Spajanje Argb na matičnu

poruka: 1
|
čitano: 236
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Spajanje Argb na matičnu

Veliki Pozdrav.

Gigabyte b650 eagle ax v1.2

Nebula aio DN360

Dark flash C280 sa 7 ARGB fan

Trenutno 7 Fanova je spojeno preko reset dugmeta i hoću da ih spojim na matičnu radi sinkronizacije. Ove starije stvari ubaci hardver, matičnu, cpu itd to znam al za argb neznam jer mi je novina. Nisam ja sklapao već gdje sam kupio :)

Svi fanovi su spojeni u daisy chain prema zadnjem ispušnom fanu. Na tom zadnjem izlaze 2 kabla po 2 žice (2pin). Jedno kablo je spojeno na reset konektor a drugo kablo prvo ide argb ženski pa od njega ide argb muški koji nisu spojeni nigdje.

Na matičnoj imam dole ARGB V2_1 i V2_2 i na tome V2_2 je spojeno ARGB kablo od Cpu centralnog djela(pumpe) i matična ga prepoznaje. Iz tog argb konektora izlazi Muški argb konektor.

Na gornjoj strani ima LED C brg 12V (4pin) i ispod njega ima ARGB V2_2 (3pin) i na tome V2_2 je spojen argb fanovi od vodenog hlađenja. Također matična ga prepoznaje. tj mogu ih mjenjati u gigabyte aplikaciji

AI mi kaže da mogu odspojit reset konektor i spojit ženski 3pin iz zadnjeg fana  na taj muški 3pin dole na V2_2 gdje ide argb od pumpe. Naravno da mu vjerujem nebi pisao ovdje! :) tako da bih VAS ZAMOLIO šta gdje da spojim.

Napominjem Sve su DarkFlash ventilatori i vodeno i case fanovi.

Drugo brzinsko pitanje

Imam 3 ulazna fana sa strane, 3 ulazna dole  i jedan ispuhni na zadnjoj strani kućišta. Vodeno hlađenje 3 fana ispuh. Jel ovo optimalna konf za zrak ili da nešto promijenim?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice