Super ako je napajanje, jer ti je u Seasonica minimum 3 godine garancije, a neki modeli 5.
Dakle, nebi trebalo bit problema, jasno ako imaš čime prekratiti dane dok oni ne prokljuve što bi.
Evo ja čekam 3 tjedna matičnu.
Super ako je napajanje, jer ti je u Seasonica minimum 3 godine garancije, a neki modeli 5.
Dakle, nebi trebalo bit problema, jasno ako imaš čime prekratiti dane dok oni ne prokljuve što bi.
Evo ja čekam 3 tjedna matičnu.
Jesi li dosao, laicki receno, do bios poruke?
jesi probao vratiti svoje napajanje u svoj komp i ponovo upaliti?ili svoje napajanje u frendov komp?
Nisi trebao ustekavati svu periferiju, dosta bi bilo da si spojio samo pc speaker (ako maticna nema integrirani, inace uvijek je zgodno imati jedan u alatu za takve situacije, iscupan iz nekog starog kucista). Ako upalis komp bez rama, a maticna je ziva, uredno ce bipati svoj error code da joj fali ram, pa mozes nastavaiti dalje sa eliminacijom kvara. Ako je krepana, obicno ni ne dodje do provjere rama i ne daje error codove.
Ja bi jos jednom provjerio na tvom mjestu prije kupovine novog napajanja - i krepana maticna nekad zna vrtit ventove ali ne dodje do potsa.
Može pokušaj dič sistem sa prijašnim RAM-ima.
KOja grafička?
Ovo me podsjeća na moje slaganje kompa.
Svako malo druga pi***rija. Makni nove rame i prvo digni sustav na starim.
(btw, iako si uzeo novo napajanje, iskoristi garanciju na onom, nikad nije na odmet imati jedno u rezervi, a i ono je bolje)
ajde probaj posudit drugu grafičku pa testirat. da možeš do minidumpa da vidimo koji je error u pitanju bilo bi super, ali kako ne možeš, testiraj drugom grafičkom
Monitor padne u stendbaj jer komp vise ne salje signal, tj. resetirao se ili blokirao. Ako se ventilator na grafickoj prebrzo vrti nakon toga, ili je krepala graficka ili maticna ploca. I dalje glasam za maticnu u tvom slucaju :) Kakvi su kondenzatori? Mozda imas pokoji krepan koji se malo razmrdao dok si prenosio komp, pa odatle drugacija manifestacija kvara.
pa si probal na integriranoj grafičkoj?ta ploča ima grafu na sebi tak da isprobaj ako radi na integrirki.ako radi znači da ti je grafa odlepršala nažalost.
pa si probal na integriranoj grafičkoj?ta ploča ima grafu na sebi tak da isprobaj ako radi na integrirki.ako radi znači da ti je grafa odlepršala nažalost.
evo upravo pišem s kompa, spojen je na integriranu grafičku i radi najnormalnije...dakle, očito je grafička. jedino još može bit možda PCI ulaz na matičnoj, jel? to ću sutra kod frenda probat njegovu grafulju uštekat na ploču...ne mogu mu sjebat grafičku jelda?
inače, mislim da sam skužio uzrok cijeloj ovoj tragikomediji. u kućištu sam, baš kraj grafičke, našao onaj mali lim koji na kućištu otraga popunjava neiskorištene slotove. dakle, kad sam uštekavao sad već legendarni LAN kabel u komp i napikavao ulaz, sam izbio tu pločicu izgleda van, negdje je zašvasala kratki spoj na grafičkoj i to je poteglo i napajanje očito, jel...to je vrlo vjerojatno razlog svemu ovome. pas mater
sutra ću od frenda isprobat PCI grafičku dal radi, ako radi onda je grafička...dakle, sad još i to kupuj. pa odma možete sa savjetima ako vam se da koju kupit...igram battlefield 3 najviše online, a volim i pokoju novu igru odigrat...pa ajde neku do 1500 kn ak možete preporučit
konfa je:
Asrock 890gx extreme3 MBO (ako nije svisnula)
AMD phenom II x6 1055
RAM 8 GB (od danas)
HDD 1 TB Sata 2
R.A.T. 7 miš, bla bla bla, nebitno
i da, fala vam svima stvarno ;)
ja imam isti takav problem kupio sam novu maticnu sve slozio
kad ono ventilatori se vrte jako nema slike na ekranu,intergrirana grafa isto ne pokazuje sliku,na staroj maticnoj isti shit,vjerojatno mi je do napajanja al trenutno neam para da kupim novo,a nit nemogu kod ikoga isprobati :(
ja bi se npr. probal dogovoriti za ovu grafu.
pouzdan prodavač,ja sam kupil od njega matičnu i procesor.
stvarno nisi imal sreće da u cijeloj toj strci oko uštekavanja lan kabla napraviš tolko štete.
lakše ti je da uzmeš svoju grafu pa da probaš kod frenda nego nositi cijeli komp do njega.
EDIT:evo još jedne odlične ponude.
ja bi se npr. probal dogovoriti za ovu grafu.
pouzdan prodavač,ja sam kupil od njega matičnu i procesor.
stvarno nisi imal sreće da u cijeloj toj strci oko uštekavanja lan kabla napraviš tolko štete.
lakše ti je da uzmeš svoju grafu pa da probaš kod frenda nego nositi cijeli komp do njega.
EDIT:evo još jedne odlične ponude.
ma bolesno...ja stvarno nisam pehist u životu, al me jednom u 2-3 godine zaredaju ovakve piz.darije...ma znaš kaj, radije bum ja novu kupio, sad pušem i na hladno :P ma ne treba mi neka bijesna, neka u rangu ove moje Geforce-ice ili malo bolja će bit sasvim ok ;)
Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
ja imam isti takav problem kupio sam novu maticnu sve slozio
kad ono ventilatori se vrte jako nema slike na ekranu,intergrirana grafa isto ne pokazuje sliku,na staroj maticnoj isti shit,vjerojatno mi je do napajanja al trenutno neam para da kupim novo,a nit nemogu kod ikoga isprobati :(
Napiši nam cijelu konfiguraciju
Ako ne radi na integruši onda ne mora biti napajanje
@stef ako si spržio grafičku time onda postoji mogućnost da si spržio i pci-e ulaz. Najbolje bi bilo da testiraš grafičku posebno (prvo) pa onda matičnu sa drugom grafičkom.
inače, mislim da sam skužio uzrok cijeloj ovoj tragikomediji. u kućištu sam, baš kraj grafičke, našao onaj mali lim koji na kućištu otraga popunjava neiskorištene slotove. dakle, kad sam uštekavao sad već legendarni LAN kabel u komp i napikavao ulaz, sam izbio tu pločicu izgleda van, negdje je zašvasala kratki spoj na grafičkoj
Ah, nisam bio u pravu oko maticne onda, ali sam pogodio da si nesto uzemljio dok si mrdao kabel u maticnu iza :) 50%, nije tako losi score :)
I da, provjeri da usput nisi skurio i pci sabirnicu.
Inace, krepane ili polukrepane kondezatore je lako uociti, ispupce se prema gore. Ako te zanima, unesi u google "bad mbo capacitor" i klikni na images za pretragu.
inače, mislim da sam skužio uzrok cijeloj ovoj tragikomediji. u kućištu sam, baš kraj grafičke, našao onaj mali lim koji na kućištu otraga popunjava neiskorištene slotove. dakle, kad sam uštekavao sad već legendarni LAN kabel u komp i napikavao ulaz, sam izbio tu pločicu izgleda van, negdje je zašvasala kratki spoj na grafičkoj
Ah, nisam bio u pravu oko maticne onda, ali sam pogodio da si nesto uzemljio dok si mrdao kabel u maticnu iza :) 50%, nije tako losi score :)
I da, provjeri da usput nisi skurio i pci sabirnicu.
Inace, krepane ili polukrepane kondezatore je lako uociti, ispupce se prema gore. Ako te zanima, unesi u google "bad mbo capacitor" i klikni na images za pretragu.
PCI sabirnicu? di to nađem?
a ne, takvih pojava na matičnoj nema, bar kolko sam vidio
I sad si ostao sa dva napajanja a bez grafičke? joj joj...
Jesi njega probao kod nekog? Račun si našao, da ga pošalješ na servis?
Neka ti poprave tog seasonic-a i prodaj taj XFX za neki 30-50 kn nižu cijenu.
?
Kolko znam, nije xfx kupio nego lcpower.
@ stef; a i grafička bi ti trebala još imat garanciju,
to je negdje tu, na limitu, oko 2 godine ne?
Inače ako imaš keša, a grafa nema garu, gledaj oglase - dobra razlika u performansama se da ušićariti ako kupuješ second hand.
Sigurno ulazi u 1500kn budget ati HD6950 ili GF gtx560ti
?
Kolko znam, nije xfx kupio nego lcpower.
@ stef; a i grafička bi ti trebala još imat garanciju,
to je negdje tu, na limitu, oko 2 godine ne?
Inače ako imaš keša, a grafa nema garu, gledaj oglase - dobra razlika u performansama se da ušićariti ako kupuješ second hand.
Sigurno ulazi u 1500kn budget ati HD6950 ili GF gtx560ti
Ma kakvi. 560ti ti je 1700 - 2100, ovisi o proizvođaču, 6950 također, od 1900 na dalje
Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!