....li jedino napajanje koje možda ne isporučuje dovoljno soka,može bit problem u mom slučaju....
Otkrio si Ameriku 
To je već drugi par opanaka i ne izvrći neznanje koje si izrekao.
Dobro frende,malo sam se zanio tražeć odogovor....
....li jedino napajanje koje možda ne isporučuje dovoljno soka,može bit problem u mom slučaju....
Otkrio si Ameriku 
To je već drugi par opanaka i ne izvrći neznanje koje si izrekao.
Dobro frende,malo sam se zanio tražeć odogovor....
Nema problema.
Eno, ja otvorio temu za SSD jer sam za SSD bilde, al sam zato kulturan u mojoj temi, ne pišem o onome što ne razumijem i nije me stid pitati nešto što ne znam.
Nitko ne zna sve osim 0,001 % informatičara na svijetu, ostali se preseravaju da znaju a ne znaju SVE.
Nauči što je potrošnja cijelog sistema a što samo grafičke kartice.
GTX 570 u furmarku koji je ubojica grafičkih potroši s "cijelim nabrijanim" računalom 446 W
U jednom Metrou 2033 na Very high, Gtx 570, i7 920 4GB memorije, dva Tb diska i ostale kerefeke, ne povuku više od 400W.
Slabo je to, ja sam povukao 573W iz utičnice sa GTX570 (non-OC) i x6 1075T @3.8GHz, power supply test OCCT.
Došla mi nazad stara HD5850 koju sam prodao da stavim official bios i s njom je napajanje hladno, sa GTX570 je cijelo vrijeme toplo ili jako vruće. Ogromna razlika, kao da duplo više troši od HD5850.
P 4787- dakle na basicu (720p)
Postaj ovdje screen sa rezultatom 3DMark11 da vidimo što je problemXD
Evo mene:
Ajde prosvijetli me....
Zašto se za 570tku negdje navodi 600W minimum + http://www.tomshardware.co.uk/geforce-gtx-570-gf110-performance,review-32062-14.html
jedan corsair tx 550 cito dovoljan.. ili sl .. ne baljezgaj.. ljudi na tx750 drzali 2 x gtx 580.. (sa i7980x naklokanim) bez problema..
Pa da, slabo napajanje bi rezultiralo u drugim greškama. Ne u padu FPS-aXD
Pa da, slabo napajanje bi rezultiralo u drugim greškama. Ne u padu FPS-aXD
Slabo napajanje može rezultirat i slabijim performansama također.
http://3dmark.com/3dm11/2059644?show_ads=true&page=%2F3dm11%2F2059644%3Fkey%3DMibyAr61U9TRoIMfoK4dMw
novi beta drajveri ,a moje napajanje je Corsair vx550 i kako rekoh prije wataža ne znači ništa ako ne isporučuje napisano...
Overall skor tie sasvim pristojan na tvoje komponente. Nego tebi je PhysX score značajno nizak. Probaj u opcijama drivera uključiti da ti PhysX odrađuje GPU dakle grafa GTX570 pa onda odvrti test iako je ovako ispravnoXD
Čisto me zanima? Jer tie score grafe dobar i ostalo sve OK.
http://3dmark.com/3dm11/2059988?show_ads=true&page=%2F3dm11%2F2059988%3Fkey%3DZoqxTPUvF5HFo86MnNelqw
Puno bolje sa physXs na gpu-u,hvala al opet,nagli pad framerata kod eksplozija je i dalje tu,što stvarno može bit do struje,ali zahvalan sam i na ovome-samo se tučem u glavu kako se nisam ni sam sjetio prčkat po postavkama-jel sam već podesio maximum perfomace kod powerMan i texturefilteringa,ali i ovo je pomak
A čuj po meni ti je jedino pametno probat dignuti taktove procesora u BIOS-u na 3.0-3.2GHz. Bar to možeš i na stock kuleru:OO Jer znaš klokati?
A čuj po meni ti je jedino pametno probat dignuti taktove procesora u BIOS-u na 3.0-3.2GHz. Bar to možeš i na stock kuleru:OO Jer znaš klokati?
Jel baba ima socijalne zube?Klokao sam cyrixa 586 dok su se većina forumaša mućkali u mošnjama,samo sam slab s ovom novom tehnologijom-budem probo:-)
Jel baba ima socijalne zube?Klokao sam cyrixa 586 dok su se većina forumaša mućkali u mošnjama,samo sam slab s ovom novom tehnologijom-budem probo:-)
Sry nis ti ja vidoviti Milan da pogadjam svečije želje i ukuse..
Ajd sretno:)
Gle vidi se pomak (odma sam skočio na 3,6 Ghz),no bloka kod physic testa - (fala bogu zbog šit kulera),ali nije to sad bum neki,dakle radilo se samo o par sličica vamo- tamo,no ono što moram priznati je da ima manje oscilacije u framerateu
....
http://3dmark.com/3dm11/2059988?show_ads=true&page=%2F3dm11%2F2059988%3Fkey%3DZoqxTPUvF5HFo86MnNelqw
Puno bolje sa physXs na gpu-u,hvala al opet,nagli pad framerata kod eksplozija je i dalje tu,što stvarno može bit do struje,ali zahvalan sam i na ovome-samo se tučem u glavu kako se nisam ni sam sjetio prčkat po postavkama-jel sam već podesio maximum perfomace kod powerMan i texturefilteringa,ali i ovo je pomak
to ti je sasvim normalan rezultat i ne brini se bez veze,evo stavio sam svoj proc na 2.9 i graficku sam spustio na razinu tvoje 730 1466 3800 i dobio sam rezultat 5864 u 3dmark11 tako da ti je sve ok,testirao sam i kad mi je grafa na stock i proc na 4.6 i rezultat je 6996 tako da vidis da je razlika,fpsi su mi i 16 bili na trenutke u nekim testovima,pozdrav!
to ti je sasvim normalan rezultat i ne brini se bez veze,evo stavio sam svoj proc na 2.9 i graficku sam spustio na razinu tvoje 730 1466 3800 i dobio sam rezultat 5864 u 3dmark11 tako da ti je sve ok,testirao sam i kad mi je grafa na stock i proc na 4.6 i rezultat je 6996 tako da vidis da je razlika,fpsi su mi i 16 bili na trenutke u nekim testovima,pozdrav!
Hvala,prijatelju no taj "drop" kod eksplozija,dima itd. me malo kopa,al opet kako su bugovci dobili onolke skorove na sličnim konfama,100 fps-a u Shogunu i 75 u dow2chaos rising na 1920x1080???Ja jedva šibam oko 50 sa povremenim sttuterom...
Gle vidi se pomak (odma sam skočio na 3,6 Ghz),no bloka kod physic testa - (fala bogu zbog šit kulera),ali nije to sad bum neki,dakle radilo se samo o par sličica vamo- tamo,no ono što moram priznati je da ima manje oscilacije u framerateu
....
Gle nie ti to i7 920 da se da klokat ko lud:PPP Ili moj i5 na 5GHz:P
Tvoj ima jednostavno implementirani turbo mode koji ga ako ga postaviš u BIOS-u (valjda je do matične ali samo siguran da ga i7 730 podržava;)) ga kloka na 3,06GHz što bi tebi bilo to na tom kuleru. Znam po sebi jer ni ja ne mogu puno više od 4GHz iako imam -K seriju koja je namjenjena extremnijim overclockinzima! Dakle govorim o stock hladjenju. Kako kod koga, kod tebe ne ide preko tih 3,06GHz barem po meni, probaj i btw odmah si skini OCCT stress test i pusti ga da vrti barem 45 minuta te neki program za pračenje temperatura.
vidi ako su ti jezgre na Turbo mode ispod 75-76° drži ga tako i dalje jer totietoXD
Inače iči na 3.6GHz je kao glavom kroz zid. Ti i nisi baš normalan jer? Jesi dizao možda i napon btw? Jer znaš kako je lako skurit taj high-end CPU koji vrijedi para i para? ROFL
Ajd probaj tako i onaj PhysX u drajverima pa vidi malo rezultate u igrama pa javi. Vjeruj mi iako si ga digao na 3.6GHz nmvz što je clock viši ako CPU ometa nešto u radu a to su kod tebe visoke temperature a po mogučnosti si ga možda i overvoltao:D Razumješ?
Uđi u BIOS i probaj nači pod MBO intelligent tweaker settingsima turbo mode pa ga Enaeble-aš i piči.
Eto toliko od mene i koliko se ja razumijem..
Btw nadam se daje post bio od ikakve koristi jer sam se i napisao:DDD
Hvala,prijatelju no taj "drop" kod eksplozija,dima itd. me malo kopa,al opet kako su bugovci dobili onolke skorove na sličnim konfama,100 fps-a u Shogunu i 75 u dow2chaos rising na 1920x1080???Ja jedva šibam oko 50 sa povremenim sttuterom...
poslusaj Doca jer to sto ti kaze je istina,a dobili su klokanjem i ja kad ga dignem na 4.8 ili 5ghz i grafu na 930 1870 4500 dobijem puno puno veci score,grafa mi da dobar boost ali proc na 5 jako velik u scoru,ne gledaj druge jer evo ja sam ti pokazao da ti je rez kakav i treba bit,tu ima jos finesa ali okvirno je to to a za te scorove sam se i ja cudio kako mogu bit tako veliki a onda sam slucajno naletio na jedan clip i tip je klokao neki pentium i imao 4 gtx 580 i dok je klokao vrtio je 3dmark ali fora je u tome da je on klokao tekucim dusikom i bas se pohvalio da evo dosta je za u prva 10 mjesta na svijetu,eto on se iz zaeba ncije nadje na vrhu a ja se ubi klokajuci da bugem na 300oj stranici,haha ae ne brini sve je ok
....
Gle nie ti to i7 920 da se da klokat ko lud:PPP Ili moj i5 na 5GHz:P
Tvoj ima jednostavno implementirani turbo mode koji ga ako ga postaviš u BIOS-u (valjda je do matične ali samo siguran da ga i7 730 podržava;)) ga kloka na 3,06GHz što bi tebi bilo to na tom kuleru. Znam po sebi jer ni ja ne mogu puno više od 4GHz iako imam -K seriju koja je namjenjena extremnijim overclockinzima! Dakle govorim o stock hladjenju. Kako kod koga, kod tebe ne ide preko tih 3,06GHz barem po meni, probaj i btw odmah si skini OCCT stress test i pusti ga da vrti barem 45 minuta te neki program za pračenje temperatura.
vidi ako su ti jezgre na Turbo mode ispod 75-76° drži ga tako i dalje jer totietoXD
Inače iči na 3.6GHz je kao glavom kroz zid. Ti i nisi baš normalan jer? Jesi dizao možda i napon btw? Jer znaš kako je lako skurit taj high-end CPU koji vrijedi para i para? ROFL
Ajd probaj tako i onaj PhysX u drajverima pa vidi malo rezultate u igrama pa javi. Vjeruj mi iako si ga digao na 3.6GHz nmvz što je clock viši ako CPU ometa nešto u radu a to su kod tebe visoke temperature a po mogučnosti si ga možda i overvoltao:D Razumješ?
Uđi u BIOS i probaj nači pod MBO intelligent tweaker settingsima turbo mode pa ga Enaeble-aš i piči.
Eto toliko od mene i koliko se ja razumijem..
Btw nadam se daje post bio od ikakve koristi jer sam se i napisao:DDD
Pa Fala bogu da nisam dizao napon,tolki majmun nisam - imam malo bolji cooler i OC tweakeru automatski podešene OC frekfe( nisam se htio hebavat s množenjem:-) i turbo mod je aktivan...
E i Hvala što si se napisao, occt stress šiba već:-)
Pa Fala bogu da nisam dizao napon,tolki majmun nisam - imam malo bolji cooler i OC tweakeru automatski podešene OC frekfe( nisam se htio hebavat s množenjem:-) i turbo mod je aktivan...E i Hvala što si se napisao, occt stress šiba već:-)
Ne može ti biti Turbo mode uključen i frekvencija na 3.60GHz:OOO
Ili jedno ili drugo! Kapiš?