Konfiguracija:
Procesor: AMD Athlone X2 6000+
Graficka: MSI Radeon RX3870 OC Edition
Ram: 4x 1GB DDR2 800MHz
Ploca: MSI K9N V3
2HHD od 160GB
Problem:
Dosao sam jedan dan kuci poslje fakulteta i prilkom paljenja racunara poceli su se cuti neki konstantni tikovi. Mislio sam da je HDD crko, ali nakon odpajanja HDDa opet se cuo taj zvuk pa sam shvatio da je ustvari Floppy u pitanju. Floppy sam odpojio skroz od racunara i onda sam ga uspio upaliti ali se desilo to da sam nekoliko puta moro da palim i gasim kako bi se jednom upalio. Kada je upalnen nije bilo nikakvih problema ali nekoliko puta sam ga prilikom gasenja morao paliti po nekoliko puta kak obi se tek onda kako treba upalio. Pokusao sam izvaditi sve ploce od Rama i pokusavati samo sa jednom po jednom, nije to u pitanju. Zamjenio sam napojnu i opet nije uspjelo, nije ni to u pitanju. Procesor je ispravan takode, otvorio sam sve i detaljno obriso i ocistio, kada sam ga ponovo palio opet sam morao nekoliko puta palit da na kraju nebi mogao vise nikako da ga palim. Kada sam probao dosta stvari i vidio da nista ne uspjeva odnejo sam racunar u servis. Sutradan su me nazvali i rekli da je u pitanju maticna ploca i da mogu staviti novu od 160KM i da bi onda sve bilo ispravno. I ako je to bilo skupo za maticnu koju su mi rekli pristao sam na to i otisao po racunar. Dosao sam kuci spojio pc i nakon desetak minuta rada racunar je samo zablokirao. Nisam nista mogao uraditi pa sam ga restartovo i onda opet imao od jednom isti problem. Nisam ga mogao vise upaliti. Odnjeo sam u isti servis i rekli su mi da ga ostavim par dana da nadu sta je u pitanju. Ostavio sam ga tamo 5 dana i nisam dobijo nikakav odgovor. Danas sam ih nazvo i reko da vrate moju staru maticnu i da cu sutra doc po racunar, a posto znam covijeka koji to radi rekao je da nema nikakvih problema te da oni misle da je nesto oko maticne u pitanju.
Zanima me, da li iko od vas ima ikakvu ideju sta bi moglo da bude? :S
U zelji za bilo kakvim odgovorom Srdacan pozdrav :D