Random gasenje racunala

poruka: 13
|
čitano: 1.518
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Random gasenje racunala

Ovako imam problem sa gasenjem racunala naime racunalo kao da ostane bez struje i samo se ugasi vec par dana se desavalo ali jednom u 24h. ali jucer mi je 4 puta to bilo.Takoder i sada dok sam pisao temu a racunalo je radilo tek 15 minuta..Dali ej napajanje ili mozda drugo i dali mogu to provjeriti i rijesiti bez servisa jos su mi komponente pod garancijom.

konfiguracija:

MB Gigabyte MA770-DS3 rev2.0

CPU AMD Athlon 64 X2 5000+ 2,61

4x DDR2 1gb kingmax

Gigabyte radeon HD3870

Power supply FORTON 400 W,HQ,PFC,2 x 12V, 12cm Fan

hvala

roby
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Random gasenje racunala

Hmmm...može biti napajanje,ali ti za svaki slučaj odnesi komp u drugu prostoriju i probaj ga tamo držati upaljenog.

oko za oko,pasta za zube

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Random gasenje racunala

et i to sam probao i opet mi se gasi.

Stvarno vec me strah drzati ga i upaljenog da mi se nespale ostale komponente...

Dali je netko imao slicno iskustvo????

roby
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Random gasenje racunala

Ako se ne restarta, već se ugasi onda mi smrdi na napajanje. Odnesi na servis i neka vide.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Random gasenje racunala

ocito je sutra nosim na servis... Plač

roby
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Random gasenje racunala

To se meni počelo događati u zadnja dva mjeseca, (tri puta). Samo se ugasi, i moram izvaditi bateriju na matičnoj inače nema šanse ga upalit (zadnjih dva mjeseca nije bio pod clockom). Ali sada mi je postalo još zanimljivije jer mi je to počela radit i linija (zvuk ide preko nje)... samo se ugasi i nakon dvadeset sekundi upali....

dotore1
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2009 19:41 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Random gasenje racunala

ma ja nisam vadio bateriju ni nista nit se usudim upustat u nesto  da prespajam sada :D

sutra on ode na servis hvala bogu imam garanciju :)

roby
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Random gasenje racunala

Također se i meni događa. Najčešće kada koristim miš. zato ga sada i ne koristim. Nakon gašenje ga ne mogu upaliti prije nego prebacim sklopku sa 1 na 0, pričekam nekoliko sekundi i natrag, sa 0 na 1. Čak i tada mi se gasi 50 puta dok jednom ne uspije. Žalosno.

I praise you, Father, Lord of heaven and earth, because you have hidden these things from the wise and learned, and revealed them to little children.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Random gasenje racunala

Pa izgleda da vam nije nešta uredu sa napajanjem (u najviše slučaja) ili sa matičnom. Ako nastavite koristiti računalo, moglo bi sve otići u vijećna lovišta. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Random gasenje racunala

Evo odnio sam na servis ujutro i naravno pitaj boga kada cu ga dobiti nazad LOL..

Ma meni je se nije gasio 50 puta neg je ocio bio "pocetak" odlaska napajanja :D ili neceg drugog.

Sam me zanima ako netko zna.Npr. ako mi je otislo napajanje ono je forton dali oni to napajanje salju u neki posebni servis na testiranje ili odma zamjenjuju drugim?U vemilu sam kupio racunalo...

roby
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Random gasenje racunala

Eh taj forton kaže se da je kvalitetno napajanje nebi smilo to radit..Neznam šta ce sa njim napravit

ja sam sebi uzeo forton blue storm od 500w platio sam ga 600 kuna i dobro je.

Konfa:

AMD athlon II X2 250 Box,3.0 Ghz

MB ASUS M4N78

2x2 Gb ram

HDD 500 Gb

Powercolor radeon HD4850 1 Gb DDR3

LCD LG 21.5"

17 godina
neaktivan
Random gasenje racunala

dobra konfa...

Ugl sto kazu dobro napajanje mozda i nije do napajanja mozda je maticna ko to sad zna jer meni ak se i gasilo NIKAD nije u igrama niti npr.kada sam ripao igre od 8gb a bas onda bi trebalo jer je 100% proca zauzeto tak da neznam sta ce biti :S nadam se da ce se brzo rijesiti iliti razumni rok :D.

roby
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Random gasenje racunala

evo zvali me sa servisa i lik kaze da mu radi 4 dana bez problema vrtio je po par sati testove i  3d mark i td i nikakvog gasenja nema.POLUDIT CU!!!!

Sad pitaj boga jel sere on ili sta :S

A sumnjam da to moze biti do softwarea..Da nije hardware pitanju :(

roby
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice