USB Flash Key 64GB Problem

poruka: 22
|
čitano: 3.907
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Dobar dan zanima me ako je netko imao slican problem oko USB stika, pa ako mi moze pomoci super, a ako ne, da ga lakse bacim u smece, :D dakle kupio sam jeftinu "kinjaru" za 3,5€ 64GB na Aliexpress

"Waterproof Key USB Flash Drive 64GB Metal Pen Drive Pendrive"

Dakle windows ga prepoznaje uredno (win7) i na usb 2.0 i usb 3.0, utoru formatirao sam ga default . problem je kad krenem copy-past na njega recimo divix ili mpeg4 ili, mp3 audio slike, bilo sto taj fajl kasnije ne radi jednostavno pustim taj kopirani fajl s njega i sve zamrzne, zablokira,  ili recimo tijekom kopiranja zna totalno uspori i zablokirat pa ga cupam van,  pa opet formatiram, pa onda on kopira kao sve u redu a kad pustim opet blokada i zamrzavanje,  pokrenem na win "error checking" sve u redu, "problems not found"  testirao sam ga is sa Hard Disk Sentiel "surface test kad dodje do 30% jedonstavno i to zamrzne

pa me zanima imali neko rijesenje softwersko ili da ga izlupam, "crash test" 

Hvala u naprijed :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: USB Flash Key 64GB Problem
futuremnachine kaže...

Dobar dan zanima me ako je netko imao slican problem oko USB stika, pa ako mi moze pomoci super, a ako ne, da ga lakse bacim u smece, :D dakle kupio sam jeftinu "kinjaru" za 3,5€ 64GB na Aliexpress

"Waterproof Key USB Flash Drive 64GB Metal Pen Drive Pendrive"

Dakle windows ga prepoznaje uredno (win7) i na usb 2.0 i usb 3.0, utoru formatirao sam ga default . problem je kad krenem copy-past na njega recimo divix ili mpeg4 ili, mp3 audio slike, bilo sto taj fajl kasnije ne radi jednostavno pustim taj kopirani fajl s njega i sve zamrzne, zablokira,  ili recimo tijekom kopiranja zna totalno uspori i zablokirat pa ga cupam van,  pa opet formatiram, pa onda on kopira kao sve u redu a kad pustim opet blokada i zamrzavanje,  pokrenem na win "error checking" sve u redu, "problems not found"  testirao sam ga is sa Hard Disk Sentiel "surface test kad dodje do 30% jedonstavno i to zamrzne

pa me zanima imali neko rijesenje softwersko ili da ga izlupam, "crash test" 

Hvala u naprijed :) 

Odgovor na tvoje pitanje  označeno je žutom bojom 

17 godina
neaktivan

Vjerojatno je kapacitet sticka lažan (firmware sticka je izmijenjen na način da prikaže više od stvarnog) - skini program h2testw i testiraj koliki je stvarni kapacitet.

Ako je stvarno tako, sve što pokušaš staviti preko stvarnog kapaciteta jednostavno će pregaziti postojeće podatke i time ih uništiti - zato imaš probleme.

Stick ne moraš baciti - nakon što utvrdiš stvarno stanje, napravi na njemu jednu particiju veličine malo manje od utvrđenog kapaciteta, a ostatak ostavi neformatiran. Time ćeš barem imati upotrebljiv stick.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2017 20:34 (KaeR).
17 godina

64GB za 3.5€?

Pa koliko naivni neki mogu biti...

6 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Da to je esencija problema :D LOL

12 godina
neaktivan
KaeR kaže...

Vjerojatno je kapacitet sticka lažan (firmware sticka je izmijenjen na način da prikaže više od stvarnog) - skini program h2testw i testiraj koliki je stvarni kapacitet.

Ako je stvarno tako, sve što pokušaš staviti preko stvarnog kapaciteta jednostavno će pregaziti postojeće podatke i time ih uništiti - zato imaš probleme.

Stick ne moraš baciti - nakon što utvrdiš stvarno stanje, napravi na njemu jednu particiju veličine malo manje od utvrđenog kapaciteta, a ostatak ostavi neformatiran. Time ćeš barem imati upotrebljiv stick.

Puno ti hvala, ovo je vjerovatno problem toga, istestirat cu ga s h2testw, pa kad pokaze stvarno stanje kapaciteta onda cu kreirat  particiju, ma nek je i 1GB taman za pritanje dokumenata i nek radi...

kad sam ga kupovao i ocekivao sam da ce bit problema, ali znam neki su kupili i sve radi itd ;) eto javim se Hvala na savjetu!

12 godina
neaktivan

Nisam naivan nego sam škrt, uglavnom frendovi su kupili i sve radi, tako da je od slucaja do slucaja i srece valjda, bio jedan od 128 GB za 2€ e kud nisam taj uzeo :D LOL 

17 godina

Škrtost nema veze sa naivnošću.

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Nikome ne radi 100% Neka ga napune do kraja pa pokusaji to isto iskopirati nazad na komp pa ces vidjeti koliko radi....

17 godina
neaktivan

Upravo tom metodom radi h2testw, zapisuje podatke do punog (navodnog) kapaciteta i pokušava ih pročitati uz kontrolu ispravnosti, time utvrđuje hoće li doći do pogreške i nakon koje količine podataka - tako se može saznati stvarni kapacitet.

KaeR
9 godina
odjavljen

Vrlo jednostavan i efikasan nacin testiranja ;) Samo kazem da mu za to ne treba nikakav program ;)

Kolege su vjerovatno dobile stick od 4 gb na kojem pise 64 pa nikad nisu punile vise od 4 pa je radio ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2017 10:26 (Torent).
12 godina
neaktivan
Torent kaže...

Vrlo jednostavan i efikasan nacin testiranja ;) Samo kazem da mu za to ne treba nikakav program ;)

Kolege su vjerovatno dobile stick od 4 gb na kojem pise 64 pa nikad nisu punile vise od 4 pa je radio ;)

Hvala na savjetu, ali ovaj to ne ni ne dozvoljava, ali nema veze, bas sam pitao prijatelje i njima radi, nije 64GB nego 62gb od prilike kapacitet, i kazu da su ga "filali" na max. kapcited i radi;)

12 godina
neaktivan
KaeR kaže...

Upravo tom metodom radi h2testw, zapisuje podatke do punog (navodnog) kapaciteta i pokušava ih pročitati uz kontrolu ispravnosti, time utvrđuje hoće li doći do pogreške i nakon koje količine podataka - tako se može saznati stvarni kapacitet.

Puno ti hvala jos jednom na pomoci, programcic je odlican i testiranje je trajalo oko tri i pol sata, i rezultat je katastrofa :) evo slika,...kolko vidim od ovoga nema nista???

ali nema veze 26 čuna sam platio skolu, ali cijenim pomoc , da nisam kupio ovo nebih saznao ove informacije o ovom odlicnom programcicu, i errorima, laznim kapcitetima, firmware etc :)

17 godina
moderator
futuremnachine kaže...
Torent kaže...

Hvala na savjetu, ali ovaj to ne ni ne dozvoljava, ali nema veze, bas sam pitao prijatelje i njima radi, nije 64GB nego 62gb od prilike kapacitet, i kazu da su ga "filali" na max. kapcited i radi;)

Pod "filali" misliš testirali ovim programom ili kopirali datoteke na njega? Jer ako su samo kopirali datoteke na njega, to ne garantira da su te datoteke ispravno i zapisane.

futuremnachine kaže...
Puno ti hvala jos jednom na pomoci, programcic je odlican i testiranje je trajalo oko tri i pol sata, i rezultat je katastrofa :) evo slika,...kolko vidim od ovoga nema nista???

ali nema veze 26 čuna sam platio skolu, ali cijenim pomoc , da nisam kupio ovo nebih saznao ove informacije o ovom odlicnom programcicu, i errorima, laznim kapcitetima, firmware etc :)

Kad si kupio stick? Možda možeš tražit lovu natrag - ako se ne varam, AliExpress te štiti tri mjeseca ili tako nešto.

9 godina
odjavljen
Nije dovoljno fillate treba to i pročitati... Neka kopiraju na njega pa nazad sa njega na komp...
12 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
futuremnachine kaže...
Torent kaže...

Pod "filali" misliš testirali ovim programom ili kopirali datoteke na njega? Jer ako su samo kopirali datoteke na njega, to ne garantira da su te datoteke ispravno i zapisane.

futuremnachine kaže...

Kad si kupio stick? Možda možeš tražit lovu natrag - ako se ne varam, AliExpress te štiti tri mjeseca ili tako nešto.

Mislim,  da su prebacivali s jednog PC neke igrice i po 40GB Iso i onda na drugi PC copy-past i sve radi onda znam da su mp3 prebaciavli i slusali u autu, pa divixe, i razne video sadrzaje s pc na drugi komp i cak na SMART TV 3D filmove itd, uglavnom onda sam se i ja odlucio kupit, ;) ali pogledaj slike banana, da otvorit cu "dispute" na aliexpresu, imam slike dokaze a mogi i video itd. ako ga budem morao o svom trosku poslati (a on kosta 26kn) u Kinu -LuoHu, SunGangDongLu, TongLeDaSha , TongDeGe 15015, ne isplati se "skuplja pita nego tepsija" ;) ali nije bad ne sekiram se!

9 godina
Kod takvih stvari te nece trazit da nazad saljes... Lazan kapacitet ili ne radi, nemas kaj slati.. Ja narucio pojilicu il kak se vec zove, bocica za piti za kunica/zamorca i takve zivotinjice, dosla mi manja neg bilo u opisu, vratili pare
17 godina
moderator
blackeagle29 kaže...
Kod takvih stvari te nece trazit da nazad saljes... Lazan kapacitet ili ne radi, nemas kaj slati.. Ja narucio pojilicu il kak se vec zove, bocica za piti za kunica/zamorca i takve zivotinjice, dosla mi manja neg bilo u opisu, vratili pare

Situacija inače nije ista kod eBaya i AliExpressa - kod eBaya povratnu poštarinu, po eBayevim pravilima, plaća prodavač. Zato obično ni ne traže povrat. Kod AliExpressa nema takvog pravila pa te onda prodavač u osnovi može ucjenjivati - tražiti te da pošalješ natrag nešto što vrijedi manje nego košta poštarina.

Naravno, ako je u pitanju fejk proizvod, onda treba ustrajati na povratu novca bez vraćanja proizvoda.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2017 22:12 (mbaksa).
12 godina
futuremnachine kaže...

tako sam ja nasjeo na lažnjak od 128gb prije par godina, a ustvari je bio od 2gb i nešto sitno

ako se dobro sjećam, mislim da sam uspio razbiti lažni firmware sa hp-ovim usb format tool programčićem i nakon formata s njim je konačno pokazivao pravi kapacitet

tako da možeš probati s njim (imaš ga na netu s skinuti i nije velik) ako ne budeš vraćao stick, zanimljivo da sam prije njega probao s hrpom navodno pouzdanih rješenja i jedno je taj hp-ov program radio kako spada

EDIT:

btw. prednost u odnosu na taj program za testiranje je što začas dođeš do pravog kapaciteta i takav ostane nakon formatiranja

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2017 22:38 (picajzla0707).
9 godina
To nisam znal, ali kolko iskustva sam imal, nisu me trazili item nazad, doso manji neg kaj je narucen(proizvod radi, ali je manji), dobio pare nazad bez vracanja, a ovo je i neupotrebljivo tak da mora vratit pare bez slanja itema nazad :) jos kad se zaprijetis negativnim ocjenama ima da popusti
12 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
blackeagle29 kaže...

Situacija inače nije ista kod eBaya i AliExpressa - kod eBaya povratnu poštarinu, po eBayevim pravilima, plaća prodavač. Zato obično ni ne traže povrat. Kod AliExpressa nema takvog pravila pa te onda prodavač u osnovi može ucjenjivati - tražiti te da pošalješ natrag nešto što vrijedi manje nego košta poštarina.

Naravno, ako je u pitanju fejk proizvod, onda treba ustrajati na povratu novca bez vraćanja proizvoda.

Da drukcije funkcionira e-buy i aliexprees pokrenuo sam "dispute" uploadao dokaze slike iz testova, i pise ukoliko se za 12 dana ne rijesi situacio s prodavacem da ce mi vratit novce

Status: Dispute in progress  Reminder:
Thank you for your refund request. The seller will reply within
12 Calendar days,  If you and the seller can't come to an agreement, AliExpress will step in and help.
If the seller does not respond on time, the request will be automatically closed and you will receive your refund as requested.
eto zivi bili pa vidili, javim sta bude, radi ovih iskustava da se i drugi informiraju, ali kazem 26 čuna nije neka šteta :) 
12 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
futuremnachine kaže...

tako sam ja nasjeo na lažnjak od 128gb prije par godina, a ustvari je bio od 2gb i nešto sitno

ako se dobro sjećam, mislim da sam uspio razbiti lažni firmware sa hp-ovim usb format tool programčićem i nakon formata s njim je konačno pokazivao pravi kapacitet

tako da možeš probati s njim (imaš ga na netu s skinuti i nije velik) ako ne budeš vraćao stick, zanimljivo da sam prije njega probao s hrpom navodno pouzdanih rješenja i jedno je taj hp-ov program radio kako spada

EDIT:

btw. prednost u odnosu na taj program za testiranje je što začas dođeš do pravog kapaciteta i takav ostane nakon formatiranja

Mnaje vise svi znamo kakva je to robaa ali nekad bude i da radi, ali hvala na informacijama evo pokrenou sam postupak, zalbe ne ispravnog uredjaja i sad ceka 12 dana pa ako mi se trgovac ne javi onda ce mi aliexpress vatiit paru, a eto sad znam i za ovaj program po tvojoj preporuci pa ce s njim igrat u medjevremenu dok se ne rijesi ovo ;)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice