Wifi problem hp pavilion g6

poruka: 10
|
čitano: 1.045
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Poz,

evo ne znam vise sta i kako napravit, vec mjesecima se mucim s tim wifijem, ali izgleda da sam ja jedini na planeti koji ima ovaj problem. Dakle imam laptop pavilion g6 , koji je uredno bio spojen na wifi i radio, odjednom vise ne radi i dobro ja kupio kabel zanemario problem, mislio sam da je do rutera, zovem virgin media, oni dodu zamjene nesto tamo oko rutera, ali moj laptop ne moze pronac wifi, sjedio ja pored rutera ili bio u sobi. Da odmah kazem wifi radi na mobitelu na ps4 na drugom laptopu, ali na ovom ne, i probaj drivere i probaj ma sve probaj i nista, nije mi jasno zasto ga uopce ne zeli prikazati, ocitaju mi se svi susjedi, isto koji imaju virgin media rutere, ali ne zeli pronac moj, i reinstalirao windows i novi driveri, i najnoviji updejti ali problem je i dalje tu, ja ne znam vise sta da radim, wifi radi normalno spojim se na hotspot na mobitel kao sto sam i sad. (Kabel mi ne odgovara u sobi, daleko je od rutera).

Sta mi jos preostaje da napravim? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Wifi problem hp pavilion g6

Na kojem ti se kanalu nalazi mreža? Probaj je postaviti na 1. kanal pa vidi može li ti onda očitati mrežu. Također pogledaj u postavkama routera da ti nije možda mreža skrivena.

17 godina

u SAD-u kanali od 1-11 za koristenje, 12,13,14 zabranjeni i nece ti ih laptop vidjet ako je kupljen tamo, nasi bi trebali, ali cesto se dogodi da iz nekog razloga i oni budu zakljucani na USA frekvencije.

Promjeni SSID(naziv mreze) na ruteru pa vidi onda da nije neki bug u windowsima ili nest takvog.

Linux, Arch Linux.
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2016 12:42 (Ante).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo trenutne postavke 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
CroatianRacer kaže...

evo trenutne postavke 

Pa no, 13 kanal, stavi neki od 1-11. Fakat nesposobni ti tehnicari kaj su ti dosli.

Linux, Arch Linux.
15 godina
neaktivan
Ante kaže...
CroatianRacer kaže...

evo trenutne postavke 

Pa no, 13 kanal, stavi neki od 1-11. Fakat nesposobni ti tehnicari kaj su ti dosli.

ha doso lik jer wifi nije uopce radio, sad radi, dobro stavit cu 11 , laptop je kupljen u hrv a ja sam u Irskoj.

EDIT: stavio sam na 11+9 i radi savrseno, puno hvala!

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2016 12:49 (CroatianRacer).
15 godina
neaktivan

U postavkama nekih wireless kartica postoji opcija za odabir kanala koji se želi koristiti. Tako ima moj stari laptop koji je kupljen kod nas, ali po zadanim postavakama ne vidi wireless mrežu na 12. i 13. kanalu. Nakon što sam promijenio opciju u postavkama tj. odabrao da 'vidi' mreže od 1-13, wireless mreža se pojavila i uredno sam se mogao spojiti na nju.

15 godina
neaktivan

a u cemu je razlika izmedu 11 i 12 i 13, sta znace uopce ti kanali?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

To su frekvencije na kojima rade wireless mreže. Između kanala nema razlike, ali preporučeno je koristiti kanale 1, 6 i 11 jer se oni međusobno ne preklapaju. Ukratko, što više wireless mreža na jednom kanalu to ti je lošiji, nestabilniji i sporiji wireless.

Ako ne znaš na koji kanal postaviti wireless, instaliraj Wifi Analyzer i on će ti reći na koji je kanal najbolje postaviti mrežu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.9.2016 12:05 (Marko :D).
15 godina
neaktivan

imam iphone, a nisam na app storeu pronasao takvu ili slicnu aplikaciju, nema veze, sad je ok sta je namjesteno, sve radi pa neka tako ostane.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice