Toshiba Satellite C50D bios password

poruka: 9
|
čitano: 2.247
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Prijatelj kupio navedeni Toshiba Satellite C50D laptop za cca 150€ u Njemačkoj za koji mu je prodavač rekao da mu samo ne radi touchpad i dao mu je miš uz njeg zbog toga. Problem je nastao kad se laptop ugasio(ispraznila se baterija) i kada ga je uključio da se puni nije ga više ni mogao upaliti jer konstantno izbacuje da se kuca BIOS password čim se upali laptop, ništa, baš ništa neda dok se ne ukuca password. Googlao sam, gledao mogućnosti kako da se resetuje/obriše taj BIOS password i sve što sam probao nije imalo efekta. Još jedna stvar koju nisam probao je resetovanje BIOSa preko jumpera ravnim šerafcigerom, ali ne mogu da skontam koji jumperi su za resetovanje biosa. Imaju dva jumpera kod RAM memorije, ali niti na jednom ništa ne piše. Ima ih još na nekoliko mjesta, ali ovi kod rama nekako će najrpije biti. Ako niko ne bude znao nek ga sutra nosi u kakav servis pa nek mu oni pokušaju riješiti problem.

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Toshiba Satellite C50D bios password

tako je predviđeno, npr zbog krađe. (može se sve, ali..). Ako je samo bios pass, možda čak uspije, ako je na hddu, tad samo brisanje (ubijanje). Laptop nije običan desktop, ne vrijede upute koje ćeš izgooglati.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Vjerovatno nije na HDDu jer sam njeg vadio dok sam pokušavao bilo šta.

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

HP je imao soluciju, da nakon tri pogrešna bios pasvorda izbaci kod, preko kojeg se može otključati,  s time da se upit poišalje HP-u uz naznačeni kod. Bios se može resetirati ali pass ostaje. Možda prodavatelj zna bios šifru?

Za zahvalu klikni na Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ivo454 kaže...

HP je imao soluciju, da nakon tri pogrešna bios pasvorda izbaci kod, preko kojeg se može otključati,  s time da se upit poišalje HP-u uz naznačeni kod. Bios se može resetirati ali pass ostaje. Možda prodavatelj zna bios šifru?

u slučaju komunikacije s proizvođačem, traže dokaz vlasništva.. ili policijski-sudski nalog. Sve ostalo je ukradeno-ignorirano.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2016 14:48 (ihush).
15 godina
neaktivan

Možda i zna, dok je bio upaljen na windowsima kada ga je drug kupio, ali ne može ni doći do njeg sad. Ma nek ga proba odnijet u kakav servis, možda mu oni budu znali riješiti ovo. Kada se pogriješi šifra par puta piše da će se ugasiti i ugasi se za par sekundi. Ako mu ni servis ne pomogne, bacio je pare, može ga samo u dijelove prodat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Evo i moj toshiba A205/S4777 nakon popravka, traži password za ulazak u bios. Osim toga ne prepoznaje hard disk, ne jedan, nego sam probao tri različita. Instalaciju pokreće sa usb-a i dvd-a, ali kad dođe do odabira diska za instalaciju, nema ga u izborniku. Nije mi toliko bitan bios pass, ali mislim da je neprepoznavanje diska, vezano za postavke u biosu. Možda naručim hdd ladicu, pa je stavim umjesto dvd-a, ali nisam siguran, da li će i tamo prepoznati disk?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Evo samo da javim da mi je netko ili nešto popravilo laptop, bios više nije zaključan, baterija se punila samo do 30%, sad ide do 100%. Laptop je stajao pet šest dana dana u ormaru i danas upalim, kad ono F2 i bios otključan, nakon toga gledam bateriju, preko 50%, malo neshvatljivo. Mislim da je nekad bolje ostaviti laptop da se kvar sam riješi nego biti uporan, pa svakodnevno pokušavati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Imao sam sličan problem, izvadio hdd iz laptopa, montirao u desktop kučište, instalirao win i vratio u laptop. Instalirao drivere i sve ok...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice