RX580 računalo se restarta

poruka: 14
|
čitano: 3.248
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Znači prije par dana samo upgrade-o svog ljubimca na RX580 8GB Aorus. I komp je radio normalno pošto nisam igrao ništa na njemu, sve dok danas nisam ušao u malo zahtjevnije igre kao što je WW2. Mogu normalno igrati 15-20min, nema dropova fps nema ničega i onda se od nikuda cijeli komp restartira. Niti grafička a niti procesor nisu overclockani, sve radi na stocku, temperature ne idu preko 50 stupnjeva. Ono kaj sam uspio pronać po netu da je moguće da je problem do PSU ili do grafičke, sad me zanima da li da vraćam grafičku nazad u dućan ili da uzimam novi PSU?

Spec:

AMD FX8350 / Coolermaster 212x

Corsair CX750M

RX580

16GB RAM-a

Samsung 850 EVO 512GB

Gigabyte GA-970a-ds3p

0 0 hvala 0
15 godina
Re: RX580 računalo se restarta
Domm1 kaže...

Znači prije par dana samo upgrade-o svog ljubimca na RX580 8GB Aorus. I komp je radio normalno pošto nisam igrao ništa na njemu, sve dok danas nisam ušao u malo zahtjevnije igre kao što je WW2. Mogu normalno igrati 15-20min, nema dropova fps nema ničega i onda se od nikuda cijeli komp restartira. Niti grafička a niti procesor nisu overclockani, sve radi na stocku, temperature ne idu preko 50 stupnjeva. Ono kaj sam uspio pronać po netu da je moguće da je problem do PSU ili do grafičke, sad me zanima da li da vraćam grafičku nazad u dućan ili da uzimam novi PSU?

Spec:

Corsair CX750M

RX580

16GB RAM-a

Samsung 850 EVO 512GB

Gigabyte GA-970a-ds3p

Probaj kod nekoga odnijeti grafičku i testirati. Ako u tom drugom PC-u radi onda je vjerojatno napajanje.

17 godina
neaktivan
Domm1 kaže...

Spec:

Corsair CX750M

RX580

16GB RAM-a

Samsung 850 EVO 512GB

Gigabyte GA-970a-ds3p

pogledaj u Computer Management - Event Viewer - Windows Logs - System da li ti piše uzrok gašenju kompa

10 godina
neaktivan

Šaljem screenshot u nastavku. Nadam se da nešto znači.

https://i.imgur.com/c98MFyD.png

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.11.2017 19:53 (Domm1).
13 godina
Domm1 kaže...

Spec:

Corsair CX750M

RX580

16GB RAM-a

Samsung 850 EVO 512GB

Gigabyte GA-970a-ds3p

Ovdje sam poprilicno siguran da je problem do napajanja.
Moj savijet je da odes do frenda testiras graficku cisto da budes 100% siguran.
Ovo mi sve mirise na napajanje.

u nevolji ne treba plakati vec traziti ljeka
14 godina

Ako je staro godinama ili je neispravno. Najlakše kao što kažu kolege, mada bi ja još probao prije clean install winsa pa vidi. 

12 godina
neaktivan

Posto je kolega otvorio temu, a imam slican problem.

U mom main rigu, rx 580 tokom igranja, smrzne sve, ekran bude u jednoj random boji, gpu odleti na 100% skupa s ventovima i to je to. PC je upaljen ali moram restartat, nema vizualnog signala. 

RX 580 sam ubacio u rig s OC fx 4100 i s 520W Seasonic bronze. Ne crasha ni i u igri ni u furmarku. 

R9 280x mi na main rigu vrti uredno. 

Zamjenim natrag, u main rigu rx580 opet crasha.

Mislim da nije do napajanja jer r9 280x cupa 100+W vise.

What the fuck is going on?

Jos veceras mogu otkazat prije nego sto mi posalju novu RX (285€), pa ako netko zna sta je, vise bih volio tih 285€ imati u dzepu.

edit: pokusao reinstall windowsa i 20 verzija drivera+bios na main rigu

No matter how much suffering you went through, you never wanted to let go of those memories.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.11.2017 0:21 (Crucifixion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Crucifixion kaže...

Vjerojatno neispravna kartica, bilo dobro isprobati je u drugom računalu.

17 godina
Valentin17 kaže...
Crucifixion kaže...

Vjerojatno neispravna kartica, bilo dobro isprobati je u drugom računalu.

Zar nisi pročitao da ju je isprobao u drugom PC i da radi OK.

RX 580 sam ubacio u rig s OC fx 4100 i s 520W Seasonic bronze. Ne crasha ni i u igri ni u furmarku. 

R9 280x mi na main rigu vrti uredno.

Poprilično čudan problem, RX 580 radi u drugom PC bez problema, također R9 280X radi bez problema u prvom PC, no RX 580 ne radi OK u prvom PC.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.11.2017 9:36 (boxer).
14 godina
boxer kaže...

Zar nisi pročitao da ju je isprobao u drugom PC i da radi OK.

Moguće je da postoji nekakva nekompatibilnost između ploče i kartice,

sumnjam da bude mogao tu nešto napraviti osim staviti najnoviji BIOS,

osim ako ga već nema.

9 godina

Provjeri temperaturu grafičke

0 0 hvala 0
17 godina

Ja bih tu karticu probao za nekih 5% underclockati čisto da se vidi ima li uspjeha.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

mijenjao biose, overvoltao i undervoltao, OCao i smanjivao, power limit dizao...

jebi ga, shippana mi je nova... 

eventualno ako nije bios na maticnoj, no sumnjam, hm hm. 

svakako surnem onda ovu u stari rig pa nek se braca igraju

edit: temp su ok, 60-etak °C, a bios san updejta 3 puta (Ryzen) i uvijek isto

No matter how much suffering you went through, you never wanted to let go of those memories.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.11.2017 15:23 (Crucifixion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Official response od Gigabyte-a vezano za problem. Praktički niš korisno.

Sorry to hear that problem happened. About the issue you mentioned, it may cause by driver, software or hardware issue. We suggest you can try the following steps and see how it works:

(1) Please confirm there is no overheat problem with your system and VGA card.

(2) The drivers which on our website are verified and without the problem. You can remove the current VGA card driver, then reboot the motherboard and install your VGA card driver from our web site, click here. 

(3) Please check the game is genuine version and update the game patch to the latest. 

(4) If possible, please try to test your VGA card and the games in another system, or test your motherboard with different VGA card to see if there's a hardware problem.

If there is anything we can support further through our system, please provide us product serial number and invoice to verify channel information as different terms may apply.

Regards,
GIGABYTE

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice