TV kao monitor

poruka: 16
|
čitano: 7.069
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
TV kao monitor
pitanje

Spojio sam tv na kompjuter tako da tv služi kao monitor, i slika na tv mi je crno-bijela. Spajano je preko s-video na graficki i scart priključka na tv(tv je star pa nema drugo) i graficka je nVidia geforce 7900gs. Dali itko zna kako namjestit da imam boju, jer kada uspijem dobiti boju onda ima smetnje na tv ekranu.

izlaz iz graficke izlaz iz graficke
ulaz u tv ulaz u tv
When you dont know how; C4!!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2009 18:03 (kaiserus).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: TV kao monitor

probaj ukopčati scart u drugi priključak na tv i potraži av programe na jednom ti mora bit dobra slika, meni je bila mutna sve dok nisam prebacio program na av-s i sad sve radi normalno, boja skoro pa je bolja neg na monitoru.

q8200,radeon4870 1gb, 8gb kingmax 1066
16 godina
neaktivan
autorov komentar
pfliper kaže...

probaj ukopčati scart u drugi priključak na tv i potraži av programe na jednom ti mora bit dobra slika, meni je bila mutna sve dok nisam prebacio program na av-s i sad sve radi normalno, boja skoro pa je bolja neg na monitoru.

imam samo jedan scart priključak i samo jedan av program, kao što rekoh TV je star...Plač
When you dont know how; C4!!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2009 18:30 (kaiserus).
16 godina
TV kao monitor

-kad imaš crno-bijelu sliku to je s-video signal koji većina tv-a nemože prikazati.

-u boji su smetnje - tv-out na grafičkoj mora biti za PAL (50Hz) ali često je najniža postavka 60Hz (ili 56) ... važna je i rezolucija, 640x480 je max (sony može 800x600). Stari Tv zapravo nije dobar za sliku s kompa, mutno, titravo.., velika je razlika s današnjima.

Ako pokušavaš gledati filmove s dvd-a onda je u toj priči i macrovizija...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
TV kao monitor

Rezolucija i refresh rate nemaju veze s obzirom da se radi o standardnom analognom izlazu, grafička sama generira PAL ili NTSC signal ovisno o postavkama u driverima ili na jumperu. Problem je u tome što, iako SCART po standardu ima predviđen S-video ulaz, stariji televizori ga nemaju već samo kompozitni video. Da bi to radilo moraš staviti adaptor S-video -> kompozitni, pa onda kompozitni -> SCART. Kompozitni je onaj žuti chinch često označem samo kao Video.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Rezolucija i refresh rate nemaju veze s obzirom da se radi o standardnom analognom izlazu, grafička sama generira PAL ili NTSC signal ovisno o postavkama u driverima ili na jumperu. Problem je u tome što, iako SCART po standardu ima predviđen S-video ulaz, stariji televizori ga nemaju već samo kompozitni video. Da bi to radilo moraš staviti adaptor S-video -> kompozitni, pa onda kompozitni -> SCART. Kompozitni je onaj žuti chinch često označem samo kao Video.

Naravno da ima veze fps, upravo bi to i mogao biti problem ako je signal ntsc, a tv star.

Kako to misliš da: SCART po standardu ima predviđen S-video ulaz?

I kakvi su to silni adapteri?

Scart ima kompozit video, a postoji i adapter s-video -> scart (imam ga).
17 godina
neaktivan
TV kao monitor

kupi televizor u boji xD

šala

nemam iskustva s crno-bijelom slikom...kad god sam spajala komp i tv sve je radiloPoljubac

U ovom gradu ja nemam nikoga umrijet ću dušo ako si njegova neka te prate stotine tambura umrijet ću dušo na tvojim rukama

0 0 hvala 0
17 godina
TV kao monitor

jel se može nekako komp spojit na tv preko RGB kabela... isti je kao ovaj samo što su kablovi i priključci Crveni-Zeleni-Plavi
?

Bolje ispasti budala nego iz aviona | C'est la vie

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
bed kaže...
MrBlc kaže...

Naravno da ima veze fps, upravo bi to i mogao biti problem ako je signal ntsc, a tv star.

Nije tu samo FPS već je kompletni standard različito definiran, broj linija je različit kao i korekcija boja, pa će na PAL TV-u (koji ne podržava NTSC) boje biti krivo prikazane ili uopće neće biti slika prikazana ako je prastari TV. Kod kompozitnog videa je kompletni signal smiksan zajedno, dok je S-video komponentni u kojem crno-bijelu sliku nosi jedna signal (luminance, SCART pin 20), a drugi signal nosi informaciju o bojama (chrominance, SCART pin 15). Ako na TV koji nema S-video podršku dovedemo S-video na scart, on vidi samo luminance komponentu koja je zapravo crno-bijela slika. Da bi takav TV mogao prikazati sliku, potreban je S-video -> Video adaptor koji smiksa zajedno Luminance i Chrominance signal. Taj adaptor se u pravilu dobije s grafičkom. Tek takav kompozitni signal se može dovesti na SCART. Često SCART adapteri imaju na sebi 2 audio ulaza - crveni i bijeli, žuti video in (kompozitni), te 4 pin mini din S-video, pa se koristi po potrebi S-video ili chinch.
leo_819 kaže...

jel se može nekako komp spojit na tv preko RGB kabela... isti je kao ovaj samo što su kablovi i priključci Crveni-Zeleni-Plavi
?

Postoji RGB ulaz na SCART, iako ga imaju samo noviji televizori, u pravilu u Europi. Međutim, nije moguće direktno spajanje na grafičku jer su različiti sinkronizacijski impulsi, pa je potreban adaptor (aktivni, s napajanjem), a i problem je postaviti frekvenciju i rezoluciju. Međutim, ono o čemu ti pričaš je YPrPb signal. To je također komponentni signal kao S-video, samo što je boja podijeljena na dva signala. Podržava 1080i, odnosno 720p rezoluciju. Neke grafičke ga podržavaju, obično preko adaptora koji se spaja na 9-pinski mini din konektor na kojem su i kompozitni i S-video izlazi. Na TV-u ga je već malo teže naći, u pravilu se nalazi jako rijetko na CRT-u. Na LCD-u i plazmi je dosta čest. SCART ga po standardu ne podržava iako su neki proizvođači ugradili podršku preko standardnih RGB ulaza, ali u tom slučaju korisnik mora ručno prebaciti "kanal" na YPrPb.
MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD
16 godina
neaktivan
kaiserus kaže...

Spojio sam tv na kompjuter tako da tv služi kao monitor, i slika na tv mi je crno-bijela. Spajano je preko s-video na graficki i scart priključka na tv(tv je star pa nema drugo) i graficka je nVidia geforce 7900gs. Dali itko zna kako namjestit da imam boju, jer kada uspijem dobiti boju onda ima smetnje na tv ekranu.

kupi si kabel koji je na jednom kraju vga i na drugom scart, ja sam isti problem tako rijesio.
Battlefield 2 Master Sergeant
16 godina
odjavljen
TV kao monitor

ja imam sličan problem! s čim god spojim tv na pc ne mogu dobit sliku, isprobavao sam i kompozitni,rgb i scart i ništa čak ni da trzne malo slika, kao  ono da da znak života, ama baš ništa! problem sam riješio kupnjom dvd playera ali dan danas me to muči jer je na starom kompu radilo savršeno!

intel core 2 duo E6850 XFX GeForce 8800 GTX ASUS P5K 4GB RAM FORTRON BLU STORM II
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Escudo kaže...
kaiserus kaže...

kupi si kabel koji je na jednom kraju vga i na drugom scart, ja sam isti problem tako rijesio.
  Pa, dobro je li ti čitaš druge postove. To je RGB na SCART koji ne podržava svaki TV, tako da je rizik kupovati kabel kojeg je problem uopće naći, a vjerojatno nije ni jeftin. Kompozitni je za stari TV najsigurnija varijanta.
skank666 kaže...

ja imam sličan problem! s čim god spojim tv na pc ne mogu dobit sliku, isprobavao sam i kompozitni,rgb i scart i ništa čak ni da trzne malo slika, kao  ono da da znak života, ama baš ništa! problem sam riješio kupnjom dvd playera ali dan danas me to muči jer je na starom kompu radilo savršeno!

Tu bi mogao biti problem u NTSC standardu ako je TV stariji. Također, neke grafičke imaju problem s detektiranjem TV-a, pa zato u postavkama grafičke postoji opcija "force TV detection".
16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
bed kaže...

Nije tu samo FPS već je kompletni standard različito definiran, broj linija je različit kao i korekcija boja, pa će na PAL TV-u (koji ne podržava NTSC) boje biti krivo prikazane ili uopće neće biti slika prikazana ako je prastari TV. Kod kompozitnog videa je kompletni signal smiksan zajedno, dok je S-video komponentni u kojem crno-bijelu sliku nosi jedna signal (luminance, SCART pin 20), a drugi signal nosi informaciju o bojama (chrominance, SCART pin 15). Ako na TV koji nema S-video podršku dovedemo S-video na scart, on vidi samo luminance komponentu koja je zapravo crno-bijela slika. Da bi takav TV mogao prikazati sliku, potreban je S-video -> Video adaptor koji smiksa zajedno Luminance i Chrominance signal. Taj adaptor se u pravilu dobije s grafičkom. Tek takav kompozitni signal se može dovesti na SCART. Često SCART adapteri imaju na sebi 2 audio ulaza - crveni i bijeli, žuti video in (kompozitni), te 4 pin mini din S-video, pa se koristi po potrebi S-video ili chinch.

Više manje potpisujem što si rekao, mada sam isto rekao i ja, samo mi se nije dalo ići u teh. detalje, pa sam priložio sl. scarta.
I potpuno mi je jasna linijatura, kao i ostale specifikacije oba standarda, to mi je svakodnevna preokupacija.

Problem kod starih tv-a nije samo u nemiksanom komponentnom signalu, konkretno imam sony trinitron 42 cm koji mi je simpatičan kao za monitor za video, koji ima i scart i posebno kompozit ulaz, ali nije u stanju prikazati ntsc signal (je crno-bijelo) preko ijednog ulaza.

Evo za kraj i sl. s-videa, nek' se nađe..
16 godina
odjavljen
skank666 kaže...

Tu bi mogao biti problem u NTSC standardu ako je TV stariji. Također, neke grafičke imaju problem s detektiranjem TV-a, pa zato u postavkama grafičke postoji opcija "force TV detection".
pardon što nisam to napomenuo prije ali tv je sony trinitron a force tv detection ne reagira tj kad ga kliknem slika na tv-u ni ne blicne, ne daje znakove života!!!
intel core 2 duo E6850 XFX GeForce 8800 GTX ASUS P5K 4GB RAM FORTRON BLU STORM II
16 godina
neaktivan
skank666 kaže...
skank666 kaže...

pardon što nisam to napomenuo prije ali tv je sony trinitron a force tv detection ne reagira tj kad ga kliknem slika na tv-u ni ne blicne, ne daje znakove života!!!
 tresni ga i to ti je toSmijeh
16 godina
odjavljen
308gtsfan kaže...
skank666 kaže...
skank666 kaže...

tresni ga i to ti je toSmijeh

oo tresnuo sam ga itekako!!!!Plač

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice