Roze nijanse monitora

poruka: 6
|
čitano: 2.089
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Roze nijanse monitora

iam pitanje. Upalim računalo, i cijela slika mi je u nijansam roze boje (i BIOS-i). Ili je monitor ili grafička zar ne?

EDIT: X1650 series (ne smij se)
Philips 17" monitor (ne smij se )

Srezali mi potpis :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Roze nijanse monitora

Pa da nesta od tog dvoje. Uzmes monitor od sudjeda/frenda stavis. Ako je i dalje rozi onda je do grafe. Ako ne monitor je u kukuruzu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Roze nijanse monitora

To ti je nedostatak zelene boje, ili prekid žice ili kvar na grafičkoj ili u monitoru. Moguće da je i do konektora. Pokušaj na drugi konektor (ako je monitor CRT, trebati će ti vjerojatno adaptor DVI > VGA). Možda i samo ištekvanje/uštekavanje upali.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Roze nijanse monitora

ako su ti neki veliki zvucnici pokraj monitora necudi se

privjeri kabele dali se cvrsto i dobro spojeni , ako je i daje ghaj rozi zicaj nekog monitor pa provjeri

I can't remember anything Can't tell if this is true or dream

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Roze nijanse monitora

nedostatak zelene boje

ako je crt monitor :

na kontrolnoj ploci katodne cijevi (to je plocica iza katodne vjerovatno postavljena vertikalno) imas 3 unipolarna tranzistora (mali crni svaki ima 3 nozice)

jedan od njih je za zelenu boji

najbolje je da zamjenis sva 3 nije skupo to te nece doci ni 15 kn

PS: ako nisi elektrotehnicar nemoj :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Roze nijanse monitora

ja sam imao isti problem sa svojim racunalom i imao sam istu takvu graficku(x1650 series)....ali izgleda da je i kod mene problem kod graficke..probao sam ubaciti opet staru graficku i sve je super radilo...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice