Restartanje nakon umetanja DVD-a?

poruka: 4
|
čitano: 1.692
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Restartanje računala

Molio bih pomoć. U zadnje vrijeme mi se počeo događati restart računala svaki put kad stavim CD ili DVD u DVD-RW pogon. Računalo radi normalno kad nije ništa umetnuto u DVD pogon. Čim nešto stavim unutra i računalo proba to pročitati računalo mi se restarta. Promijenio sam napajanje koje je bilo loše a drugo je sve ostalo isto. Temperature rada su normalne i ne znam u čemu je problem. Molio bih pomoć ako netko o tome nešto zna. Unaprijed zahvaljujem. POZDRAV

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.5.2008 20:37 (Miro).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Restartanje računala

Start--run--cmd u command promptu utipkaj sfc /scannow i pritisni enter zatrazice ti da umetnes instalacijski disk Windowsa (ako se komp srusi pokusaj ovo u Safe Modu,pri podizanju drzi F8)

Dok umeces DVD ili CD u drajv drzi Shift (to ce disejblati autorun)

Ako to pomogne onda idi u My Computer i  desni click na drive i odaberi Explore,dali tada mozes videti fajlove?

Probaj startati  sa umetnutim CD-om.Dali tada radi?

Dali moze  da bota  sa instalacijskog diska?

Jeli  sve u  redu  sa jumperima?

Dali si mozda instalirao Daemone ili Alchocol?

Mozda javlja BSOD ali ti ga ne vidis jer ti ta mogucnost ti je ukljucena (da  se komp. restartira a  da ne pokazuje BSOD)

Idi u System Properties,ispod Startup  and recovery click na Settings pronadi System Failure i odcheckiraj Automaticaly Restart.

Ako se pojavi BSOD (plavi ekran) postiraj grijesku ovde

I btw. koji Windows imas,konfiguracija? Koje je marke drive?

(Najzad ali pazi,najzad pokusaj ga fleshovati)

Probaj  sa clean installom (na sadasnju instalaciju napravi image sistemske particije  sa Acronisom Home i  stavi image na drugu particiju ali MORAS    napraviti Acronisov recovery CD)

P1 200 Mhz RAM 32Mb Hdd 500 Mb Win 98 (i jako sam sretan)
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2008 1:33 (Lazarus Long).
18 godina
odjavljen

Moj frend je imao isti problrm i mislim da ga je rješio kupnjom nove pržilice.........

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

imam slican problem, kod umetanja diska u bilo koji opticki pogon kompjuter se restarta, ako ne izbacim disk restarta se kontinuirano cak i kad je u safe modu.

savjet sa command promptom bi mozda i funkcionirao da kod umetanja bilo kojeg diska nemam restartanje, a dodatni problem mi je sto nemam instalacijski disk Windowsa.

cak i kad se nekim cudom (ovisno od diska do diska) i uspije dignuti windows moguce je vidjeti sadrzaj (folderi i datoteke, ali ne i pod-datoteke) koji nije moguce otvoriti...

pokusala sam sa gasenjem automatskog restarta, problem ostaje, a ja sam ipak samo malo napredniji amater da pokusam ''fleshovati'' (neznam ni sto je to)...

za svaku pomoc unaprijed zahvalna. :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice