Sredivanje starog kompa za server - kuciste i MBO

poruka: 8
|
čitano: 2.677
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Stanje starog kompa :

Mainboard : NF4Infinity

Processor : AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ (1.81GHz, 1.81GHz IMC, 512kB L2)

Memory Module(s)

Memory Module : Transcend 1GB DDR PC1-3200U DDR1-400 (3-3-3-8 2-11-0-0)

Memory Module : Transcend 1GB DDR PC1-3200U DDR1-400 (3-3-3-8 2-11-0-0)

Video System

Video Adapter : NVIDIA GeForce 8400 GS    (8 SM4.0 1.25GHz, 256MB DDR2 666MHz 64-bit, PCIe 2.00 x16)

Network Services

Network Adapter : NVIDIA nForce 10/100/1000 Mbps Ethernet  (Ethernet)

Wireless Adapter : D-Link AirPlus G DWL-G510 Wireless PCI Adapter(rev.C) #2 (802.11g (ERP), TKIP, 54Mbps)

Pozdrav,namjera mi je ovaj komp pretoviri u "skladiste".Da se preko njega gledaju filmovi/crtici/muzika itd na drugim kompjuterima.

Iz tog razloga mi treba nova maticna i novo kuciste.

Za maticnu ako moze preporuka,sto vise da ima na sebi od 6 x SATA pa na dalje,ne znam kolko najvise more gurat ( znaci da sto vise diskova mogu staviti).Isto ako je moguce ,ako ne utjece previse na cijenu, usb 3 mogucnost. Drugo nesto ako imate prijedlog/savjet slobodno dajte.I naravno ono najvaznije ako odgovara onim gore koomponentama. ( aok sta savjetuje da treba mjenjat il slicno slobodno predlozite)

ovo je recimo sto sam nasao ali ne znam jel bi ove moje komponenta odg, a dal mozda nes ima bolje

http://www.njuskalo.hr/maticne-ploce/gigabyte-ga-p35-ds3-oglas-5688267 

Isto bi mi trebalo i novo kuciste da sto vise stane u njega plus da ima dobro hladenje po mogucnosti zbog diskova ( dal neko standard ili server ,izgled i slicno nebitno samo ovo sto naveo najbitnije)

Cijena,pa tesko mi ovak reci kad ni sam ne znam ali recimo 200-300 za kuciste ( ako vise a bolje slobodno samo da nije puno vise) i isto za maticnu do nekih max 400 ako ima ono sto naveo moze i jeftinije jer mi samo trebaju te stvari.

Komp se nece koristit za igrice ama bas za nista osim kao server izmedu drugih racunala.

Eto u "kratko" to bi bilo to ako treba sto jos napisat da vam bude lakse za preporucitit pitajte.I da ne bitno jel novo ili preko oglasa ,vazno mi da sto mogu vise hdd ubaciti i da sljaka kak spada. 

Hvala ekipa :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.8.2012 18:02 (cropunk).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

bump

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
protjeran

pa nemozes intel procu za amd procesor {#}

LooooooL
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina

pa mozda i pise da trazim pomoc,dal ovom odgovaraju komponente ili preporucate nesto drugo (maticnu),il da se mjenjaju stvari.....ne vidim sta nije jasno. Molim ako vec odgovarate da odgovarate kak spada ovo mi nista ne znaci nit pomaze, ne valja ti......da znam da ne valja ili sta mi treba ne bih tu ni pisao niti pitao.....{#}

Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Sredivanje starog kompa za server - kuciste i
cropunk kaže...

pa mozda i pise da trazim pomoc,dal ovom odgovaraju komponente ili preporucate nesto drugo (maticnu),il da se mjenjaju stvari.....ne vidim sta nije jasno. Molim ako vec odgovarate da odgovarate kak spada ovo mi nista ne znaci nit pomaze, ne valja ti......da znam da ne valja ili sta mi treba ne bih tu ni pisao niti pitao.....{#}

http://www.pcchip.hr/recenzija/kako-napraviti-kucni-server/

malo potrazis, ali mislia da stari single core na serveru nije dobra ideja

i koji je socket taj tvoj procesor? da vidim dali postoje maticne za njega za kupit

{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.8.2012 10:27 (Megatr0n98).
17 godina

pregledao sma ja vec dosta stranica i pitao okolo. Vidio i ovu.Pa trenutno  i vrtim server na njemu,kolko mi se cini ide solidno, zato i zelim zamjenit da povecam mogucnost spajanja vise hdd unutra. Hm sto se tice socketa ,na koij nacin da vidim? Probat cu danas ako uspijem to saznat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

socket ti je 754 i nema za kupiti maticnih ploca za taj procesor, kupis neki dual core za 300tinjak kuna i bice dobro za kucni server, naravno u plocu

LooooooL
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 21:39 (MARKOcVp).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

koliki ti je budget? trebas procesor i plocu, bolje bi bilo dual core nego single znaci 400kn je pentium g540 2.5ghz, solidan procesor, maticna isto tako i jel ti treba jos sta?

mozes ic i na amd ako os to je mozda mrvicu jeftinije, ali je proc losiji, ovaj sandy je super procesor

LooooooL
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice