Prije nekoliko dana sam nadogradio Bios na GA-MA78GM-S2H,postavke su ostale difoltne.Sve je radilo dobro dok danas nisam na drugi HD Maxtor 120GB htio staviti novi sistem ali nisam uspio jer se počeo stalno resetirat i kad sam vratio stari disk ista stvar dođe do logotipa Windows i restart,mislim da je nešto sa biosom pa molim za pomoć
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jesi ucitao default postavke odmah nakon sta si flashao bios?
Nakon sta flesas bios moras ucitat default postavke prvo.
nisam to znao,da probam ponovo ručno nadogradit bios sa flopi disketom imao sam F3 verziju i nadograđeno na F8a koju da onda probam stavit,ali nije mi jasno kako je sve dobro radilo dok nisam stavio drugi HD
Ja bios flesam iz Windowsa sa sa Gigabytovim bios toolom.
I ja sam fleso iz windowsa i sve je bilo u redu do promjene HD a sad više nemogu diči sistem ni sa XP niti W7
(ostavite BIOS na miru, ako je radio nekoliko dana nije neispravan...)
Kod bilo koje izmjene (HDD je definitivno izmjena) treba kod prvog paljenja ući u BIOS i vidjeti postavke, boot disk itd. a ne samo krenuti u instalaciju. Dakle, kod paljenja uđi u BIOS, vidi postavke za disk, boot (možda RAID?)... podesi ili učitaj def., save/exit.
Po Hit-PLAT i drugom disku 120GB mislim da je IDE HDD? Provjeri kablove, nakon nekog vremena postanu krhki, kontakt je loš i sl. -pokušaj drugi kabel.
Također, sačekaj par minuta u biosu, gledaj temperaturu ili sl. -dali se resetira? Ako da, onda je problem CPU/RAM...
Probao sam nakon xxx pokušaja,stavit u biosu na difoltno i ista stvar.HD je s-ata par godina star ali sam u početku imao isto problema sa njim a sad mi je problem što mi neradi ni HD sa XP ,niti HD sa W7 a na drugom kompu mi oni rade normalno.
Ne razumijem.Koliko na kraju imaš hard diskova...1ili2?
pokušaj u safe modu (F8), pažljivo gledaj ekran, pokušaj zapamtiti kad dođe do reseta (mup.sys, prije ili poslije...?).
2 ali najčešće radim sa XP a drugi je iskopčan pa povermeno ukopčam onaj sa W7 a iskopčam XP ali radili su i skupa pa nije bilo problema do stavljanja Maxtor HD.
Trenutno sam na poslu do ujutro pa nemogu ništa konkretno probat a to sam danas popodne svašta pokušavo da makar dignem sistem na bilo kojem HD.
Restarta se poslje one slike što sam stavio na početku posta.
-pošto se na ekranu vidi CTRL-A, vjerojatno si spajanjem dva HDDa prebacio u RAID.. -uđi u utils za podešavanje, brisanje RAID polja je destruktivno, tj gube se potadtci i potrebno je ponovo napraviti particije/format...
-pošto se na ekranu vidi CTRL-A, vjerojatno si spajanjem dva HDDa prebacio u RAID.. -uđi u utils za podešavanje, brisanje RAID polja je destruktivno, tj gube se potadtci i potrebno je ponovo napraviti particije/format...
Evo slika samo šta trebam potvrditi da se sistem diže normalno bez toga
-apsolutno NE! (no). to je bio uzrok problema, kontroler je automatski prebacio u pogrešan mod, koji bez drivera windowsi nemogu bootati.
Tako je tocno ti je rekao ovaj gore iznad mene
-apsolutno NE! (no). to je bio uzrok problema, kontroler je automatski prebacio u pogrešan mod, koji bez drivera windowsi nemogu bootati.
Potvrdio sam tako i sada je sve u redu.Puuuuuno zahvaljujem na pomoći.