Ja imam jedno pitanje. U Zagrebu je počela padati tuča, jako grmljeti i sada me zanima, da li mi može udar munje spržiti komp ako živim u zgradi koja ima gromobran ili ne? Znam da je glupo pitanje ali ja znam odgovor no moj brat ne.
da..btw,ne vadi se na brata

zato se treba dodatno osigurat sa kvalitetnom prenaponskom zaštitom tako to ide u praksi.

ali čuj Trafostanice a bogami i novi betonski stupovi su odlično uzemljeni pa onda do kuča ne može nikako doč 20 000 volti.Kod udara Groma u Trafostanicu, elektronika po kučama nastrada od znatno manjeg napona pa da sad ne pišem opet eto dolnji link.Ne boj se ti ogromnih napona kod udara Groma, to je vrlo rjetka pojava puno su veče šanse da te na cesti zgazi neka pijana budala nego da tebe opali takav udar Groma.
no to je gotovo sigurno bilo neko ukrasno smeče za recimo 100kn tak to obično ide u praksi.

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. When sex was safe and motor racing dangerous.
a jedan susjed mi je rekao da je kod njega, iako isključena, na kratko bljesnula i sijalica. Bilo je zatim još nekoliko jakih udara ali taj je bio najjači koji sam ikada doživio. Poslje mi je bilo malo smiješno, šta bi bilo da sam podigao slušalicu.
, bez "mojih" loših tehničkih skustava!
, u kući, na struju radilo nije ništa, nisu mogli niti šalicu mlijeka zagrijati ili kavu skuhati, da ne spominjem kućne aparate, televiziju, internet, MAX TV, ...
zna i on da to nema učinka,al opet to radi....a stara ugasi tv tek poslije grmljavine...onda pali/gasi tv stalno....