Mode odabir, nego samo repair ili normal. Repair uradi drek.

Jednom sam imao primjer da su mi se windowsi pokrenuli sa driverima. Prvo se crashalo, pa onda nakon restarta je radilo. Ali crash je uslijedio nakon što sam poušao upaliti mozillu (mozilla možda nema veze sa time). Mislim da su driveri bili 337.

Čitao sam po internetu i da problemi mogu biti:

Noviji driveri (sada idem snimiti starije).

RAM čipovi

PSU (može objasniti primjer gdje mi je windows radio neko vrijeme sa driverima).

"

1- You didn't swipe all the drivers and they are conflicting with your replacement card. Use a driver sweeper if you aren't comfortable with doing it manually.
2- Your RAM is faulty and causes your system to crash. Normally this gives a BS though. Check with removing RAM modules and using one and one.
3- Your voltage on the 3.3v or 5.5v could be off causing system instability. Check this in BIOS.
4- Your PSU could be failing. Also check in BIOS if all the rails are delivering what they should.
5- You have damaged a PCI-e slot and should try an alternate one.
6- Your MB isn't revision B3 and needs a BIOS update. Download at asus.com and use a USB to flash BIOS.
"

Možda i: You have damaged a PCI-e slot and should try an alternate one.

BTW da probam update bios?

http://www.asrock.com/mb/Intel/Z68%20Extreme3%20Gen3/?cat=Download&os=BIOS

Vidi 2.20 .

I sad me zanima još kako mogu saznati kvar, odnosno kako da testiram ove gore navedene stvari?

Prva stvar koja me zanima jest: Da li mogu nekako testirati napajanje? Opteretiti ga ili šta već.

Evo i PC spec:

i5 2500k

GTX 5700 Gainward

2x4gb Ram (Kingston ja mislim, 1600mhz)

Corsair 550W

z68 extreme3 Gen3

Računalo staro oko 2 god (trebam još provjeriti)

BTW, da navedem kako je došlo do prvog crasha. Bio sam u igri Dota2. U main menu/chat, nisam igrao. Stisnuo sam Alt/Tab da smanjim igru. I nakon toga se ekran ugasio, crna slika, restart.

P.S.

" Link za Linux na usb http://www.pendrivelinux.com/"

Pogledat ću to. Nisam nikad vidio Linux. Pa budem vidio da li sam sposoban da radim išta vezano uz to.

EDIT: BTW moj buraz ima također PC. Mogu od njega uzeti grafičku i staviti u svoj (AMD 6870 ja mislim). Mogu testirati tako da li je napajanje. Da li može IKAKO to testiranje oštetiti njegovu grafičku???

I također mogu uraditi obrnuto, svoju staviti kod njega.

EDIT2: da pitam, kad snimim windowse. Šta moram snimiti za matičnu kao osnovno? Nemam cd rom.

http://www.asrock.com/mb/Intel/Z68%20Extreme3%20Gen3/?cat=Download&os=Win764

Trebam skinuti ova dva VGA dolje? LAN več jesam.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2014 15:17 (tigerija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tigerija kaže...

Hvala!

Počni lagano da proučavaš ovu temu.

14 godina
maks-rs kaže...
tigerija kaže...

Hvala!

Počni lagano da proučavaš ovu temu.

Znam za to lol. To je zadnja opcija lol.

Čitajte svi moj komentar gore.

13 godina
tigerija kaže...

90% pitanja ne bi postavaljao da imaš drugu grafu za probu...

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
14 godina
Jovanka kaže...
tigerija kaže...

90% pitanja ne bi postavaljao da imaš drugu grafu za probu...

OK, ok. Probat ću kasnije. Nemam pristup sada drugoj grafi. Javim nakon toga.

BTW imao sam BS jednom. Snimio kamerom. Budem probao prebaciti na PC pa vidjeti da li se vidi šta.

14 godina

Evo snimio sam cijeli proces:

Oko 18h budem zamjenio grafičke pa javim rezultate.

Za sada hvala svima koji su bili voljni pomoći :) .

BTW, da li je dosta 500W za 570 koja troši 220W? Mogu staviti napajanje od brata na svoj sa 570 da vidim da li je problem u mojem napajanju. Moje ima 550W Corsair, njegovo je 500W SilverStone.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2014 19:39 (tigerija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ukopčao AMD 7850 koja ima 130W potršnje, dok moja ima 220W. Sada skidam drivere pa budemo vidjeli.

Nego... potrgao sam na svojoj matičnoj pipac koji drži matičnu. Onaj koji morate otključati kad vadite grafu. U mojem kučištu je sve nagurano, imam onaj ogroman hladnjak, noctua, i nisam dobro gledao kad sam vadio grafu i otkinuo taj plastični držać. Nemogu vjerovati... Jel to neophodno? Neke ideje?

Donji utor za grafu mi daje slabije performanse? Mi rekli.

Idem snimit drivere pa editam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

NIKAD,ali NIKAD instalirati graficke drivere preko Windows updatea...Skinuti sa home pagea Nvidie,gdje se tocno odabere pravi driver za konkretni mdel,skinuti na hard i odatle pokrenuti instalaciju.Eno u Win updateu mi vec godinu dana stoji driver spreman za instaliranje,no nema teorije da odatle ga pokrenem..

0 1 hvala 0
14 godina
duhonja kaže...

NIKAD,ali NIKAD instalirati graficke drivere preko Windows updatea...Skinuti sa home pagea Nvidie,gdje se tocno odabere pravi driver za konkretni mdel,skinuti na hard i odatle pokrenuti instalaciju.Eno u Win updateu mi vec godinu dana stoji driver spreman za instaliranje,no nema teorije da odatle ga pokrenem..

Dobro, tako i radim. Ali mislim da smo pričali o onim driverima za VGA za matičnu.

Nego, evo snimio AMD drivere za 7850 i radi.

Da li je moguće da onda grafička ošla?

Da još jednom ponovim.

asrock z68 extreme3 gen3

i5 2500k

2x4 gb rama, kingstone 1600 mhz

550W corsair

Windowsi se crashaju nakon logo slike. Pojave se na stotinku pixelizirane linije u boji i monitor se gasi. Dalje radi u safe mode. Ili radi ako izbrišem drivere.

Da li mogu testirati svoju  GTX 570 koja troši 220W kod brata na kompu koji ima 500W SilverStone napajanje (ja imam 550W Corsair).

I također me zanima po pitanju ovog malog plastičnog držaća grafičke. Da li je to neki problem što sam ga potrgao? Jel može sve radit i bez toga (da se nebi sa vremenom grafička izvadila van)? Mogu probati možda nešto custom utaknuti tamo.

15 godina
neaktivan

Najbolje da je testiraš u drugom računalu. Napajanje će biti OK. Kada je izvadiš provjeri da li hladnjak dobro leži i da li ima puno prašine u njoj. Za dalje http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/bsod-sto-zasto-kako/21360.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Hm. Sad se nakon boota (prije win logoa) prikažu linije sa dolarima na ekranu? WTF je to sad?

Prije toga sam pokušao runnati memtest sa USB, ali nije htjelo.

EDIT: Maknuo sam grafu van i sad je ok.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 10:41 (tigerija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice