Ubuntu Server Boot

poruka: 5
|
čitano: 953
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Ubuntu Server Boot

Pozdrav svima!

Oprostite ako sam otvarao novu temu, i ako vec postoji, jer prijavljen sam na bug forum, ali malo kad sam ovdje, pa i neznam kako to bas ide..

Uglavnom, trebala bi mi pomoc oko Ubuntu Servera 13.10. Problem je u tome da kad se podize sustav, dodje do GRUB2, i nekad krene sam naprijed poslije odbrojavanja, a nekad samo stoji na onom meniju, i ceka input s tipkovnice.. Primjetio sam to cak, kad ga naprimjer ugasim preko noci, ujutro  opet se to desi, a kad ga ugasim i odmah upalim, radi sve normalno.. Razmisljao sam cak, da nema mozda to veze sa baterijom od BIOS-a, ali nevjerujem jer je mjenjana pred kojih 1-2 godine..

E sad, moje pitanje je, kako da napravim da preskoci taj meni (GRUB2), i da direktno starta sustav? 

Hvala unaprijed! :)

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Re: Ubuntu Server Boot
Pino.Bepin 2.8 kaže...

Pozdrav svima!

Oprostite ako sam otvarao novu temu, i ako vec postoji, jer prijavljen sam na bug forum, ali malo kad sam ovdje, pa i neznam kako to bas ide..

Uglavnom, trebala bi mi pomoc oko Ubuntu Servera 13.10. Problem je u tome da kad se podize sustav, dodje do GRUB2, i nekad krene sam naprijed poslije odbrojavanja, a nekad samo stoji na onom meniju, i ceka input s tipkovnice.. Primjetio sam to cak, kad ga naprimjer ugasim preko noci, ujutro  opet se to desi, a kad ga ugasim i odmah upalim, radi sve normalno.. Razmisljao sam cak, da nema mozda to veze sa baterijom od BIOS-a, ali nevjerujem jer je mjenjana pred kojih 1-2 godine..

E sad, moje pitanje je, kako da napravim da preskoci taj meni (GRUB2), i da direktno starta sustav? 

Hvala unaprijed! :)

neki poseban razlog za koristenje 13.10 ? Ja sam stalno na 12.04 server :)

Probaj pronac PS/2 tipkovnicu i probat s njom. Mislim da onda nebi trebalo bit problema 

14 godina
neaktivan

Ma bio sam skinuo toga, pa eto :P

Ma ne ne, nije to problem, kad se prikljuci tipkovnica nema problema, udje i sve je normalno.. Ali ja bih htio da nemoram svaki put prikljucit tipkovnicu, nego samo da ga upalim i da se boota i to je to.. Zato mi je to mali problem :)

13 godina
odjavljen
Pino.Bepin 2.8 kaže...

Ma bio sam skinuo toga, pa eto :P

Ma ne ne, nije to problem, kad se prikljuci tipkovnica nema problema, udje i sve je normalno.. Ali ja bih htio da nemoram svaki put prikljucit tipkovnicu, nego samo da ga upalim i da se boota i to je to.. Zato mi je to mali problem :)

sudo gedit /etc/default/grub

stavi GRUB_TIMEOUT na 0

spremi i onda

sudo update-grub

14 godina
neaktivan

Evo probao sam, ali isto je :/

I opet se zaustavi na meniu GRUB2, i nece naprijed :/

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.1.2014 15:43 (Pino.Bepin 2.8).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice