Smrzavanje i gasenje compa.

poruka: 8
|
čitano: 1.265
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Sve je pocelo jucer popodne. Comp se ugasi no kod gasenja izgleda kao da ode u standby no ne reagira vise na apsolutno nista. Dakle ugasi se ali power led zaruljica blinka kao da je u standby-u i ne moze se vratiti nazad niti preko tipkovnice a ne reagira vise niti na power tipku sve dok se ne isteka comp iz struje i priceka nekih 10-15 sekundi da nestane struje iz compa onda kad se natrag usteka comp u struju on proradi tj. upali se.

E sad, kad se comp upalli ili ne stigne jos do boot-a windowsa nego se ugasi u roku 10-15 sekundi (izgleda kao da ode u standby iako jos nije stigao niti do boot-a windowsa) ili stigne do boot-a windowsa i tu se smrzne i tako stoji.

Napominjem da se isto dogada i kod pokusaja boot-a linuxa i sa cd-a i sa sticka.

Promjenio sam ram memoriju, graficku i napajanje i problem i dalje ostaje. Sumnjam na pregrijavanje procesora no dali je moguce da se odmah pregrije nakon sto se comp upali u roku 10-15 sekundi pa da se ugasi? (comp je star 5 godina i nisam nikada mjenjao na njemu termalnu pastu pa sam mislio da je mozda radi toga) Znaci ostaje kao moguci problem procesor, hard disk ili maticna ploca. (maticna ploca ne javlja nikakve greske pistanjem kod boot-a)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Smrzavanje i gasenje compa.
mislim da je do maticne jer kad se procesor pregrije, komp se samo ugasi. ako se ne varam, negdje oko 100 Celzijusa. a ovdje se cijeli 'zblesira'.
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
13 godina
neaktivan

Safe mode?

Može biti i do diska.

Si promijenio boot priority da ga diže sa CD-a kada si ga pokušao bootati s cd-a?

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Immartu kaže...

Safe mode?

Može biti i do diska.

Si promijenio boot priority da ga diže sa CD-a kada si ga pokušao bootati s cd-a?

I kod safe moda se isto zblokira i tako stoji. Da, naravno da sam promjenio priority i pocne boot-i linux i nakon par sekundi se takoder zblokira. Ista stvar bilo da ga boot-am sa cd-a ili sticka.

13 godina
neaktivan

Probaj resetirat BIOS

također pogledaj si voltažu na ram-u u biosu, a onda pogledaj koliku voltažu ram-i zahtijevaju (vjerojatno ti piše na samom ram stick-u)

usput kad si kod toga, očisti si utore za ram i same stickove.

Ako se i dalje javljaju problemi onda sam bez ideja osim da ti je pošla matična

edit: Obavezno promijeni pastu na procesoru. itekako je moguće da se zagrijava odmah na početku ako transfer topline nije dobar.

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 14:11 (Immartu).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Immartu kaže...

Probaj resetirat BIOS

također pogledaj si voltažu na ram-u u biosu, a onda pogledaj koliku voltažu ram-i zahtijevaju (vjerojatno ti piše na samom ram stick-u)

usput kad si kod toga, očisti si utore za ram i same stickove.

Ako se i dalje javljaju problemi onda sam bez ideja osim da ti je pošla matična

edit: Obavezno promijeni pastu na procesoru. itekako je moguće da se zagrijava odmah na početku ako transfer topline nije dobar.

Reset biosa ne pomaze, a sto se tice promjene paste kupiti cu je danas tokom dana pa isprobam i ove preostale mogucnosti i javim kako je proslo.

14 godina
neaktivan

Matična ti je otišla sto posto i ja sam tako prošo. Jednom mi ga je jedan frajer uspio vratiti u život ali za dva mjeseca je otišao nepovratno. prodo sam ga  za djelove.

14 godina
neaktivan

Mogu ti dati boroj pa vidi s njim.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice