Windows 7 instalacijski problem zaključana tema

poruka: 7
|
čitano: 1.187
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Windows 7 instalacijski problem

Frendu se u zadnje vrijeme usporio komp, nije se moglo skoro ništa raditi. Pošto je imao samo 1 gb rama i win 7 preporučio sam mu da uzme još rama.

Uzeo je 2 gb. Nakon toga sam mu htio instalirati windowse, ali kad dođe do dijela "expanding files" uglavnom jako sporo radi. Trebalo mu je 5-6 sati da se instaliraju windowsi.

Probao sam samo sa jednom pločicom rama, probao sam umjesto dvd-a instalirat preko usb sticka, resetirao bios na defaultne postavke, floppya nema pa to nisam trebao ni isključivati.

Imali li itko još kakvu ideju? Da mu nije možda hard problem?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Windows 7 instalacijski problem

Jesi probao neku drugu veziju Windowsa? Možda je ta {#}. Koja je kompletna konfa PC-a?

00110011 01100110 01110101 01101110
13 godina
neaktivan
nije do windowsa, ja imam vec godinu dana i rade bez problema.. amd sempron 2,7 gHz, 3 gb rama, graficka integrirana na ploci, hard wd 320 gb

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

kad spojim njegov hard na svoj komp windowsi mi se podižu 3 puta sporije nego inače  

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
skyline91 kaže...

kad spojim njegov hard na svoj komp windowsi mi se podižu 3 puta sporije nego inače  

onda je problem u hdd-u. mislim da bi trebao novi (ovaj je ili pokvaren ili je star (mali okr/min)). moguce da ima i bad sectora, ali sumnjam.

Origin: HoTiC3, Game Center: iDriftridge
13 godina
neaktivan

više puta sam prošao onaj disk check ali nije ništa našao.. jedino u device manageru pod IDE ATA/ATAPI controllers je taj hard u pio mode-u, a moji su u Ultra DMA.. i čitam na netu da taj pio mode usporava hard, neznam dali je do toga problem ili hardwersko oštećenje? {#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
skyline91 kaže...

više puta sam prošao onaj disk check ali nije ništa našao.. jedino u device manageru pod IDE ATA/ATAPI controllers je taj hard u pio mode-u, a moji su u Ultra DMA.. i čitam na netu da taj pio mode usporava hard, neznam dali je do toga problem ili hardwersko oštećenje? {#}

Imaš nekoliko tema o instalacijama i problemima glede istih.

U biosu provjeri da ti ide kontroler nije postavljen u pio mode (stavi auto ako postoji opcija) ili kad su Windowsi dignuti odi pod taj kontroler i podesi da radi u Ultra DMA.

World Championships: 7, GP started: 298, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,546
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice