Računalo se zaledi

poruka: 4
|
čitano: 1.723
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Računalo se zaledi

Vec dosta godina se taj problem pojavljuje na dosta racunala u mojoj blizini a ja sam u potpunosti ne sposoban rijesiti ga na meni znane nacine.

Opis problema je jednostavan. Sve radi super dok odjednom vise nista ne radi. Slika se zaledi, nema reakcije na bilo kakav input, zvuk ponekad ostane "zaglavljen" a u slucajevima kada nije tako onda je samo tisina. Jedino sto rijesava problem na bilo kakav nacin je hard reset.

Naime, navedeni problem se nikada ne desava pre cesto. Takodjer nije problem koji bi meni osobno previse kravio uzitak rada na racunalu posto sve bitno save-am cesto ali isto tako ponekad je iritirajuce i zanimaju ne ideje i prijedlozi u vezi rijesavanja problema.

Prvo na sto sam pomislio je da je graficka kartica. VRAM testovi okej, voltaze u redu, i nema pregrijavanja. (BFG 9800gtx+, Saphire HD4870, XFX 4890) na sve 3 kartice isti problem u razlicitim konfiguracijama.

Drugo sto je palo na pamet su rami. MEMcheck sve super, voltaze na ramima u redu. (DDR2 800 4x1GB, DDR2 1033 2x2GB,  DDR2 1033 2x2GB)

Procesor. Stress testovi prolaze bez problema. Radio sam sa raznim aplikacijama ali nekako mi je moj algoritam racunanja PI-a drag tako da njega najvise. Ne pregrijava se, i sa strujom se sve cini u redu. (C2D 7400, C2D 8400, C2D 8400)

Ploce su (EP45-DS3, EP45-DS3, EP45-UD3).

Napajanja (VX 550, TX 650, OCZ 500 nemam pojma model trenutno)

E sad, diskovi su stari. Imaju puno bad sectora i sve skupa se to sporo vrti ali i dalje problem nije konstantan.

Kada se uzmu sve dane informacije u obzir molio bih bilo kakav prijedlog, ideju ili mozda rijesenje problema. Unaprijed hvala! :D

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Računalo se zaledi

Bad sectori na diskovim i pitaš se zašto ti se računala zamrzavaju {#}

14 godina
neaktivan

Iskreno o diskovima, bad sectorima i nacinima na koji OS zapisuje podatke na disk znam jako malo. Dali postoji neka metoda pouzdanog mapiranja/markiranja bad sectora (posto je ova moja ocito shit.)?

Mozda neki drugi jednostavan i jeftin nacin rijesavanja problema?

15 godina

S čim si uopće skenirao diskove?

Najbolji programi za to su ti Hard Disk Sentinel i HD tune. Neki proizvođači diskova imaju i svoje alate za dijagnostiku pa pogledaj na njihovim web stranicama.

Možeš i skinit hiren's boot cd, na njemu imaš nekoliko alata za skeniranje i repariranje diska (zamjeni bad sectore s zdravima, nije trajno rješenje al eliminirat će zamrzavanje ako se bad sectori ne budu ponovno pojavljivali)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice