USB Problem (samo pametni odgovori molim)

poruka: 32
|
čitano: 15.071
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima... E ovako, imam jedan problem i vec sam lud nemogu nigdje naci rijesenje.

Imam ja USB, koristim ga godinama i sad odjednom nicim izazvan moj laptop ga nezeli otvorit. Naravno ne njega nego sve USBe ovog svijeta. Dođe mi u My Computer USB ali kad kliknem na njega trazi da ga formatiram, kliknem ja ajde da te formatiram kad ono "windows was unable to format" ili tako nesto. Naravno to radi sad odjednom sa svim USB stikovima i vanjskim hardovima.

Mobiteli, fotoaparati i kamere rade normalno i normalno ih ucitava. Svi USBovi koje sam probao prikljucit na moj laptop rade svugdje osim na mom laptopu. Moj prijatelj je imao isti problem i on ga je rijesio ali nemoze nac stranicu na kojoj je naso rijesenje. Navodno da se izgubio neki "kalendar". Posto ja ne kuzim to molim vas ko zna rijesenje neka mi napise u kratkim koracima kako da mi to proradi.

PS I molim vas bez gluposti baci ga u smece i slicnostima. Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: USB Problem (samo pametni odgovori molim)

puko ti je očito USB driver

rješenje:

a) device menager - uninstall svih usb i restart kompa

b) reinstalacija windowsa

c) stavi live Linux CD da vidiš jel usb radi pod linuxom

ako su ti sva tri odgovora negativna, moguće je da ti je krepao usb na matičnoj

d) kupi novu USB karticu i uštekaj je u PCI slot

e) kupi novu MBO

17 godina
neaktivan

jesi probao ovo

...u exploreru desni klik na usb, properties, odaberi hardware, zatim dvoklik na USB Drive,
pod policies oznaci optimize for performance, sa ok pozatvaraj prozore, opet desni klik
u exploreru na usb, odaberi format i pod file system prebaci na NTFS, oznaci quick format
i start...

...kaos...
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

@Darky:

pod:

a) Izbrisem sve drivere ali nestignem niti resetirat komp on je vec naso neke drivere i sve instalira na novo.. nakon te operacije imam jos 2 minute rada sa USBom i onda opet trazi format

b)To je bilo moje rijesenje uvijek, ali sad mi je laptop postao poslovan i brisanje windowsa je krajnje krajnje rijesenje ako svtarno nista ne pomogne. To je korak koji bi volio izbijeci ako je ikako moguce.

c)USB radi na svim kompovima i svim OS osim na mom laptopu.. Vec sam imao taj problem i rijesio sam ga reinstalaciom windowsa, ali sad to nesmijem

@Jurra: Stavio sam to ali i dalje nezeli otvorit USB

Sad imam novi simptom.. Kada resetiram laptop sa USBom unutra, kad se podignu vindowsi imam mozda 2 minute da mi normalno otvara USB nakon toga opet trazi format. A jednom mi je javio "Insert drive in drive J:"

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mar201188 kaže...

@Darky:

pod:

a) Izbrisem sve drivere ali nestignem niti resetirat komp on je vec naso neke drivere i sve instalira na novo.. nakon te operacije imam jos 2 minute rada sa USBom i onda opet trazi format

b)To je bilo moje rijesenje uvijek, ali sad mi je laptop postao poslovan i brisanje windowsa je krajnje krajnje rijesenje ako svtarno nista ne pomogne. To je korak koji bi volio izbijeci ako je ikako moguce.

c)USB radi na svim kompovima i svim OS osim na mom laptopu.. Vec sam imao taj problem i rijesio sam ga reinstalaciom windowsa, ali sad to nesmijem

@Jurra: Stavio sam to ali i dalje nezeli otvorit USB

Sad imam novi simptom.. Kada resetiram laptop sa USBom unutra, kad se podignu vindowsi imam mozda 2 minute da mi normalno otvara USB nakon toga opet trazi format. A jednom mi je javio "Insert drive in drive J:"

Pozdrav, nedavno sam imao problema sa usb-om i sva ima 4 usb samo jedna nije radila a isti problem koji imaš sada ko i meni isto dogodilo a to se događa jer jedna čipset počela pregrijavat pa te zeza i nakon toga jednog dana će dogodit da laptop počne restartat non stop bez slike.

Reinstal neće pomoć ali će problem ostati kao nerješeno.

Ukoliko ti taj laptop pod garancijom, najbolje da odneseš na servis.

A ako nije pod garancijom, usb se može popravit uz pomoć pečenja matične ploče u pečnicama. Tako sam riješio problem.  Čipset se nalazi u pločama kojima je nadovezen hladnjak i on radi funkcije koji dijele rad za grafu, dvd, usb itd.

16 godina
neaktivan

Prvo provjeri radi li uopce USB na tvom racunalu. Skini ovaj program:

http://www.ftdichip.com/Support/Utilities/usbview.zip

pokreni ga i spoji stick ili bilo koji drugi USB uredaj, i vidi detektira li program da je nesto spojeno na USB port (po potrebi lupi f5 da bi osvjezio listu)

EDIT: nvm sad sam po drugim postovima shvatio da ti USB portovi rade normalno.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2012 13:39 (rustweaver).
14 godina
neaktivan

@Nello: Maticna u pecnici?? Mislim da nisam za toliku alternativu... Imao sam isti problem i namojem kompu 100 puta i svaki put bi bacio windowse i to bi rijesilo problem i danas radi sve normalno bez pecenja maticne u rerni.

@rustweaver: Pokrenuo sam ga i pronasao je USB spojen na komp. To je dobro jel?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Eto sad sam nesto gledao i vidio sam da mi u propertisima USBa pise da je "file system: RAW". Nebih znao sta to znaci, ali ako to ikome ista znaci mozda ce pomoc u odgovoru. Ovaj moj frend koj je imao isti problem sa hardom je skinuo neki RStudio ili tako nesto da bi vratio kalendar i proradilo mu sve???? Jel ista to nekome znaci?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mar201188 kaže...

Je, ako ti je program detektirao da imas uredaj spojen na neki od USB portova onda je sa USB portovima/kontrolerom sve ok.

Mar201188 kaže...

Eto sad sam nesto gledao i vidio sam da mi u propertisima USBa pise da je "file system: RAW". Nebih znao sta to znaci, ali ako to ikome ista znaci mozda ce pomoc u odgovoru. Ovaj moj frend koj je imao isti problem sa hardom je skinuo neki RStudio ili tako nesto da bi vratio kalendar i proradilo mu sve???? Jel ista to nekome znaci?

To ti znaci da stick nema nikakav filesystem, nego je "sirov" tj. neformatiran. E sada, je li to zato sto uredaj doista nema filesystem ili zato sto ga tvoje racunalo ne cita kako treba je nesto drugo. Mozes li taj isti stick spojiti na drugo racunalo i raditi na njemu bez ikakvih problema?

14 godina
neaktivan

da, on radi normalno svugdje.. Svaki USB koj zelim na laptop spojit ne cita, a mobitele kamere i ostalo normalno radi, ali USB ni za zivu glavu.. Sad nesto radim sa R-Studiom ali neznam sta mogu sa njim napravit.. Nasao sam na nekim forumima da je moguce da je nesto pobrkano u registrima i da kopam tamo po onom "regedit", ali neznam ako je to jos jedna pametna ideja nekog klinca ili je stvarno moguce da su se polupali registri?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mar201188 kaže...

@Darky:

pod:

meni ovo liči na HW problem

da bi bili sigurni da nisu win krivi stavi u CD pogon live ubuntu ili neki drugi linux (tako da ne moraš ništa instalirati) odaberi samo live način rada sa CD.a da testiraš sustav

kad se digne linux uštekaj USB uređaje - ako rade bez problema onda imaš problem u winowsima - znači svom adminu prijavi kvar da on pogleda i reinstalira windowse po potrebi

ako ti pod linuxom USB ne radi znači da je HW kvar i da je laptop za servis - prijavi kvar i traži novo računalo, odnosno zamjenu

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2012 14:56 (Darky).
14 godina
neaktivan

a) Stavi drivere od proizvođača

b) Kupi za stotinjak kuna pcmca usb kontroler i riješiš se problema bez reinstalacije :-D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mar201188 kaže...

da, on radi normalno svugdje.. Svaki USB koj zelim na laptop spojit ne cita, a mobitele kamere i ostalo normalno radi, ali USB ni za zivu glavu.. Sad nesto radim sa R-Studiom ali neznam sta mogu sa njim napravit.. Nasao sam na nekim forumima da je moguce da je nesto pobrkano u registrima i da kopam tamo po onom "regedit", ali neznam ako je to jos jedna pametna ideja nekog klinca ili je stvarno moguce da su se polupali registri?

Koliko vidim da stalno spomiješ usb ali nisi mi rekao na što uštekaš  mislim koji uređaj? Jel na memory stick, usb stick na internet, usb na cameru i dosta toga kojima se spaja preko usb.

16 godina
neaktivan

Mislim da on pod "USB" podrazumjeva flash stick :D

16 godina
neaktivan
Mar201188 kaže...

@Nello: Maticna u pecnici?? Mislim da nisam za toliku alternativu... Imao sam isti problem i namojem kompu 100 puta i svaki put bi bacio windowse i to bi rijesilo problem i danas radi sve normalno bez pecenja maticne u rerni.

Uglavnom ja sam probao reinstalirat sve novo ali je tu problem ostao isti pošto je moj laptop Acer aspire 5520 a kad se jednog dana htio spojit memori stick a na 4 utor javio error kaže fali driver a bila čista instalirana sedmica i neki dan radio ok ali je uredno prepoznao ali jednostavno jedan dan nemože otvorit na memori stick a kad sam probao na treći utor usb onda je htio otvorit. A kad na manageru taj usb kojim stalno bio na uskličnik a probao preko windows update i prepoznao je kad je skinio driver i tražio restart nakon restarta ostao isti problem. Istražio sam sve moguće načine i nakraju  sam odustao i nakon dva dana laptop se restartao bez slike!!! I pogledao sam zašto se događa i išao sam ispeć matičnu u pečnicama i kad sam ispekao i nakon toga sve je proradilo a i 4 usb napokon proradil i dandanas nema nikakav problem.

Jer je moj laptop nema garanciju pa sam išao na svoj rizik kod pečenja u pečnicama.

Jednostavno bez razloga ako ti neće učitat onda je hardverski kvar tj nalazi greška u ploči!

14 godina
neaktivan

@Darky: Ubacio sam sad Knoppix i tamo ga ocitava i otvara sve.. Znaci nije hardverski problem? Znaci ostaje samo problem u Windowsima...

Da pod USB mislim stik :D Mobiteli kamere miševi rade normalno i sve prepoznaje i otvara.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2012 15:47 (Mar201188).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mar201188 kaže...

@Darky: Ubacio sam sad Knoppix i tamo ga ocitava i otvara sve.. Znaci nije hardverski problem? Znaci ostaje samo problem u Windowsima...

Da pod USB mislim stik :D Mobiteli kamere miševi rade normalno i sve prepoznaje i otvara.

Onda je softverski problem a može bit da je u registru smrdano ( vjerovatno virus zarazio i pobrkao). Jedini način da čisto instaliraš i nakon toga bi trebao sve OK.

14 godina

Nello nemoj se ljutiti,ali ti si uvjek sklon pretjerivanju i trazenju problema u hardwareu,iako problem uglavnom bude bezazlen!

Nemoj biti lud i pržiti maticnu,to je rjesenje kada bas sve ode u kuhac!

-Pokreni LINUX-live CD,to prvo moras napraviti!

Ako ne radi(a raditi ce 100%)-onda ti je problem u maticnoj ili napajanju!

Ako radi-onda nema filozofije,software je!

Eto ja se kladim da ti je viruscic u pitanju scan sa njim i zlu ne dalo sa njim,jos jednu super foru imas a to je pokeni njega(scan) dok ustekavas USB stick,koji je svjeze formatiran kod toga frenda(znaci ubodi i odmah scan)log file mozes postati ovdje ili sam ovdje!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mar201188 kaže...

ako u linuxu sve radi, onda ili repair win ili reinstalacija

14 godina
neaktivan

http://www.2shared.com/file/Yvxq_bSF/hijackthis.html     evo ovo je log koji sam dobio.. ne kuzim nis sta bi trebao od ovog izbrisat ali ako se neko kuzi

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Cisto sumnjam da ces rijesenje za problem pronaci u logu koji nacini hijackthis. Evo sam nesto iskopao, buduci da ne zelim raditi copy paste pa se ovdje praviti pametan procitaj u originalu:

http://forums.techarena.in/windows-xp-support/823011.htm

14 godina
neaktivan

Sa tog foruma sam prvo napravio i neide nista...

0 0 hvala 0
14 godina
Mar201188 kaže...

http://www.2shared.com/file/Yvxq_bSF/hijackthis.html     evo ovo je log koji sam dobio.. ne kuzim nis sta bi trebao od ovog izbrisat ali ako se neko kuzi

Malo ti je premali log.

Znam da Hjack this mozda i nece pomoci,no ako mu nesta se automatski kopira na USB-on ce ga otkriti!

...eh da obavezno Run as administrator opcija prilikom pokretanja programa!

Prvo odaberi ovo Prvo odaberi ovo
Ovako ti izgleda log,kojega kopiraš.... Ovako ti izgleda log,kojega kopiraš....
...i zaljepiš ovdje ...i zaljepiš ovdje
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2012 18:09 (Milka30).
14 godina
neaktivan

Neka 2 iksa sam imao i to sam popravio i sad je zelena kvacica, ali i dalje nece :(

0 0 hvala 0
17 godina

-pronađi drivere za svoj notebook (za chipset, na stranici proizvođača), instaliraj (isključi auto isnstall-serach drivera na netu).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Novi driveri su vec instalirani

0 0 hvala 0
17 godina
ihush kaže...

-pronađi drivere za svoj notebook (za chipset, na stranici proizvođača), instaliraj (isključi auto isnstall-serach drivera na netu).

Mar201188 kaže...

Novi driveri su vec instalirani

-precizno, čitaj i odgovaraj (kad već imaš takav naslov teme) ili daj podatke.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Od moje muke svi drajveri koji postoje na mom laptopu su bili obrisani i svi na svijeze instalirani, ali svi svi svi.. Svi sa sluzbene stranice i određeno za moj model

0 0 hvala 0
14 godina

Janje-jos uvjek napominjem da probas sa Linuxom!

Ili ako neces -ajd probaj ovo

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kazem da sam probao sa linuxom.. i radi sve normalno, ali u windowsima nece, a sad cu probat ovo drugo

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice