znaci ovako, imam acerov prijenosnik, intel pentium b960 2.2ghz dvojezgreni, 4gb rama i nvidia geforce 630m grafikom, i poceo se prilikom igranja bilo kojeg iole zahtjevnijeg naslova (pod to spada vise manje sve osim minecrafta
) restartati, mislim da je zbog pregrijavanja, ali nisam siguran, racunalo je cisto od bilo kakvih virusa..
bilo kakav prijedlog ili savjed je VIŠE nego dobrodošao (a.k.a. poludit cu
)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
- Instaliraj HWmonitor, pokreni ga i puti neka radi u pozadini, pokreni igru i igraj par minuta,
izađi van i pogledaj HWmonitor, stavi sliku njegovog prozora na forum.
- Neće, ne smiješ dopustit restart.
- Prije izađi iz igre.
Ne, igraj igru nekih 5min pa reci kolike su temp-to bi trebalo dovoljno zagrijati lap da vidimo temp...
- Neće, ne smiješ dopustit restart.
- Prije izađi iz igre.
.. HWpro ima logging.
btw, ponekad je praktičnije isključiti autorestart kod BSODa.
-uključen na struju? Sysupdate, driveri, patchevi za igre.. i neke igre će uvjek biti problematične. Relevantan je npr FutureMark, ako radi tad je OS-PC OK i grešku treba tražiti u igri (ili načinu nabave igre jer proizvođači se znaju zaštititi). Notebook nije gaming PC, GT630 je OK kartica ali ipak je u pitanju notebook (slabije performanse u odnosu na desktop).
ma kakvih 5 minuta, sad sam far cry 2 upalio novi game i nije ni iz taxija stigao izac xD, ovo su vam rezultati, prva slika je prije paljenja igrice, druga je desetk sekundi nakon parljenja, treca je slikana cim se komp opet upalio, znaci dodajte gore 5-6 stupnjeva...
- Nema ti slike.
EDIT:
- Vidim da temp. dolazi do 84*C u jednom trenutku, laptop treba rastavit,
očistit prašinu i zamjenit termalnu pastu (AC MX-4 stavi).
nije mi prihvatio zipane slike, morao sam ih odvojeno
temp su dvostruko više od normalnih za taj CPU. Provjeri u BIOSu (ako prikazuje), provjeri drugim utilsom (hirens i sl..) jer možda je loše očitano, probaj stariji-noviji-pro HWmon... ali ne forsaj više, dok ne rješiš temperature.
edit:
ovisi koliko je star (manje od godine ili više) i garanciji. Ako je pod garancijom vidi sa servisom, ako je istekla prvi korak je čišćenje hladnjaka (na izlazu se zna napraviti 'spužva' prašine... ili ponekad pukne šaraf koji drži hladnjak, predpostavka da se ventilator vrti...