televizija ti je LCD, pretpostavljam?
ma, nisam citao, sorry!
eto, logic kaze jedino preko dvi ili vga na tv... posudi monitor
televizija ti je LCD, pretpostavljam?
ma, nisam citao, sorry!
eto, logic kaze jedino preko dvi ili vga na tv... posudi monitor
ne treba ti ništa na matičnoj, zaboravi za sada na nju. Možeš probati, kako su ti već rekli, spojiti komp i TV preko DVI ili VGA.
Ako se ne možeš spojiti putem VGA, moraš posuditi monitor, kako bi instalirao drivere za grafičku i sredio sve postavke. TV jednostavno nije kao monitor, plug&play (mislim kad se njime služiš kao monitorom). Vjerovatno ti TV ne podržava rezoluciju i/ili refresh rate trenutnih postavki pa se i ne pali. Bez drivera i sređenih postavki natjerat komp - TV da se slože je lutrija.
Edit: a jbg, dok ja napišem, skuham kavu, pročitam još malo foruma, odlučim postati, ispadnem glup 
ne treba ti ništa na matičnoj, zaboravi za sada na nju. Možeš probati, kako su ti već rekli, spojiti komp i TV preko DVI ili VGA.
Ako se ne možeš spojiti putem VGA, moraš posuditi monitor, kako bi instalirao drivere za grafičku i sredio sve postavke. TV jednostavno nije kao monitor, plug&play (mislim kad se njime služiš kao monitorom). Vjerovatno ti TV ne podržava rezoluciju i/ili refresh rate trenutnih postavki pa se i ne pali. Bez drivera i sređenih postavki natjerat komp - TV da se slože je lutrija.
Edit: a jbg, dok ja napišem, skuham kavu, pročitam još malo foruma, odlučim postati, ispadnem glup 
e jbg, zašto nikad ništa na lutriji za mene nema :D
Ma ljudi to mora raditi. Mada mi nije jasno jel imas ti na ploci graficku ili ne. Ako imas kopcaj tv na nju a ako nemas kopcaj na tu graficku koju imas i vga ili DVI ti mora raditi. A ako imas integrisanu a zelis staviti i dodatnu sve novije ploce ce ti automatski iskljuciti integrisani. Ne sjecam se kad sam morao rucno ulaziti u bios i gasiti integrisanu. Sad mi pade na pamet da mozda nisi prilikom paljenja kompa imao tv prebace na VGA ulaz ili DVI . Uglavnom ulaz na kojem je komp. To mora raditi. NE mora tv biti plug and play.
Ne moze preko HDMI jer on nije ukljucen odmah priliko paljenja kompa. SAmo VGA ili DVI jer na tim portovima graficka ocekuje monitor.
Barem tri puta sam to do sada rekao ;)
-1. netreba spominjati nešto čega nema... jer si govorom o tome da nemaš integriranu VGA na ploči samo 'zbunio' ljude..
-imaš na VGA (nagađam..) VGA, DVI, HDMI izlaze. Ovisno o VGA nemoraju svi izlazi raditi za vrijeme bootanja, ali je vjerojatnije problem u ne-detektiranju monitora, tj dok VGA ne dobije signal s TVa ne daje signal na HDMIu (zbog rezolucije). VGA i DVI bi morali raditi.
Najsigurnije rješenje je preko DVI spojiti na HDMI-TV. Ili na TVu nekako (ako nudi opcije) odabrati ulaz HDMI (1-2...) tad će (vjerojatno dati signal prema VGA) jer mora biti upaljen prije boota.
Uvjek postoji mogućnost da je nešto neispravno, VGA, kabel ili čak TV. Tu jedino eliminacija (drugi kabel, VGA ili monitor) pomaže.
... ili :)
-naravno, ubuntu.hr liveCD... ubaciš i ako za minutu nema slike, nešto je neispravno.
evo ovako, probao sam i na monitor spojiti i opet nema slike, sad neznam više šta da radim, isprobao sam sve kombinacije, i spajao sam preko HDMI-a i DVI-a i nijedno nije radilo, idem iz ove grupe u neku drugu sa hardverskim problemima
, samo da pitam jer postoji neki način da instaliram windowse na komp bez grafičke, tj. u mom slučaju bez video izlaza na matičnoj?
Pa ću poslije toga instalirati grafičku na kojoj imam video izlaze i onda ću probati na monitor i TV stavit sliku
Ne postoji jer ti komp nece raditi bez graficke. Bez monitora da ali bez graficke ne. Teorietski mozes bez monitora ako napamet znas sta i kad treba pritisnuti.
Evo samo da javim, mislim da sam našao u čemu je problem.
Totalno me zbunilo ne prikazivanje slike na monitoru/tv pa sam gledao dali postoji greška na monitoru, matičnoj, grafičkoj... a u stvari problem je u NAPAJANJU koje iz nekog razloga daje samo 135W, max 140, a trebalo bi 400W. Neznam zašto ali nije ni bitno, napajanje je najlakše zamjenjivo
.
Zahvaljujem vam na suradnji i čujemo se prilikom nekih drugih kvarova/problema 
Uživajte ljudi.
TI hoces da tv koristis kao monitor i tako instaliras os na komp? To moze samo ako tv ima DVI ili VGA.
Ne bih se složio. :P
Vidio sam u radu HD4850, 5850, integriranu 3300, GTX460 i neku ITX matičnu s integriranim ION-om, i na svima radi HDMI izlaz kao i bilo koji drugi, od početka boot-upa, tj. bez drivera itd., na nekima sam i instalirao OS samo sa TV-om spojenim na HDMI.
Ocigledno nije pravilo. Sa VGA I DVI mora raditi. Radi i meni tv izlaz od bootanja pa nadalje ali sa dignutim os-om. Jesi li vidio da neko instalira os preko HDMI? MOzda se kasnije ukljuci.
Ocigledno nije pravilo. Sa VGA I DVI mora raditi. Radi i meni tv izlaz od bootanja pa nadalje ali sa dignutim os-om. Jesi li vidio da neko instalira os preko HDMI? MOzda se kasnije ukljuci.
Slabo čitaš danas, vidim ;)
Kažem ti gore da sam na neke instaliravao Windowse preko HDMI-a, mislim da sam na onoj GTX460 to radio.
Realno, ne bi ni smjelo biti neke razlike između HDMI-a i DVI-a, mislim, skoro su isti standardi i sve, tako da bi meni bilo logično da radi kao i bilo koji drugi izlaz.
jesi radio direkt HDMI ili sa DVI-HDMI adapterom?
jesi radio direkt HDMI ili sa DVI-HDMI adapterom?
Direkt HDMI, tj. ta grafa ima miniHDMI, tako da preko miniHDMI-HDMI adaptera, ali je ista stvar. Frend mi koristi na onom ION-u TV preko HDMI-a kao jedini monitor i radi najnormalnije, a na 4850 sam spajao preko DVI-HDMI adaptera i u svim slučajevima mi je ta kombinacija radila kao i bilo koji drugi monitor.
Slabo čitaš danas, vidim ;)
Kažem ti gore da sam na neke instaliravao Windowse preko HDMI-a, mislim da sam na onoj GTX460 to radio.
Realno, ne bi ni smjelo biti neke razlike između HDMI-a i DVI-a, mislim, skoro su isti standardi i sve, tako da bi meni bilo logično da radi kao i bilo koji drugi izlaz.
A ok. Nisam skuzio ;)
U svakom slucaju potvrdjuje ono sto ja pricam od pocetka. To jednostavno mora raditi.
JEli kako moguće spajanje DVI izlaza na s video ili na scart?
Ne. Mozda preko nekih convertora ali to je najgora moguca opcija.
A di mogu nabaviti konverter?
helou... imam problemcic. danas sam se pocastio jednim lcd televizorom marke philips i tako ja sav sretan ga idem spojit sa kompom preko hdmi-a ali posto je grafa dual dvi iskoristio sam i onaj adapter koji je dosao s njom (dvi to hdmi). eh, reko nece valjda biti problema ali je bilo.. nije mi nikako bacalo sliku na tv preko hdmi i vec lud i zivcan reko idem probat preko drugog kabela (dvi/vga) i preko tog sam dobio sliku na tv-u..
ok je to ali bi ja ipak upogonio taj hdmi. ne znam u cemu je fora pa vas molim za koji savjet. hvala lijepa
nesto nije bilo uredu s HDMi kabelom tj jos nije kako treba... nabijes ga kako spada u utor i nema slike malcice ga izvuces vani i ima :/
nije neki najjeftiniji kabel - 1.5m = 130kn
bolje da sam nadodao jos 20kn za bandridge
Mozda je do konektora.
nesto nije bilo uredu s HDMi kabelom tj jos nije kako treba... nabijes ga kako spada u utor i nema slike malcice ga izvuces vani i ima :/
nije neki najjeftiniji kabel - 1.5m = 130kn
bolje da sam nadodao jos 20kn za bandridge
Ne, zapravo je bolje da si kupio običnjak za što manje love.
Nedavno je netko dao jako kvalitetan link do objašnjenja zašto je skupi kabel mužnja love.
Osobno sam kupio 5m duge HDMI kablove, 2 komada, jedan za PC i jedan za XBox za ukupno 76 kn. Znači svaki je bio 38 kn. Sve radi savršeno.
Probaj drugi kabel, što jeftiniji jer razlike nema, a ako nije to onda nešto sa utorom na TV ne štima.
mislim da je stvar u kartici tj u onom malom konverteru (dvi/hdmi)... bio sam se malo igrao... ako ga zavidam (konverter) tv ne prima signal ali ako ga malo opustim i onda jos malcice izvucem hdmi iz utora eto slike... jednom mi je tv javio da video format not supported tako nesto..
uglavnom sad radi, nasao sam optimalnu poziciju i ok je... meh..
Pocetnik sam u ovome, ali molim pomoć!
Nakon spajanja laptopa na tv (radi gledanja filma) mi se promijenila rezolucija na kompu, slova su mi nekako suzena. Vec sam se spajala na tv isto kao i sada i nikada nije bilo problema. Samo ovaj put sam isla na podesavanje da mi bude prikazana i slika na laptopu i slika na tv, jer mi je tako lakse manevrirati s pokretanjem filma i sl.. Dosada mi je slika bila samo na tv-u. Podesavanje je islo nekako ovako: Desna tipka misa na desktop> graphic options> pa jedna opcija, koja je kada je prikljucen komp na tv-u prisutna, a kada nije nema je (neko podesavanje prikaza) pa se nakon toga pojavljivala slika na latpopu u isto vrijeme kad i na kompu. S tim, naravno, nije bilo problema, sve dok nije bio gotov film i kada sam odspojila kabel za tv i od tada je sve nekako poremeceno na kompu, tv je u redu. Mislim da je u pitanju neko prilagodjavanje kompa na tv. i komp je ostao u tom stanju.
Onda sam otisla na Intel (R) Tv Wizard (isto desna tipka misa na desktop) i tu sam isla na nekakvo mijenjanje konfiguracije za tv, ali to nije islo do kraja, tako da mislim da nije u tome bio problem. Nije zavrsena ta procedura s "finish", ali eto napominjem za svaki slucaj.
Ako mi moze tko pomoći, bila bih zahvalna.
Oprostite na previse laickom objasnjenju. :)