Restartiranje kompa u igrama

poruka: 14
|
čitano: 3.141
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Problem:

Nakon pokretanja igre, npr. Serious Sam 2, kada pocnem igrat imam manje od minute rije negoli mi se komp restartira, kod Fallouta 3 je to bilo nakon oko 55 minuta igre, isto tako nakon minute je bilo kod Obliviona.

Dok kod nekih ostalih igri npr. Call of duty 2 nema toga problema.

Nakon toga mi je izbacilo blue screen of death i nesto je pisalo za memoriju.

Nije problem u pregrijavanju grafe i procesora jer imam displaj koji mi prikazuje temperaturu i ona je stalno oko 75°F, jedino neznam dali bi se to dešavalo zbog pregrijavanja matične jer mi je na njoj riknuo cooler, i nema logike da se pregrijava od igranja serious sam minutu, a Fallout skoro sat vremena.

Nista nije overclockano,

Prije je radilo normalno i nije se restartao.

Sada mene zanima sta mislite u cemu je problem?

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2009 22:20 (pacak.rock).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Restartiranje kompa u igrama

U svakom slučaju, trebalo bi popraviti cooler na matičnoj. Probaj Memtestom provjeriti RAM i, ako je moguće, probaj staviti neku zamjensku grafulju.

Life sucks and then you die.
16 godina
neaktivan

koja je grafa, nesto o kompu koje su komponente...

ovako na sljepo moze biti svasta....

koju memoriju koristis i na kojem taktu radi???

dali si mijenjao koju komponentu u zadnje vrijeme???

skini everset i ocitaj sve temperature ukljucujuci i onu matične ploče...

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 10:34 (daemon).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Procesor: AMD Sempron 3000+, 2000MHz   neopterečen 46°C

Matična: Nvidia nForce 2 ultra 400

Grafička: ATI Radeon X1650pro 512mb, pred 2 dana zamijenjena sa 9800pro s kojom am imao isti problem

RAM: PC 3200 DDR SDRAM 1536mb, radi na 200mhz a u papirima piše DDR 400 pa neznam zašto na tako malom taktu.

Sada vidim da se malo razlikuju u modelu, ali mislim da je to zato sto je jedna plocica 512mb a druga 1gb.

Ni latencije nisu iste, od 512 je 2.5-4-4-8, a od 1gb je 3-4-4-8.

Ja mislim da je u memoriji problem, ali sam cak skuzio da me skoro uvijek izbci na istom mjestu u igri.

16 godina

Ista stvar i kod mene bila. Dobro poslušaj zvuk kompa. Bilo kakvo pištanje je alarmantno. Meni je nedavno riknulo napajanje tj radilo je ali ne punom snagom te sj.ebalo ploču . Čulo se pištanje na koje ja nisam obraćao pažnju ali se poslje ispostavilo da je vrisnuo jedan od kondenzarora i iz njega je iskrilo. Nakon zamjene ploče sve je ok. Obavezno testiraj rame memtestom i odvrti 3dmark 20ak puta

kiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiill frenzy
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ovako sto se tice memorije moglo bi bit tocno...za memoriju se preporuča da budu identični stickova da bi radilo sve kako treba.

da isključimo grafu, skini 3dmark 06 i napravi test ako ti prođe bez zamrzavanja i restarta onda problme nije definitivno u grafi... male su šanse da su bas oba dvije grafe u defektu...

također skini i memtest 86 v 3.5, napravi bootable cd sa nerom i restartaj komp sa cd-om u kompu tako da se pokrene test za memoriju... to možes prvo napravit da vidimo dali je u memoriji problem...

jesi li probao igrati sa samo jednim stickom??? probaj i to da drugi izvadis a samo jedan radi pa vidi dali ti radi sranja....

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 11:34 (daemon).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probao sam sa samo jednim stickom,opet isto.

U 3D marku nema problema.

Ovo sa memorijom jos nisam probao.

16 godina
neaktivan

probaj 3d mark nekoliko puta ako prolazi onda je definitivno memorija... testiraj memoriju i vidi

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mislim da nije memorija jer sam probao obje plocice zasebno i u razlicitim utorima.

I BIOS sam flashao, ali stalno isto.

17 godina
neaktivan

Valjda napajanje. Kad grafika potegne, ak je no name onda ispusti život i restarta.

Jimi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

jesi li ih probao testirat ili si samo probao igrat tako...

moze biti da imaju ostecenja (error) koji ces vidjet samo ako testiras memory testom...(memtest 86)

isto tako reci koje ti je napajanje (proizvođač, jakost, koliko ima ampera na 12V railu...)

tvoje restartanje nema nikakav pravilan uzorak, jos i ako kazes da je 3dmark prosao ja sam siguran da je u pitanju memorija...

javi sta si napravio...

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 11:47 (daemon).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja bih isto rekao da je do napajanja,jer imam sličan problem.meni se komp zamrzne pa ga moram resetirati,u svakom slučaju mislim da je do napajanja,jer ako imaš slabo napajanje ono nemože "financirati" ostale komponente

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ali pazi ako mu je prosao 3d mark i ako mu se nasumično restarta onda nemora biti napajanje. po tome bi mu svaki put kada pokrene neku igru odmah na pocetku restartalo cim se grafa zavrti jer grafa konstantno vuče struju...

neka napravi sto sam mu rekao pa cemo vidjet...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nevjerujem da je napajanje....prije da je memorija, jer ako igra igru 55 min. znaci da je vishe puta igrao pa je skontao da je to u tome trenutku tj. u 55 minuti, moze biti da graficka krade memotiju od rama pa se restarat ili jednostavno memorija nemoze podnjeti toliku radnju pa se restart...!!!

[url=http://www.derventacafe.com]Derventa[/url]
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice