Racunar nece da se upali

poruka: 17
|
čitano: 4.771
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem za Profesionalce. Paljenje racunara.

Konfiguracija:

Procesor: AMD Athlone X2 6000+
Graficka: MSI Radeon RX3870 OC Edition
Ram: 4x 1GB DDR2 800MHz

Ploca: MSI K9N V3

2HHD od 160GB

Problem:

Dosao sam jedan dan kuci poslje fakulteta i prilkom paljenja racunara poceli su se cuti neki konstantni tikovi. Mislio sam da je HDD crko, ali nakon odpajanja HDDa opet se cuo taj zvuk pa sam shvatio da je ustvari Floppy u pitanju. Floppy sam odpojio skroz od racunara i onda sam ga uspio upaliti ali se desilo to da sam nekoliko puta moro da palim i gasim kako bi se jednom upalio. Kada je upalnen nije bilo nikakvih problema ali nekoliko puta sam ga prilikom gasenja morao paliti po nekoliko puta kak obi se tek onda kako treba upalio. Pokusao sam izvaditi sve ploce od Rama i pokusavati samo sa jednom po jednom, nije to u pitanju. Zamjenio sam napojnu i opet nije uspjelo, nije ni to u pitanju. Procesor je ispravan takode, otvorio sam sve i detaljno obriso i ocistio, kada sam ga ponovo palio opet sam morao nekoliko puta palit da na kraju nebi mogao vise nikako da ga palim. Kada sam probao dosta stvari i vidio da nista ne uspjeva odnejo sam racunar u servis. Sutradan su me nazvali i rekli da je u pitanju maticna ploca i da mogu staviti novu od 160KM i da bi onda sve bilo ispravno. I ako je to bilo skupo za maticnu koju su mi rekli pristao sam na to i otisao po racunar. Dosao sam kuci spojio pc i nakon desetak minuta rada racunar je samo zablokirao. Nisam nista mogao uraditi pa sam ga restartovo i onda opet imao od jednom isti problem. Nisam ga mogao vise upaliti. Odnjeo sam u isti servis i rekli su mi da ga ostavim par dana da nadu sta je u pitanju. Ostavio sam ga tamo 5 dana i nisam dobijo nikakav odgovor. Danas sam ih nazvo i reko da vrate moju staru maticnu i da cu sutra doc po racunar, a posto znam covijeka koji to radi rekao je da nema nikakvih problema te da oni misle da je nesto oko maticne u pitanju.

Zanima me, da li iko od vas ima ikakvu ideju sta bi moglo da bude? :S

U zelji za bilo kakvim odgovorom Srdacan pozdrav :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Racunar nece da se upali

Ako pod "tikove" mislis na zvukove,kratke, isprekidane,moze ti tipkovnica biti ili mokra,ili su ti tipke ostale pritisnute,pa cak i pinovi na jacku savijeni!

Zna biti,banalan ali veliki problem prilikom paljenja!

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Racunar nece da se upali

mislim na to ali nije to u pitanju, to sa tikovima je bio problem i ustanovilo se da je floppy u pitanju.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Racunar nece da se upali

ima li iko ikakvu ideju sta bi moglo biti?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Racunar nece da se upali

Ugradi 'kurbl' Cool.

A jesi ga probao bez disketne koristiti ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Racunar nece da se upali

Na ovom forumu jos nikad nisam dobio odgovor koji bi je pomogao -.-

0 4 hvala 0
15 godina
Racunar nece da se upali

Jesi probao update-at bios od matične?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Racunar nece da se upali
NedoDS kaže...

Na ovom forumu jos nikad nisam dobio odgovor koji bi je pomogao -.-

ima tome više razloga:

- prvo - ne znaš opisati problem,

- drugo - polu pismen si - teško je shvatiti problem (pa se to veže uz ovo prvo)

- treće - ljudi nisu ovdje samo zbog tebe, da bi trčeći odgovarali na svaki tvoj post, ili bili plaćeni da bi tebi pomogli, nego je to njihova dobra volja

- četvrto - zamoli moderatore da ti daju crni karton i ne moraš više dolaziti

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 14:26 (robisierra92).
16 godina
neaktivan
Racunar nece da se upali

Ja isto imam problema sa paljenjem, nekad mi se neće isprve upaliti nego moram stisnuti prekidać 20 puta da bi se upalilo, a obično se upali iz prve. Kad se upali radi bez problema.

Danas jedino mi se u dva navrata nije htio nikako upaliti, pa sam ga otvarao, malo protresao da bi se onda ipak upalio. Što bi to moglo biti, problem sa napajanjem?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
gogogogic kaže...

Ja isto imam problema sa paljenjem, nekad mi se neće isprve upaliti nego moram stisnuti prekidać 20 puta da bi se upalilo, a obično se upali iz prve. Kad se upali radi bez problema.

Danas jedino mi se u dva navrata nije htio nikako upaliti, pa sam ga otvarao, malo protresao da bi se onda ipak upalio. Što bi to moglo biti, problem sa napajanjem?

vjerojento imaš neki starji pc? ne bi bilo čudno da je problem do tipke za uključivanje, to sam već viđao, možda su loši kontakti ili tipka ne "leži" dobro. to se može provjeriti tako da se rastavi i pregleda, da se vidi kakvi su kontakti na preikdaču itd. to možeš i sam ako se usudiš, ako ne daj nekon iskusnijem da pogleda. da je problem do napajanja onada bi se to manifestiralo i kroz neke druge čimbenike - npr gašenje pc-ja dok je pod opterećenjem..

po meni bi najprije trebalo vidjeti što je s tom tipkom.

16 godina
neaktivan
Racunar nece da se upali

Da, moguće da je tipka ,hvala. Nije prestar komp, 2 i pol godine E 4500, 2 gb DDR... Kad se upali radi bez problema nikada se ne gasi.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
gogogogic kaže...

Da, moguće da je tipka ,hvala. Nije prestar komp, 2 i pol godine E 4500, 2 gb DDR... Kad se upali radi bez problema nikada se ne gasi.

a čuj, zavisi i od kučišta kakvo je, ako je nekvalitetnije i ako se često pali-gasi - nije čudno da tipka otkaže poslušnost. kao što rekoh, pogledaj si to, ako nisi siguran kako treba funkcionirati daj nekome iskusnijem da ti pogleda.

16 godina
neaktivan
Racunar nece da se upali

Imao sam slican problem isto, Komp bih mi zafreezao a nakon reboot, cuo bih se "klik" i opet bi se ugasio.

kad sam ga bacio na servis, rekli su mi da je RAM memorija otisla, t jedna ploca nije radila pa se BIOS nije mogao uopce podici..

P.S. provjeri si RAM.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Racunar nece da se upali

.

Antonio
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2010 23:26 (Terminator91).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Racunar nece da se upali

Ma baci to i kupi apple!

0 5 hvala 0
15 godina
neaktivan
Racunar nece da se upali

.

Antonio
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2010 23:26 (Terminator91).

0 0 hvala 0
16 godina
Racunar nece da se upali

Ovako ces da uradis

Otvori kuciste,odspoji glavni kabel od struje koji vodi do maticke dobro u njega puhni ponovno ga vrati.Kada budes palio komp pritisini na tipkovnici CTRL+F8. tREBALO BI POMOC

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice