Stanje starog kompa :
Mainboard : NF4Infinity
Processor : AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ (1.81GHz, 1.81GHz IMC, 512kB L2)
Memory Module(s)
Memory Module : Transcend 1GB DDR PC1-3200U DDR1-400 (3-3-3-8 2-11-0-0)
Memory Module : Transcend 1GB DDR PC1-3200U DDR1-400 (3-3-3-8 2-11-0-0)
Video System
Video Adapter : NVIDIA GeForce 8400 GS (8 SM4.0 1.25GHz, 256MB DDR2 666MHz 64-bit, PCIe 2.00 x16)
Network Services
Network Adapter : NVIDIA nForce 10/100/1000 Mbps Ethernet (Ethernet)
Wireless Adapter : D-Link AirPlus G DWL-G510 Wireless PCI Adapter(rev.C) #2 (802.11g (ERP), TKIP, 54Mbps)
Pozdrav,namjera mi je ovaj komp pretoviri u "skladiste".Da se preko njega gledaju filmovi/crtici/muzika itd na drugim kompjuterima.
Iz tog razloga mi treba nova maticna i novo kuciste.
Za maticnu ako moze preporuka,sto vise da ima na sebi od 6 x SATA pa na dalje,ne znam kolko najvise more gurat ( znaci da sto vise diskova mogu staviti).Isto ako je moguce ,ako ne utjece previse na cijenu, usb 3 mogucnost. Drugo nesto ako imate prijedlog/savjet slobodno dajte.I naravno ono najvaznije ako odgovara onim gore koomponentama. ( aok sta savjetuje da treba mjenjat il slicno slobodno predlozite)
ovo je recimo sto sam nasao ali ne znam jel bi ove moje komponenta odg, a dal mozda nes ima bolje
http://www.njuskalo.hr/maticne-ploce/gigabyte-ga-p35-ds3-oglas-5688267
Isto bi mi trebalo i novo kuciste da sto vise stane u njega plus da ima dobro hladenje po mogucnosti zbog diskova ( dal neko standard ili server ,izgled i slicno nebitno samo ovo sto naveo najbitnije)
Cijena,pa tesko mi ovak reci kad ni sam ne znam ali recimo 200-300 za kuciste ( ako vise a bolje slobodno samo da nije puno vise) i isto za maticnu do nekih max 400 ako ima ono sto naveo moze i jeftinije jer mi samo trebaju te stvari.
Komp se nece koristit za igrice ama bas za nista osim kao server izmedu drugih racunala.
Eto u "kratko" to bi bilo to ako treba sto jos napisat da vam bude lakse za preporucitit pitajte.I da ne bitno jel novo ili preko oglasa ,vazno mi da sto mogu vise hdd ubaciti i da sljaka kak spada.
Hvala ekipa :)