Smijem li pokvareni GPU u novu konfiguraciju?

poruka: 11
|
čitano: 1.263
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

Pozdrav, moj stari kompjuter je krepo, pretpostavljam da je GPU (nVdia gtx460) krepala. Nakon toga sam kupiio novu konfiguraciju koja jako puno košta no u međuvremenuuu sam rastavio staru gtx460 i ocistio je.. Pošto nemam sve komponente stare konfiguracije želio sam eventualno iskljuciti moju sadasnju 1070 i na njeno mjesto staviti 460 samo da vidim dal je proradila (zelim je popraviti da je stavim nazad u staru konfiguraciju). dali je moguce da ikako poremetim ili oštetim novu konfiguraciju ovim postupkom? ukoliko ima i najmanji rizik nebih se upuštao u ovako nešto.

P.S. samo bi je prikljucio bez hladnjaka jer ako ne radi, htio bi je eventualno sržit u pecnici :D (http://images.anandtech.com/doci/3809/460Clean.jpg) cujem da je nekima pomoglo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Smijem li pokvareni GPU u novu konfiguraciju?

...

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 23:28 (g3arv8).
15 godina
Ne bi trebalo biti nikakvih posljedica ali može se dogoditi.
Matična ima svoje zaštite s toga možeš slobodno probati.

Nikako, ali NIKAKO ju ne moj stavljati bez svojeg hladnjaka!!!!!!

Ako kartica ne valja, na novom računalu ćeš prilikom POST-a čuti "beep code" (naravno ako je zvučnik buzzer prištekan na matičnu).
16 godina
odjavljen

Jos nisam cuo da je GPU ista povukao za sobom. Napajanja povlace...

Samo te igrice nisu za nove konfiguracije. Mozes cak i nesto ozuljati stavljanjem na MBO i ode sve u 3....

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

sa tim ožuljati mislis fizicki ostetiti prilikom skidanja/stavljanja?

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 14:41 (illemental).
9 godina
neaktivan

zelio sam stavit bez hladnjaka samo na 10 15 sekundi da vidim oce li mi izbacivat iste ispixelirane zelene kockice kao kad je crkla.. nemam pastu kraj sebe pa sam kontao to obavit da je nekupujem ako bezze ne radi GPU. sve u svemu necu. hvala :D

15 godina
Da, očito je kako je mislio na to fizičko oštećenje.

Što se tiče hladnjaka i paste, ako želiš probati slobodno staviš hladnjak i bez paste. Pasta je tu samo kako bi poboljšala svojstva hlađenja, ali nije nižna.
Naravno u slučaju da proradi staviš pastu.

Po opisu kvara kartice, ima smisla probati popravak pomoću pećnice.
14 godina

Čemu riskirati kvar nove konfiguracije radi prastare kartice, osim ako ti nije cilje to probati uvaliti nekome preko Njuškala, a bolje ti je da nije zbog toga.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D

0 0 hvala 0
15 godina

riskirati kvar na novom računalu radi kartice koja sad ne vrijedi 50 kn,lako li je kad tata kupuje računalo

nije važno sudjelovati važno je pobijediti
9 godina
neaktivan

drug, ne zelim riskirat, zato i pitam po forumima i informiram se, normalno, da mi proradi prastari GPU mogao bih osposobiti kompjuter za jos jednu osobu (vjerojatno u dobrotvorne svrhe) .. nije neki ali moze se radit na njemu, cs go, lumion, skecap, ps.. ne vidim razloga zasto nebi pokuso osposobit ukoliko mi nema nikakvog rizika.. 

9 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

riskirati kvar na novom računalu radi kartice koja sad ne vrijedi 50 kn,lako li je kad tata kupuje računalo

hahaha, ljubomora isijava iz tebe drug, smiri, samo pitam za savijet.. nema razloga za ponizavajucim komentarima

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice