Racunar ne pali nakon ubacivanja RAM

poruka: 44
|
čitano: 14.650
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
moderator
Re: Racunar ne pali nakon ubacivanja RAM
louderick kaže...

verovatno je off-topic ali sta mislite da li je ploca pretrpela neka ostecenja elektrolita i koliko je jos pouzdana? to je verovatno tesko oceniti.... 

ako radi onda je ok, ako ne radi onda znaš da ne radi...

R.I.P. EnlightenedPhoenix ......////...... TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija
14 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
louderick kaže...

moze- ali nije kliknula izgleda do kraja..... :( ipak dovoljno da se sprzi...... :(

trollaš malo?

nemože u utor nikako...a pogotovo ne kliknut...

kliknula nije.... ali usla donekle jeste.... ostvaren je dovoljan kontakt da se sprzi..... 

14 godina
neaktivan

razmisljam da dok ne uradim veci upgrade kompa- da kupim mozda istu plocu. ali ona se tesko pronalazi- ipak je stara vec par godina... znaci- nismo resili misteriju: ne moze se uparivati raznorodna memorija ili ploca ne podrzava 2GB stanglice?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
evo odgovora:

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5B%20Deluxe%20Wifi-AP/P5B_Deluxe_WiFi-AP_QVL.pdf

http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=89142

stvarno pre svakog i najbanalnijeg upgradea potrebno je napraviti pravo malo istrazivanje..... pobacasmo pare...... :(

(imam limit na poruke kao nov pa sam se registrovao kao louderick2)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
korisno:

http://www.memoryupgradecompany.com/memory/ASUSP5BDeluxeMemoryUpgrade.html

(u vezi naloga- mislim da ne moramo biti strogo formalni kad pomazemo ljudima da rese svoj problem)

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

offtopic:

prouči pravila foruma i nauči se editirat postove a ne pisat nekoliko postova jedan za drugim...

R.I.P. EnlightenedPhoenix ......////...... TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija
15 godina

mogu pitat nesto , zasto se ploća spali ako se ram ne gurne do kraja ?? koji je razlog, to mi nikad nije bilo jasno.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offtopic:
imas negostoljubiv ton od pocetka........ nesto ne vidim edit taster ovde...... stvari sam pronalazio sukcesivno- a ne odjednom.....
14 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

mogu pitat nesto , zasto se ploća spali ako se ram ne gurne do kraja ?? koji je razlog, to mi nikad nije bilo jasno.

nije se spalila ploca nego stanglica rama.......

15 godina
louderick kaže...
athlon64 kaže...

da ali inace ako probas upalit komp sa plocicom rama koja nije dobro sjela u utor unistis plocu 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
louderick kaže...
athlon64 kaže...

da ali inace ako probas upalit komp sa plocicom rama koja nije dobro sjela u utor unistis plocu 

moj primer govori drugacije.... ja sam iscupao napajanje istog trenutka cim sam osetio da sve ide do djavola.... od tri slota- dva su bila od pre- a u ovaj jedan je bio naknadno stavljena stangla od 2GB rama.... da je samo on bio pun verovatno bi otisla cela ploca.... ovako- sa tri slota- sve je bolje proslo.....

14 godina
carmack kaže...

Mislim da ti ne radi jer mjesas 2x1GB  i 1x2GB ram.Maticna moze raditi sa 1,2 ili 4 sticka ne 3.S 3 mogu one sta imaju tripple chanel.Uzmi

2x1 GB rama.

No way,kako sam ja prije par tjedana radio matična dual chanel 4 ulaza ddr2 1200+mhz,imao 3 keksa g.skil po 1gb i radilo sve perfektno.

Tata, tata zašto baka trći cik cak? -Šuti sine i dodavaj metke.
14 godina
neaktivan
kruskar kaže...
carmack kaže...

Mislim da ti ne radi jer mjesas 2x1GB  i 1x2GB ram.Maticna moze raditi sa 1,2 ili 4 sticka ne 3.S 3 mogu one sta imaju tripple chanel.Uzmi

2x1 GB rama.

No way,kako sam ja prije par tjedana radio matična dual chanel 4 ulaza ddr2 1200+mhz,imao 3 keksa g.skil po 1gb i radilo sve perfektno.

ploca je ista Asus p5b deluxe??

12 godina
neaktivan

Pozdrav

Zanima me dali mi mozete reci ako na laptopu imam 2 slota za RAM  memoriju recimo slot A i B Kada ubacim ram u slot B normalno pali i radi a kada ubacim u slot A

nece da upali dali je to uredu ili mora da pali kada ubacim u bilo koji slot

Almedin00

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice