Spajanje ventilatora na maticnu?

poruka: 10
|
čitano: 5.307
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Po prvi puta slazem konfiguraciju (do sada sam imao laptop), pa molim za pomoc.

Maticna je Gigabyte EP45-DS3, kuciste Chieftec Big Tower CA-01, te bih htio spojiti ventilatore 2x120mm i 1x92mm.

Na maticnoj stoji oznaka SYS_FAN1 i SYS_FAN2 (pretpostavljam da se tu spajaju ventilatori od kucista),

pa sam sada zbunjen jer ne znam kako spojiti 3 ventilatora na 2 konektora (SYS_FAN1 i SYS_FAN2)?

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Spajanje ventilatora na maticnu?

pa ni nemozes, mozes samo 2, osim ako ti se ventilatori mogu spojit na molex, onda ih mozes spojit koliko hoces...

ako ti ventilatori imaju molexe onda ti to nije problem, spoji ih na napajanje...

If you try and don't succeed, cheat. Repeat until caught. Then lie.
17 godina
neaktivan

Ventilatori imaju molexe, znaci idu onda na napajanje.

17 godina
neaktivan

ne, trebaš ih prištekati u utičnicu za 220 V

AMD Duron 800 Mhz, 128 Mb SDRAM, GeForce2 32 Mb, WIN 98 .... Crysis neradi, da je možda problem u konfi, al ja mislim kad bi gore stavio Vistu da bi sve radilo...

0 1 hvala 0
17 godina

hahahaha, LOL

ma samo spoji na molex i to ti je to...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jednostavno prištekaš na molex i sve će raditi.

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
17 godina

A ventilatori ti imaju molex i ovaj za matičnu? Ako imaju spoji 2 na matičnu, a 1 na napajanje. Ako imaju samo molex onda nemaš šta, moraju na napajanje. Preko molexa će raditi bez problema, samo nećeš moći regulirati brzinu vrtnje...

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan
berm kaže...

Maticna je Gigabyte EP45-DS3, kuciste Chieftec Big Tower CA-01, te bih htio spojiti ventilatore 2x120mm i 1x92mm.

Na maticnoj stoji oznaka SYS_FAN1 i SYS_FAN2 (pretpostavljam da se tu spajaju ventilatori od kucista),

pa sam sada zbunjen jer ne znam kako spojiti 3 ventilatora na 2 konektora (SYS_FAN1 i SYS_FAN2)?

Na jedan od ova dva konektora koja si naveo moraš spojiti hladnjak od procesora. Na drugi konektor možeš spojiti ventilator za kućište, a sve ostale ventilatore preko molex konektora.

PS. zašto je većina ljudi lijena pogledati u uputstva?
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.10.2008 17:06 (macak).
17 godina

nemora na jedan od ta 2 spajat cooler od proca, on ima poseban konektor koji nema veze sa ova 2, 99%

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
macak kaže...
berm kaže...

Na jedan od ova dva konektora koja si naveo moraš spojiti hladnjak od procesora. Na drugi konektor možeš spojiti ventilator za kućište, a sve ostale ventilatore preko molex konektora.

PS. zašto je većina ljudi lijena pogledati u uputstva?
CPU cooler se spaja na CPU_FAN konektor.
Uputstva sam citao, ali sa ovime nemam iskustva, pa sam zato ovdje pitao.
Svejedno hvala.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice