Reinstalacija nije otklonila uzrok smrzavanja

poruka: 6
|
čitano: 1.585
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
pozdrav ljudi!

dakle,
s vremena na vrijeme računalo se smrzne i nema mrdanja.

Do sada se dešavalo samo kada sam u igrici - odjednom se ne mogu pomaknuti (a čujem zvukove koji ostali proizvode i vidim njihove kretnje).
Periferija otkaže (ne radi miš, ne radi tastatura...)

U tim situacijama ne pomaže ništa osim restarta. Nakon restarta u pravilu sve radi ok, ali ne mora biti slučaj.
"Smrzavanje" mi se znalo desit u razmaku od 15tak minuta, a ponekad sve radi ok po 2-3 dana.

Maloprije se smrzavanje desilo dok sam gledao video na portalu. Video komotno završio, idem stisnut esc da ubijem tab kad ono mauna.
restart again :(

prvo sam pomislio na windowse, pa kad sam već odlučio staviti nove, 7micu sam zamjenio 8micom
no problem očito nije bio u windowsima :(

pretpostavio sam da je do diska, ali hd tune ne prijavljuje ništa sumnjivo...
može kakav savjet/hint šta/kako/gdje prvo pogledati!

konfiguracija:
wd blue 500gb
i5-3470 @ 3.2 ghz
msi b75a-g41
silverstone 400w
zotac 600ti

hvala!

p.s. ovu konfiguraciju imam otprilike pola godine, a smrzavanja su se počela javljati prije otprilike mjesec dana

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Reinstalacija nije otklonila uzrok smrzavanja

ako si siguran da si eliminirao soft probleme ostaj jedino hard(ware) napajanje i (neobična) VGA ovisno koji model. Ako je neka malo jača, tad je nedovoljno struje ili pregrijavanje logično.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Re: Reinstalacija nije otklonila uzrok smrzavanja
jureeeeeeeeeeeeeeeeee kaže...
pozdrav ljudi!

dakle,
s vremena na vrijeme računalo se smrzne i nema mrdanja.

Do sada se dešavalo samo kada sam u igrici - odjednom se ne mogu pomaknuti (a čujem zvukove koji ostali proizvode i vidim njihove kretnje).
Periferija otkaže (ne radi miš, ne radi tastatura...)

U tim situacijama ne pomaže ništa osim restarta. Nakon restarta u pravilu sve radi ok, ali ne mora biti slučaj.
"Smrzavanje" mi se znalo desit u razmaku od 15tak minuta, a ponekad sve radi ok po 2-3 dana.

Maloprije se smrzavanje desilo dok sam gledao video na portalu. Video komotno završio, idem stisnut esc da ubijem tab kad ono mauna.
restart again :(

prvo sam pomislio na windowse, pa kad sam već odlučio staviti nove, 7micu sam zamjenio 8micom
no problem očito nije bio u windowsima :(

pretpostavio sam da je do diska, ali hd tune ne prijavljuje ništa sumnjivo...
može kakav savjet/hint šta/kako/gdje prvo pogledati!

konfiguracija:
wd blue 500gb
i5-3470 @ 3.2 ghz
msi b75a-g41
silverstone 400w
zotac 600ti

hvala!

p.s. ovu konfiguraciju imam otprilike pola godine, a smrzavanja su se počela javljati prije otprilike mjesec dana

Kod smrzavanja ima više uzroka. 

Prvo test sa HD tune ali bez quicka neka skenira do kraja. Ako ima bad jer stime uzrokuje smrzavanja i potrebno nabavit novi hard disk.

Ili možeš testirat na Hirens cd boot i u samom alati imaš nekoliko testiranja alata za hard diska.

Drugo test sa Memtestom , testiraš sa jednim keks memorije ako ima errore zamjeni novim. Testiraš samo jednim keks memorije ako jedna ok stavi drugi isto testiraš.

Treće, procesor pregrijava- na hladnjak ima prašine pa nemože hladiti proca. Očistiti i zamjenit termopastu i pažljivo namontirat hladnjak. 

Četvrto, grafičla pregrijava, na hladnjak ima prašine pa nemože hladiti.Očisti i zamjeniti termopastu i pažljivo namontirat hladnjak.

Peto, Pc kučište potrebno očistiti od prašine. 

Nenad
12 godina

Meni se na isti način smrzavo komp jer mi je bio pokvaren pci slot u kojem je grafa.Kupio sam novu matičnu i rješio problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
hvala svima na savjetima...

uglavnom, došao sam do zaključka da mi ne rade usb slotovi (barem ne kako bi trebali)

kada sam u igri i odjednom na sekundu otkažu miš i tastatura - čujem sistemske zvukove kao da je pronašao new hardware?!
isto tako kada mi se je desio jedan od crash-eva, počupao sam tastaturu i miš i vratio ih za pra sekundi i sve je opet proradilo.

čak sam i daungrejdao drivere od matične na stariju verziju, ali opet ista stvar....

prvi korak će mi biti druga periferija, ali ako se situacija ne popravi? šta onda probati napraviti?

0 0 hvala 0
15 godina

Uradi Memtest 86+. Najverovatnije je pokvaren RAM.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice