Molio bih pomoć. U zadnje vrijeme mi se počeo događati restart računala svaki put kad stavim CD ili DVD u DVD-RW pogon. Računalo radi normalno kad nije ništa umetnuto u DVD pogon. Čim nešto stavim unutra i računalo proba to pročitati računalo mi se restarta. Promijenio sam napajanje koje je bilo loše a drugo je sve ostalo isto. Temperature rada su normalne i ne znam u čemu je problem. Molio bih pomoć ako netko o tome nešto zna. Unaprijed zahvaljujem. POZDRAV
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Start--run--cmd u command promptu utipkaj sfc /scannow i pritisni enter zatrazice ti da umetnes instalacijski disk Windowsa (ako se komp srusi pokusaj ovo u Safe Modu,pri podizanju drzi F8)
Dok umeces DVD ili CD u drajv drzi Shift (to ce disejblati autorun)
Ako to pomogne onda idi u My Computer i desni click na drive i odaberi Explore,dali tada mozes videti fajlove?
Probaj startati sa umetnutim CD-om.Dali tada radi?
Dali moze da bota sa instalacijskog diska?
Jeli sve u redu sa jumperima?
Dali si mozda instalirao Daemone ili Alchocol?
Mozda javlja BSOD ali ti ga ne vidis jer ti ta mogucnost ti je ukljucena (da se komp. restartira a da ne pokazuje BSOD)
Idi u System Properties,ispod Startup and recovery click na Settings pronadi System Failure i odcheckiraj Automaticaly Restart.
Ako se pojavi BSOD (plavi ekran) postiraj grijesku ovde
I btw. koji Windows imas,konfiguracija? Koje je marke drive?
(Najzad ali pazi,najzad pokusaj ga fleshovati)
Probaj sa clean installom (na sadasnju instalaciju napravi image sistemske particije sa Acronisom Home i stavi image na drugu particiju ali MORAS napraviti Acronisov recovery CD)
Moj frend je imao isti problrm i mislim da ga je rješio kupnjom nove pržilice.........
imam slican problem, kod umetanja diska u bilo koji opticki pogon kompjuter se restarta, ako ne izbacim disk restarta se kontinuirano cak i kad je u safe modu.
savjet sa command promptom bi mozda i funkcionirao da kod umetanja bilo kojeg diska nemam restartanje, a dodatni problem mi je sto nemam instalacijski disk Windowsa.
cak i kad se nekim cudom (ovisno od diska do diska) i uspije dignuti windows moguce je vidjeti sadrzaj (folderi i datoteke, ali ne i pod-datoteke) koji nije moguce otvoriti...
pokusala sam sa gasenjem automatskog restarta, problem ostaje, a ja sam ipak samo malo napredniji amater da pokusam ''fleshovati'' (neznam ni sto je to)...
za svaku pomoc unaprijed zahvalna. :)