iam pitanje. Upalim računalo, i cijela slika mi je u nijansam roze boje (i BIOS-i). Ili je monitor ili grafička zar ne?
EDIT: X1650 series (ne smij se)
Philips 17" monitor (ne smij se )
iam pitanje. Upalim računalo, i cijela slika mi je u nijansam roze boje (i BIOS-i). Ili je monitor ili grafička zar ne?
EDIT: X1650 series (ne smij se)
Philips 17" monitor (ne smij se )
Pa da nesta od tog dvoje. Uzmes monitor od sudjeda/frenda stavis. Ako je i dalje rozi onda je do grafe. Ako ne monitor je u kukuruzu.
To ti je nedostatak zelene boje, ili prekid žice ili kvar na grafičkoj ili u monitoru. Moguće da je i do konektora. Pokušaj na drugi konektor (ako je monitor CRT, trebati će ti vjerojatno adaptor DVI > VGA). Možda i samo ištekvanje/uštekavanje upali.
ako su ti neki veliki zvucnici pokraj monitora necudi se
privjeri kabele dali se cvrsto i dobro spojeni , ako je i daje ghaj rozi zicaj nekog monitor pa provjeri
nedostatak zelene boje
ako je crt monitor :
na kontrolnoj ploci katodne cijevi (to je plocica iza katodne vjerovatno postavljena vertikalno) imas 3 unipolarna tranzistora (mali crni svaki ima 3 nozice)
jedan od njih je za zelenu boji
najbolje je da zamjenis sva 3 nije skupo to te nece doci ni 15 kn
PS: ako nisi elektrotehnicar nemoj :D
ja sam imao isti problem sa svojim racunalom i imao sam istu takvu graficku(x1650 series)....ali izgleda da je i kod mene problem kod graficke..probao sam ubaciti opet staru graficku i sve je super radilo...