Rušenje windowsa "na hladno"

poruka: 9
|
čitano: 4.485
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav!

Imam čudan problem. Nedavno sam postavio novu instalaciju win xp pro (original software), napravio sam dvije particije, sve ok...međutim nakon instalacije svih potrebnih drajvera i nakon što su se windowsi update-ali događa mi se nešto jako čudno. Kada prvi puta palim komp, nakon minute rada u windowsima pojavi se plavi ekran i resetira se sistem, a nakon toga mi sistem govori da nemam hard disk priključen. Isključim komp na gumb i nakon toga sve radi - pojavi se hard disk, učita windowse i sve dalje radi normalno....napominjem - to mi se događa kada je komp hladan, a ne kada se zagrije - daklem kada prvi put ujutro uključim komp, smrzne se, a dalje ga cijeli dan mogu paliti i gasiti i smrzavanje se ne bude dogodilo??? Nisam imao do sada takvih problema, konfa je stara oko godinu dana - jedina razlika od prijašnje instalacije windowsa je da sada imam 2 particije, prije je bila samo 1 i imam original windowse - prije nisu bili original...
Plavi ekran mi ništa pametnog ne govori - ne izbacuje ime problematičnog fajla ili servisa, samo izbaci nekoliko hex adresa:
0x000000F4
0x00000003
0x8AAE8DA0

0x8AAE8F14

0x805D297E

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja sam takav problem imao sa starim kompjuterom.moze biti ram a moze biti i kabal koji spaja hdd sa maticnom.koliko ram plocica imas?trebas probat i kabal zamjenit

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Rušenje windowsa "na hladno"

dvije pločice, svaka sa 2 gige...provjerio sam hdd, nema grešaka, a ionako sam ga prije instalacije windowsa formatirao. budem pokušao zamijeniti kabel...

EDIT: mislim da znam u čemu je problem...mislim da se bluetooth usb zbrejkao, sada sam ga iščupao van pa ću vidjeti da li će biti u redu...

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.1.2010 19:14 (okicizepa).
17 godina
neaktivan

ništa još nisam riješio...da nabrojim kaj sam sve do sada napravio...

formatirao hard disk, napravio samo jednu particiju, instalirao origigi windowse sa svim updateima skinutim sa neta, sve komponente izvađene iz kučišta, obrisane, kablovi zamijenjeni, ventilatori očišćeni...

danas mi je rekao poznanik da bi memorija mogla zezati...

još nisam pokušao pokrenuo "na hladno" komp u safe modu, to ću pokušati sutra...brijem si da ak se ne freeza u safe modu, onda je stvar sa nekim drajverom ili servisom, a ako se smrzne i u safe modu, onda je najvjerovatnije memorija... imam 2 modula, svaki od 2 gige pa ću pokušati izvaditi jedan modul i postaviti ga na drugo mjesto...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

probaj izvaditi jedan pa ako ne bude ok onda taj sto si izvadio stavi a drugi napolje.tako ces vidjeti koji pravi problem

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Još nisam pokušao izvaditi RAMu... primjetio sam sljedeće... u windowsima se u safe modu ne restarta, a u normalnom modu se restarta točno u sekundu, svaki puta oko 50te sekunde nakon podizanja xp-a. Pratio sam pokrenute procese i prije plavog ekrana nije se povećala količina aktivnih procesa (ima ih oko 20). Da li je moguće da minutu nakon podizanja windowsa neki servis se učitava koji je u fajtu sa nečim?

Napominjem da se sa SP2 nije ništa dešavalo, ovo se dešava sa SP3 i sa SVIM updateima instaliranim. Postoji li negdje nekakav log file koji bi mogao analizirati ili postoji li neki dijagnostički alat koji bi mogao instalirati i koji bi pratio rad windowsa. Ne mogu prokljuviti kaj ga zeza pošto na plavom ekranu nema nikakva pametna informacija. Ima neki softver koji prati rad sistema i zapisuje status u nekakav log file?

15 godina
neaktivan
okicizepa kaže...

Još nisam pokušao izvaditi RAMu... primjetio sam sljedeće... u windowsima se u safe modu ne restarta, a u normalnom modu se restarta točno u sekundu, svaki puta oko 50te sekunde nakon podizanja xp-a. Pratio sam pokrenute procese i prije plavog ekrana nije se povećala količina aktivnih procesa (ima ih oko 20). Da li je moguće da minutu nakon podizanja windowsa neki servis se učitava koji je u fajtu sa nečim?

Napominjem da se sa SP2 nije ništa dešavalo, ovo se dešava sa SP3 i sa SVIM updateima instaliranim. Postoji li negdje nekakav log file koji bi mogao analizirati ili postoji li neki dijagnostički alat koji bi mogao instalirati i koji bi pratio rad windowsa. Ne mogu prokljuviti kaj ga zeza pošto na plavom ekranu nema nikakva pametna informacija. Ima neki softver koji prati rad sistema i zapisuje status u nekakav log fil

Imas start-> control panel->  Administrative tools -> event viewer-> system, pogledaj malo, tu se nalaze log fajlovi, mislilm da je po defaultu ukljuceno da se prave log fajlovi.

A to sa ram memorijom, moguce je da ti ne rade u istoj frekvenciji, pa ih probaj razdvojiti, stavi 1 plocicu u 1 slot, a drugu plocicu na 3 slot, imao sam slican problem, samo sto ja nisam mogao nikako upalit, samo crn ekran...

Pokusaj

16 godina
neaktivan

Probaj alatom memtest skenirat ram pa javi... inače fen u ruke i grij komp :)

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz za 100 kn. Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel za 50 kn. Modeme (PCI) za 30 kn/kom.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pokrenuh log viewer u windowsima... našao sam grešku i čini mi se da je problem sa nekim driverom ati radeon grafičke kartice. čitao sam na netu i navodno ima ljudi koji imaju slične probleme...sada sam skinuo najnovije drivere od 27.01 pa ću vidjeti kaj bude onda...

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2010 12:15 (okicizepa).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice