Visoka temp. graficke kartice

poruka: 19
|
čitano: 1.475
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Imam nVidiu GF 210 1GB i ima kuler na sebi , a temperatura mi ne prelazi ispod 50 stepeni vec dugo , jutros sam zamjenio termalnu pastu i ocistio od prasine ista stvar.. Dok sam na netu temp je 55 stepeni..

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Visoka temp. graficke kartice
PiDzI kaže...

Imam nVidiu GF 210 1GB i ima kuler na sebi , a temperatura mi ne prelazi ispod 50 stepeni vec dugo , jutros sam zamjenio termalnu pastu i ocistio od prasine ista stvar.. Dok sam na netu temp je 55 stepeni..

55 stepeni nije problematično i može se smatrati normalnom radnom temperaturom.

Kakva je situacija kada igraš igre? 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
13 godina

Evo upravo uradio test sa FurMark i temperatura se popela na 81 stepen 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

stavi bolji cooler ili nariktaj manualno okretaje venta

Seriously?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

mozda covjek ima nekakav bitminer virus koji mu drzi gpu u loadu...to je sad vec dosta cest slucaj!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

mozda covjek ima nekakav bitminer virus koji mu drzi gpu u loadu...to je sad vec dosta cest slucaj!

Onda bi stalno držao u loadu, a čovjek lijepo kaže da dok surfa je oko 55! Pročitaj opet ako nisi shvatio.

Seriously?
18 godina
neaktivan

Linkaj nam grafičku karticu ili nabaci sliku na forum da vidimo kakvo je hlađenje (obični pasivac ili pasivni+ventilator).

Btw, Furmark izvanredno opterećuje grafičku karticu, u realnim situacijama kod igranja igara i sl. mislim da nebi trebala dolaziti do 80+ stepeni, no nećemo znati dok ne vidimo hlađenje.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Hladjenje je pasivno+ventilator. Ventilator sam stavio da radio na 100% al temperatura se nije nista smanjila. Sistem sam sinoc dignuo WIN 8.1 32bit , nisam nista snimao osim drajvera i browsera..

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2015 19:14 (PiDzI).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
PiDzI kaže...

Hladjenje je pasivno+ventilator. Ventilator sam stavio da radio na 100% al temperatura se nije nista smanjila. Sistem sam sinoc dignuo WIN 8.1 32bit , nisam nista snimao osim drajvera i browsera..

Možda nisi sve dobro spojio nakon čišćenja i mjenjanja paste na kartici ili se radi o neadekvatnom glađenju, nekako mi izgleda slabašno mada ni kartica nije neka "zvijer" da bi se trebala grijati.

Ako je temperatura 50-60 u normalnom korištenju nemaš razloga za brigu.

13 godina

Hvala na odgovorima. Pregledat cu opet sutra sve.Pozz

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Možda prašina pravi mali problem ali ovo su prilično normalne temperature.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

normalne temperature, sad su došli i topliji dani tako da je to ok.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako ti komp radi ok onda se nemoraš sekirat.

Seriously?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Prasina nije , jer sam je ocistio kad sam zamjenio termalnu pastu. A i komp radi sasvim normalno 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
PiDzI kaže...

moja grafika nekad zna skocit na 65 stupnjeva i nema problema ;) tako da nebrini .

13 godina
neaktivan
PiDzI kaže...

Prasina nije , jer sam je ocistio kad sam zamjenio termalnu pastu. A i komp radi sasvim normalno 

onda čemu panika? sjedi za komp napravi sok/otvori pivu i čilaj :)

PS: možeš na kućište dodat još jedan ako već nemaš kuler prema van da brži protok zraka bude ako te baš to muči iako nema potrebe ali eto tebi za dušu :D

PSS: jako je dobro imati što manju temperaturu u kompu jer onda komponente duže traju... recimo zašto su računala prije duže trajala? pa zato što se nisu toliko zagrijavala... sjećam se svoje pentium 166 MMX pa to nije bilo ni toplo! normalno da je krepalo nedavno mom starom jer je "strunulo" ne jer je pregorilo hahahahaha

Seriously?
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2015 15:21 (compov).
13 godina
Adict kaže...
PiDzI kaže...

moja grafika nekad zna skocit na 65 stupnjeva i nema problema ;) tako da nebrini .

moja zna glatko i na 85, pa se ne brinem, al me živcira do neba 

glupi gainward, izdaju grafu s najvećim serijskim oc-om i najgorim mogućim hlanjakom

ja sam svoju spustio na referentne brzine i sad ne prelazi 75 stupnjeva, a razlika u fps-ima je ionako minorna

13 godina

Ma sve uredu , hvala na odgovorima. Bas  sam malo prije igrao Car Mechanic Simulator 2015 i temp se popela do 65 stepeni i to je to. Pozz

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice