I moj glas za
ZALMAN CNPS10X Performa !I moj glas za
ZALMAN CNPS10X Performa !Veoma dobar cooler u tom cjenovnom rangu (dobar za OC-anje proca), no tišina mu nije jača strana.
Tisina mi je bitnija od par stupnjeva :(
U tom slučaju svakako uzmi ovaj cooler, nemaš greške s njim.
Evo, jedan review: http://tech-reviews.co.uk/reviews/arctic-cooling-freezer-xtreme-rev-2/.
OC-erski potencijal mu nije jača strana, ali tišina itekako je.
U tom slučaju svakako uzmi ovaj cooler, nemaš greške s njim.
Evo, jedan review: http://tech-reviews.co.uk/reviews/arctic-cooling-freezer-xtreme-rev-2/.
OC-erski potencijal mu nije jača strana, ali tišina itekako je.
Na ovom rivjuu se nije bas pokaza. Ima 10o vece temperature nego konkurencija
Yep.
As we discovered in the testing, the performance of the Freezer XTREME wasn’t up-to-scratch with the other CPU coolers. This unfortunately limits Arctic Cooling’s target market hugely.
However, there is still light at the end of the tunnel – well kind of. If you’re upgrading or purchasing a CPU cooler based on silence, then I’d definitely say the Arctic Cooling Freezer is a good bet on the cheap. And cheap it is… at just £34 at QuietPC.com it’s certainly a healthy purchase if silence and aesthetics is your thing.
Jedina jaka strana mu je tišina.
Yep.
As we discovered in the testing, the performance of the Freezer XTREME wasn’t up-to-scratch with the other CPU coolers. This unfortunately limits Arctic Cooling’s target market hugely.
However, there is still light at the end of the tunnel – well kind of. If you’re upgrading or purchasing a CPU cooler based on silence, then I’d definitely say the Arctic Cooling Freezer is a good bet on the cheap. And cheap it is… at just £34 at QuietPC.com it’s certainly a healthy purchase if silence and aesthetics is your thing.
Jedina jaka strana mu je tišina.
To sam i rekao.
Mislio sam da ti je bitna samo tišina.
U Linksu nećete naći tiši cooler cijene do max. 300kn, eventualno je tu Xigmatek-ov Scorpion (mrvicu bučniji, ali boljih performansi), po meni best-buy jer je dobar i za OC-ing, istovremeno i tih ( svega 19 dBa u prosjeku, što je vrlo tiho).
Mislim da ti je u tom slučaju on way to go: http://www.links.hr/index.php?naziv=Cooler+XIGMATEK+Scorpion+HDT-S1283%2C+socket+775%2F939%2F940%2F754%2FAM2&option=artikl&id_kategorija=05090312&id_artikl=050.903.225.
U Linksu nećete naći tiši cooler cijene do max. 300kn, eventualno je tu Xigmatek-ov Scorpion (mrvicu bučniji, ali boljih performansi), po meni best-buy jer je dobar i za OC-ing, istovremeno i tih ( svega 19 dBa u prosjeku, što je vrlo tiho).
Nije nuzno da bude Links.
To nije slucaj po xbitlabsu. www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/asus-lion-ac-freezer_11.html#sect0
Uglavnom na njihovom primjerku ventilator nesto nije radio pa su stavili svoj custom ventilator.Performanse su slicne thermalright IFX-14,
a on je nesto kao silver arrow.
Kod 120 mm hladnjaka preporučam Xigmatek HDT-S1283 (Scorpion) - vrhunski hladnjak, mala zamjerka ide ventilatoru koji je nešto bučniji no što je potrebno - jednake rezultate postiže i s ventilatorom s manjim protokom zraka i manjom bukom. Cijena je veliki plus, budući da usporedivi hladnjaci koštaju duplo.
Kod 92 mm hladnjaka preporučam Scythe Katana 3 - vrlo učinkovit hladnjak, s tihim ventilatorom i izvrsnom cijenom. Nedavno sam ga kupio da zamijenim stock hladnjak koji pored Katane izgleda smiješno. Prvotni plan je bila nabavka Xigmateka, ali nakon provjere dimenzija hladnjaka i raspoloživog prostora, ispostavilo se da je prevelik za smještaj u kućište.
Ovaj stock cooler na Intelovom sandyju je živi shrot.
Spustio sam napon VCore na 1.05V što je minimum da radi na 3.3GHz i temperature u loadu pod stress testom iznose krajnjih 65°
Pa taj i5 2500K ne možeš ni klokat 10MHz bez aftermarket coolera ako želiš da temperature budu u granicama normale.
btw pozivam se na pretprošlu generaciju Intela i moj ex CPU Q6600 koji je na stock cooleru išao sa 2.4 na 3.0GHz a da temp nisu prešle 65°C u Prime95 testu nakon 1h
Ovaj stock cooler na Intelovom sandyju je živi shrot.
Spustio sam napon VCore na 1.05V što je minimum da radi na 3.3GHz i temperature u loadu pod stress testom iznose krajnjih 65°
Pa taj i5 2500K ne možeš ni klokat 10MHz bez aftermarket coolera ako želiš da temperature budu u granicama normale.
btw pozivam se na pretprošlu generaciju Intela i moj ex CPU Q6600 koji je na stock cooleru išao sa 2.4 na 3.0GHz a da temp nisu prešle 65°C u Prime95 testu nakon 1h
Ti zaboravljaš da je temperatura CPU niža od temperature jezgara !! Ako je maximum CPU-a 72 C za primjer, jezgre mogu i do 80 C se grijati. Tako da gledaš pogrešne temperature
. Te što gledaš smiju do 80C tako da 65C nije smak svijeta. CPU ti je vjerojatno ispod 60C.
Aha..
Dakle Tcase za intela iznosi 72 znači jezgre (package readings u HWMonitor) može i na 82!!?
O.K. bio si mi od velike pomoći!
Smatram ovo ispravnim da mi jezgre mogu na 80°C?:SSS