Računar Gubi sliku prilikom korištenja

poruka: 8
|
čitano: 2.229
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan

Pozdrav svima,imam problem sa računarom sledecih specifikacija

I5 650 3,2 Procesor

6GB RAM

HD 5700 1GB Grafika

Od nedavno mi se počelo dešavati da prilikom igranja nekih igrica ekran mi se jednostavno zamrzne,pocrni ali zvuk se idalje čuje(iz igrice) takodjer računar radi ali ništa se ne dešava,jednostavno crna boja na monitoru i ništa se ne dešava,mislio sam da imam neki virus pa sam ponovo uradio sistem i onda se neko vrijeme prestalo dešavati,ali evo opet je počelo,bukvalno svaki dan barem 1-2 puta mi se to desi 

Ako neko zna riješenje bio bih zahvalan ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Prvo ti provjeri temperature u idleu,pa s nekim programom tipa occt optereti i prati temperature u full loadu pa postaj.

https://www.facebook.com/groups/BalkanTuF/
Moj PC  
0 0 hvala 1
7 godina
neaktivan

Pratio sam dok sam igrao temperatura je bila manje više normalna (50-60) grafike,i malo viša procesora,

i inače kad igram bude mi ta temperatura,ali ovo se desi odjednom tako da ne vjerujem da je prob u višku temperature

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Kakvo napajanje imaš?
Probaj drugo napajanje.

A moguće da je i gpu isprdila svoje,no probaj obavezno i druge drivere instalirati(starije-novije).

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.11.2017 14:27 (kruskar).
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan

možda ti je kabel problem tako je bilo meni i onda sam ga zamjenio te sada sve radi

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Re: Računar Gubi sliku prilikom korištenja

Jučer sam ponovno pokušao,kada sam pokrenuo onaj prvi test CPU: occt za procesor (nisam baš siguran kako je pisalo ) uglavnom taj test je došao do kraja bez errora i problema,medjutim na drugom testu za 3D GPU Sam pustio da radi jer mu treba malo više vremena da testira,otišao do prodavnice i kada sam se vratio ista stvar,crna slika i radi on sve,tako da sam zaključio da je grafička kartica isprdila svoje,

sad me zanima samo jedna stvar,s obzirom da nisam baš stručan sa tim stvarima,imam AMD RADEON HD 5700 grafičku karticu,koja ima PCI-e x16 slot,htio bih trenutnu karticu da zamjenim za NVIDIA 9800 GTX sa obizrom da sam trenutno jedino u mogucnosti da nju kupim,dal bi ona mogla da se uklopi u moju matičnu ploču

14 godina
Re: Računar Gubi sliku prilikom korištenja
Lokisa23 kaže...

Jučer sam ponovno pokušao,kada sam pokrenuo onaj prvi test CPU: occt za procesor (nisam baš siguran kako je pisalo ) uglavnom taj test je došao do kraja bez errora i problema,medjutim na drugom testu za 3D GPU Sam pustio da radi jer mu treba malo više vremena da testira,otišao do prodavnice i kada sam se vratio ista stvar,crna slika i radi on sve,tako da sam zaključio da je grafička kartica isprdila svoje,

sad me zanima samo jedna stvar,s obzirom da nisam baš stručan sa tim stvarima,imam AMD RADEON HD 5700 grafičku karticu,koja ima PCI-e x16 slot,htio bih trenutnu karticu da zamjenim za NVIDIA 9800 GTX sa obizrom da sam trenutno jedino u mogucnosti da nju kupim,dal bi ona mogla da se uklopi u moju matičnu ploču

Paše ti na matičnu :)
No nikako nebih uzimao tu karticu!
Bolje skupi koju pinku i ubodi novije generacije karticu!

Nemoj igrat igre i skupljaj pare :P 

7 godina
neaktivan

ISkreno,nisam ljubitelj novijih igara,igram par MOBA igrica + neke naslove malo starije (Call of duty i možda neki nfs)

I na tom polju ova grafika mi je sasvim dovoljna,ali možda budem mijenjao računar jer ni ovaj nije nešto previše jak ali najgora stvar je što sam ga nabavio prije tek par mjeseci i odma mi je grafička pokvarena (online kupovina ...) tkao da cu vjerovatno uzeti neku ispravnu a jačina mi nije toliko važna 

u svakom slucaju hvala na odgovoru, <3 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice