VSync

poruka: 4
|
čitano: 3.601
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
VSync
Pozdrav
Imam grafičku ati radeon hd 4870 512mb(750-3600mhz)-256bit na monitoru
lg 17"(crt).Da bi normalno igrao nekih igrica uvijek moram ukljuciti
"vsync" u opcijama, ali onda moram smanjiti refresh rate na monitoru na 60hz.
Ako to ne uradim igrica trza, ali fps ne pada.(Što mi je vrlo čudno).Kad uključim navedenu opciju igra ide super ali sam u svakom naslovu ogranicen na 60fps.
Da li je moguće da je to zbog ovog starog monitora.

Pozdrav

0 0 hvala 0
16 godina
RE: VSync

Ovisi od igre do igre, nema veze s monitorom.. ja imam 19inča lcd s 1440x900 rezolucijom.. neke igre su mi neigrive ako se ne uključi v-sync (pes recimo).

A to što si ograničen na 60fps nije ni malo loše, zapravo savršeno je.. jedino možda ne u cod-u gdje navodno veći broj fps-a donosi neke prednosti.

He sees like he's never seen before.. He is light in water..
14 godina
neaktivan
RE: VSync

I kod mene je pes neigriv, bez VSync-a.Znaci da je grafička uredu po tvom mišljenju?

Pozdrav

17 godina
neaktivan
VSync

Koliko sam ja upoznat, kada je vsync isključen framerate ti može ići iznad frekvencije monitora(samo teorijski, jer se ne osvježava cijeli ekran najednom, tj. brojač misli da je fps veći), a kad je uključen onda ne(jer se najednom mora osvježiti cijeli ekran).

Slažem se da je tih 60 fpsa sasvim dobro, puno bolje nego da nazivno imaš puno fpsa a igra je neigriva.

Znam da ovo baš ne rješava problem sa trzanjem, ali nadam se da malo pomaže.

mali offtopic: u codu je taj problem sa fpsom i prednostima postojao u 4. nastavku, u moder warfareu 2 je fps bio ograničen(nisam siguran na koliko, nekih 90 mislim), dok nisam siguran za black ops.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice