Windows 7 - Bez zvuka (S/PDIF)

poruka: 4
|
čitano: 2.470
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Nastao je problem prilikom instaliranja Windows 7. Uopće nemam ponuđeno speakers ili headphones, samo ovo na slici. Tamo vidim da se zvuk reproducira, ali na slušalicama ili na zvućnicima nema ništa. Zna li itko rješenjem jer sam već previše fixeva guglao, a nijedan ne pomaže?

Radi se o starijem računalu:

Procesor(CPU): Intel (R) Celeron™ 336 2.80GHz Socket LGA775
Matična ploča(MBO): ASUS P5GPL-X 
Hard Disk(HDD): ATA Western Digital WD800 80 GB
Grafička kartica(GPU): ATi Radeon HD 4300/4 500 512 MB
Memorija(RAM): Apacer AM1 UNB PC3200 DDR2 265MBx2 800MHz
Chipset(MCP): Intel i915P/914G
Optički pogon: ASUS DRW-20B1LT
Napajanje(PSU):MS KY-400ATXP4

Win 7 32-bit ;)

EDIT: Evo uploadao sam sada sliku:

http://www.youtube.com/user/MsDome007
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2014 16:04 (Komunist Izet).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 7 - Bez zvuka (S/PDIF)

-sa str proizvođača skini audio driver, ako nema za Win7, Vista, XP.. u ovom slučaju je važno 32bita (često radi, važan je samo wdm driver), ako nema traži po oznaci chipa. SoundMax ADI 1986A.

Problem može biti jer chipset i915 nije supportan za AERO, to je jedan od preduvijeta za normalan rad sedmice i novijih OSeva tj aplikacija (browser, flash..) ali možd za audio nije problem (dodatna VGA rješava video problem, možda sve radi OK).

-naravno, ako je ispravno.

-provjeri-podesi, koji audio je odabran za default, može biti i VGA-HDA (za HDMI), prikaplčanjem zvučnika autodetect može omogućiti izlaz, možda su zvučnici problem ili kabel.. možda ti je front audio panel loš ili postavka u BIOSu (AC97-HDA).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina

Ma neznam sa kojim driverom nisam pokušao. Kod soundmax, kada završi samo izbaci nešto tipa No driver found.Reboot your system and run this setup again. Ima li SoundMax za win7 ili za vistu? Ja sam tražio nisam uspio naći valjani download.

http://www.youtube.com/user/MsDome007

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice