Svi browseri su mi odjednom nenormalno spori

poruka: 40
|
čitano: 7.655
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
Re: Svi browseri su mi odjednom nenormalno spori
ihush kaže...
gpd kaže...
..

Ok ,

Uzmi usb stick od A1, i utakni ga u neki drugi kompjuter, koji nije spojen na mrežu.

Ako je i tamo sve sporo, nam javi.

-dobra ideja, no ne u slučaju kad juzer koristi win7.. onak, između 8-8.1-10-11.. i sve ostale soft-driver razlike pa i to da automatski install softa sa stikića neće obaviti ono što je uredno radilo prije desetljeća iz razloga novijeg osa.. tj da pod recimo 11 ne radi, nema runtime-dllove i sve sys ovisne stvari itd.. možda radi, možda ne.. pri čemu i dalje ostane mogućnost da je soft ili hw problem odnosno da ništa nismo eliminirali-zaključili, osim da je tad vjerojatno staro računalo ok no pošto ima i one poruke o nedostupnosti patha tko zna.. previše, kao prognoza vremena za godinu dana unaprijed..

Moguće je da stick ne radi, ili komp.

Spoji komp na drugi stik ili mobitel ista stvar.

18 mjeseci
Meščini komšije ili ruski orci ti hakirali ruter ;)
Ili ti je gladio isvršio sys ops kao što piše Aj Haš!
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
ihush kaže...

- ok.. zovi roditelje, baku, brata.. :)

- osobu koja zna osnove računala npr što je cpu-cooler ili boot medij, što je kvar-hardwarea a što problem softwarea..

- tj osobu koja može slijedeći upute nešto napraviti, provjeriti, dati 'feedback' stanja-diagnostike.. ili nosi u servis.

A gle, i inače te je teško pratiti, a pogotovo ovako kad ispaljuješ terminologiju koja nama laicima nije baš lako probaljiva. Nije problem izguglati i shvatiti pojmove pa onda i potegnuti neke procedure, nego smisleno povezati što si napisao.
Zahvalan sam ti na dobroj volji da pomogneš, ali shvati da komunicirati s tobom nije lako, i čini mi se da nisam prvi koji ti to kaže 

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
7 godina
gpd kaže...
ihush kaže...
gpd kaže...
..

Ok ,

Uzmi usb stick od A1, i utakni ga u neki drugi kompjuter, koji nije spojen na mrežu.

Ako je i tamo sve sporo, nam javi.

-dobra ideja, no ne u slučaju kad juzer koristi win7.. onak, između 8-8.1-10-11.. i sve ostale soft-driver razlike pa i to da automatski install softa sa stikića neće obaviti ono što je uredno radilo prije desetljeća iz razloga novijeg osa.. tj da pod recimo 11 ne radi, nema runtime-dllove i sve sys ovisne stvari itd.. možda radi, možda ne.. pri čemu i dalje ostane mogućnost da je soft ili hw problem odnosno da ništa nismo eliminirali-zaključili, osim da je tad vjerojatno staro računalo ok no pošto ima i one poruke o nedostupnosti patha tko zna.. previše, kao prognoza vremena za godinu dana unaprijed..

Moguće je da stick ne radi, ili komp.

Spoji komp na drugi stik ili mobitel ista stvar.

Pokušavam napraviti nešto iz ovoga što imam.
Idući komp će sigurno biti i na drugoj mreži.
Hvala na sugestijama.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
7 godina
Sirotanovic kaže...
Meščini komšije ili ruski orci ti hakirali ruter ;)
Ili ti je gladio isvršio sys ops kao što piše Aj Haš!

Moram se požaliti centrali u Moskvi da im je informatička podrška kilava a sendviči buđavi.

17 godina
Al Crane kaže...
..

A gle, i inače te je teško pratiti, a pogotovo ovako kad ispaljuješ terminologiju koja nama laicima nije baš lako probaljiva. Nije problem izguglati i shvatiti pojmove pa onda i potegnuti neke procedure, nego smisleno povezati što si napisao.
..

-da, to je objektivni problem, ali u tom problemu ako ga se želi riješiti laik mora naučiti terminologiju-osnove.. jer je to jedini način da nešto napravi (sam, po uputama i sl.) kao i da može komunicirati-opisati problem itd. .. a kao što sam kažeš, svaki pojam-termin google objasni .. pa mada nije lako, mora se upravo tako, tj pokušaj okrenuti priču, ti biti majstor u bilo kojem poslu i objasniti laiku kako nešto napraviti, npr elektroničar koji objašnjava laiku gdje zalemiti tranzistor i što su pinovi.. kuhar objasniti što je temeljac ili kako nešto posoliti ili narezati.. zidar kako zamiješati beton ili gips.. u kojem to poslu laik zna-razumije što mu se ekšli objašnjava, zamijeniti getribu motora i da za to mora imati odgovarajući alat-ključ pa i dizalicu..?? :) .. što laik može napraviti? -mora naučiti, ne biti laik, ili -> servis :) i to za sve teme-probleme-upute kao generalno pravilo-objašnjenje..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
7 godina
Svi browseri su mi odjednom nenormalno spori

Jel ovo normalno? U to vrijeme komp mi je bio ugašen, iskopčan iz struje čak.

Eh, sad sam skužio da je ovo rubrika za razne hardverske probleme ... dobro, možda je i moj takav.
Svejedno, prelazim uskoro na drugu mrežu ili kako već se to zove , ako treba i drugi komp. Bilo bi i vrijeme, nakon toliko godina .
Ne, neću nikakav smrtfon u svoju kuću, butigu ili džep 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:27 (Al Crane).

0 0 hvala 0
17 godina

-a pitanje-problem je...?

-znaš svoju ip adresu-operatera? jasno ti je da je ovo (slika) niskozemski ripe? odnosno pokušavaš ispričati neku priču, lunjajući po nekim siteovima s porukama koje iskoče.. onak, što je problem ili što želiš?

-odnosno, da s tvoje adrese ide spam, bot, napad, nešto.. znao bi, konkaktirao bi te operater, blokirao itd..

-drugi komp, druga mreža.. nije komp jedini mrežni uređaj, tv-iptv, sam router-modem itd.. sve što radi na mreži a danas je to i žarulja-bojler... :)

.. a to da nećeš nikakav smarphone .. kul. :) ..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

Uđi u router postavke te vidi što je ili tko je spojen,idi u control panel-admin tools-resource monitor-network vidi kako ti radi koliki je promet, upali hwinfo programić vidi senzore kako ti radi cpu jeli na 100% kad je idle ili na internetu-Gledaj hwinfo senzor cpu usage te otvori task manager i ako ti cpu sa 100% padne odjednom onda imaš malware.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 20:07 (dery).
18 mjeseci
Jesam ti rekao:

"Meščini komšije ili ruski orci ti hakirali ruter ;)
Ili ti je GLADIO i isvršio sys ops kao što piše Aj Haš"!

PS upravo sam dobio salvu poziva na mobitel sa nepoznatih brojeva i stranih brojeva kad čim sam posjetio aliexpress , koji ima moj broj mobitela.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice