Učestalo resetiranje - BSOD

poruka: 37
|
čitano: 11.795
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
moderator
RE: Učestalo resetiranje - BSOD
becks_23 kaže...

testirao 3 puta memtestom i memorija je OK...

ma ne vjerujem da je slab kontakt, kompu danas ide 6.dan starosti... a i nesmijem ga otvarat radi garancije... a i BSOD mi se dogodi samo 15-ak minuta nakon paljenja kompa, nakon toga cijeli dan radi ko strela!!!

jel bi možda mogla biti kakva caka u BIOS-u??? probao sam isključit "SHADOW" al ništa...

Nista ne diraj u BIOS-u! Boli te jedna stvar sto je podeseno u BIOS-u - racunalo su ti trebali isporuciti s ispravno podesenim BIOS-om. Osim toga, vecina BIOS-a danas ispravno radi s defaultnim postavkama. Instaliraj XP ili Vistu na cisti disk, prvo takve kakve jesu, s njihovim driverima ili driverima koji su ti dosli s racunalom na CD-ima. Ako tako ne radi, poskidaj s Interneta najnovije drivere pa njih instaliraj. Ako ni onda ne radi, reklamiraj racunalo.

18 godina
moderator
fareee kaže...

Može li mi neko pomoći?Imam problem sa Blue Screen of Death kada igram Call of Duty:Modern Warfare 2 često mi se pojavljuje i kaže da je u pitanju fajl ati2dvag.dll.

Onda je nekako ocito da imas probleme s grafickom karticom... Jesi probao instalirati najnovije drivere? Mozda ju muce neke postavke. Mozda se pregrijava. Nisam tolko upucen u graficke kartice. Al opet - za svaki slucaj provjeri radnu memoriju Memtestom86+, tek tolko da si 100% siguran. Zapravo, preporucam da cekas da ti dodje BSOD, pa ga onda resetiraj i onda testiraj memoriju. Ako testiranje prolazi bez greske, usredotoci se na ono sto sam prije napisao - drivere za graficku karticu i temperaturu graficke kartice.

16 godina
fareee kaže...

Može li mi neko pomoći?Imam problem sa Blue Screen of Death kada igram Call of Duty:Modern Warfare 2 često mi se pojavljuje i kaže da je u pitanju fajl ati2dvag.dll.

jel se ti događa na istim djelovima igre ili nasumično te baca van???

kad sam imao stari komp, meni se na NBA 2k10 događala ista stvar, bacalo me van skoro pa redovito, nekad na početku igranja, nekad nakon 30-ak minuta igranja...

rekli mi na servisu da je nešt sa matičnom bio problem, a i memtest mi nijednom nije nijednom prošao do kraja...

testiraj RAM-e memtestom, i skini si 3d Mark i istestiraj grafičku...

16 godina
neaktivan
becks_23 kaže...
fareee kaže...

jel se ti događa na istim djelovima igre ili nasumično te baca van???

kad sam imao stari komp, meni se na NBA 2k10 događala ista stvar, bacalo me van skoro pa redovito, nekad na početku igranja, nekad nakon 30-ak minuta igranja...

rekli mi na servisu da je nešt sa matičnom bio problem, a i memtest mi nijednom nije nijednom prošao do kraja...

testiraj RAM-e memtestom, i skini si 3d Mark i istestiraj grafičku...

Nekada me izbaci na istom dijelu igre a nekada me pusti da igram dalje i onda me izbaci.

16 godina

kao što smo ti mbaksa i ja kazali, istestiraj grafičku programom 3d Mark 06, i naravno, istestiraj RAM-e memtestom!

memtest sprži na cd i onda ga kod pokretanja Windowsa boot-aj...

a možda ti je i preslaba grafička, probaj malo smanjiti detalje...

16 godina
neaktivan
becks_23 kaže...

kao što smo ti mbaksa i ja kazali, istestiraj grafičku programom 3d Mark 06, i naravno, istestiraj RAM-e memtestom!

memtest sprži na cd i onda ga kod pokretanja Windowsa boot-aj...

a možda ti je i preslaba grafička, probaj malo smanjiti detalje...

Grafička mi nije uopšte slaba igram sve igre na high detaljima bez problema a probaću testirati.

16 godina

i pogledaj si temperature... možda ti se prašina nakupila...

a samo kod te jedne igre te baca van???

jel original?? ak nije, možda je do cracka...

evo da ja napišem rezultate svojeg testiranja:

jučer metnuo Vistu na čisti C disk samo sa driverima koje sam dobio uz komp... nakon 10min - BSOD!!! Viče i pisalo da je problem u nekakvom ntdll.dll

pisalo je i ovo:

Problem Signature:

Problem Event Name:   Startup RepairV2

Problem Signature 01:  External Media

-II-                         02:  6.0.6000.16386.6.0.6000.16386.

-II-                         03:  1

-II-                         04:  65537

-II-                         05:  unknown

-II-                         06:  0x24

-II-                         07:  0

-II-                         08:  2

-II-                         09:  WrpRepair

-II-                         10:  2

OS Version:                   6.0.6000.2.0.0.256.1

Locale ID:                      1033

a u Windowsima mi se, prije nego se pojavio BSOD, prikazalo ovo:

The instruction at 0x76c5e5c2 referenced memory at 0x76cb7348. The memory could not be written. Click on OK to terminate the program.

danas sam instalirao na čisti C disk XP sp2 i zasad radi oko 2 sata bez BSOD-a... s time da mi se Mozilla nakon 10-ak minuta ugasila, al sad dalje je ok...

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2010 21:27 (becks_23).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice