Računalo se zaledi poslije boot screena

poruka: 21
|
čitano: 1.909
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Problem se je javio nakon upgaradea sa win 7 na 10. Znači dođe do onoga windows 10 i sad treba uči u ono da se upiše lozinka, ali to nikako da se pojavi.

Računalo se svaki puta upali kad se makne grafička (trenutno nmg testirati grafičku u drugoma računalu). 1-2 dana poslje toga kad je računalo uspješno ušlo u windows radilo je update i onda se je ispušilo iz napajanja (MS 400w ). Trenutno je stavljeno drugo MS od 450wjer trenutno nemamo bolje/kvalitetnije i problem sa bootanjem je ostao pa se računalo tek nakon 5-6 pokušaja upali 

Pentium G2020

AMD HD 7790

4GB Single-Channel DDR3

ASRock H61M-DGS

465GB TOSHIBA DT01ACA050

Ima tko kakve ideje šta bi moglo biti?

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.9.2015 13:45 (SoynTech).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Računalo se zaledi poslije boot screena
SoynTech kaže...

Problem se je javio nakon upgaradea sa win 7 na 10. Znači dođe do onoga windows 10 i sad treba uči u ono da se upiše lozinka, ali to nikako da se pojavi.

Računalo se svaki puta upali kad se makne grafička (trenutno nmg testirati grafičku u drugoma računalu). 1-2 dana poslje toga kad je računalo uspješno ušlo u windows radilo je update i onda se je ispušilo iz napajanja (MS 400w ). Trenutno je stavljeno drugo MS od 450wjer trenutno nemamo bolje/kvalitetnije i problem sa bootanjem je ostao pa se računalo tek nakon 5-6 pokušaja upali 

Pentium G2020

AMD HD 7790

4GB Single-Channel DDR3

ASRock H61M-DGS

465GB TOSHIBA DT01ACA050

Ima tko kakve ideje šta bi moglo biti?

To napajanje nema snage ;)
Promjeni ga što prije jer ništa čudno da to smeće povuće i ostale komponente u vjećna lovišta.

Meni je prije 7-8g eksplodiralo ms-ovo napajanje pod hd3870 i povuklo karticu za sobom,tako da je bolje sprječit nego lječit.

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
11 godina
neaktivan
To sam mu i ja rekao (nije moje racunalo) da je do napajanja, ali kad se upali bez problema prođe stres test koji bi trebao opteretiti CPU i GPU na 100% i sve uredno radi pa mi to malo cudno. Da je napajanje slabo zar se nebi onda valjda ugasilo racunalo jer nebi imalo stabilan napon ili sta vec tokom stres testa..
...My life, My game, My rules...
11 godina
neaktivan

Kupljeno je napajanje Corsair CX 500 ista stvar se dešava znači računalo izađe iz onoga boot screana i treba uči u ono da se upiše lozinka, ali to nikako da se pojavi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Vrati na sedmicu. Desetka obično napiše poruku da je problem sa računalom, pokuša popraviti, ako uspije popraviti, uđe u u OS, a ako ne restarta se.

Za zahvalu klikni na Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Sa njegvom grafičkom moje računalo je bootalo u windows 10 3-4x bez problema više od toga nismo testirali. Dok je u njegvom računalu sa starim napajanjem i novim cx 500 uđe u windows tek kad se podigne windows na integriranoj pa onda ugasi računao i ubaci grafička i tada uđe normalno u windows inače se zaledi poslje boot screena i bude crna slika.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2015 18:32 (SoynTech).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ako dobro shvaćam, tvoja grafička stvara problem u oba računala?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
SoynTech kaže...

Kupljeno je napajanje Corsair CX 500 ista stvar se dešava znači računalo izađe iz onoga boot screana i treba uči u ono da se upiše lozinka, ali to nikako da se pojavi.

Uzmi drugi monitor i uštekaj ga umjesto svog monitora.

Sumnjam na rezoluciju.

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
11 godina
neaktivan
ivo454 kaže...

Ako dobro shvaćam, tvoja grafička stvara problem u oba računala?

NE! ajd ispočetka ču pokušati to sada ljepo opisati da razjasnim..

Frend ima računlo sa kojim ima problema otkako je upgrade sa win 7 na 10. Konfiguracija njegvog računala:

Pentium G2020

AMD HD 7790

4GB Single-Channel DDR3

ASRock H61M-DGS

465GB TOSHIBA DT01ACA050

Znači računalo se počinje paliti može se u BIOS vidi se sve normalno prođe boot screan te treba da dođe do onoga gdje se upiše lozinka, ali to nikako da se pojavi bude crni ekran.

Zatim dan dva se je iz staroga MS napajanja ispušilo u normalnom radu (uspjelo je računalo uči u winodows nakon 10 tisuča pokušaja) te se je u međuvremenu računalo koristilo sa integriranom grafičkom dok nije uzeto cx 500 i taj dan je računalo radilo no novi dan stari problemi.

Grafička je testirana u mom računalu 3-4x i bootao se windows najnormalnije bez ikakvih problema i zatim vratimo grafičku u njegvo računalo i ne radi. 

EDIT: kaže frend ovako 

totalno blesavo evo dok upalim računalo na integriranoj i vratim grafičku upali se bez 

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2015 18:57 (SoynTech).
16 godina
neaktivan

jel se s fizickom tipkom restart digne iz prve?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
danexxx kaže...

jel se s fizickom tipkom restart digne iz prve?

Mislim da te ne shvačam najbolje. Kako misliš pokrenuti računalo sa pritiskanjem fizičke tipke restart? Osim ako ne misliš kad uđe u windows sa grafikom te kad se restartira dali radi?

16 godina

Kad učitava driver od grafike tu se zamrzne, a pošto je za desetku driver već u windowsima, ne može ga se maknuti. Probaj "safe mode", pa ako prođe, onda je grafika ili driver od grafike. je li obojica imate desetku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ivo454 kaže...

Kad učitava driver od grafike tu se zamrzne, a pošto je za desetku driver već u windowsima, ne može ga se maknuti. Probaj "safe mode", pa ako prođe, onda je grafika ili driver od grafike. je li obojica imate desetku?

Da kod obojice je windows 10. 

Kaže frend ovako: totalno blesavo evo dok upalim računalo na integriranoj i vratim grafičku upali se bez problema.

16 godina
neaktivan

Znaci kad ti baci taj crni ekran,ne gasis na on \off nego stisnes restart na kucistu,dal se odmah digne normalno?

12 godina
odjavljen

A zašto ne pokuša sa win8.1, pa tek onda na 10ku. Ili pokrene u safe modu, makne drivere od grafičke ako je išta instalirao i isključi automatsku instalaciju defaultnih drivera koji idu s win, reboota u normalnom modu i onda nabaci službene drivere. 

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
danexxx kaže...

Znaci kad ti baci taj crni ekran,ne gasis na on \off nego stisnes restart na kucistu,dal se odmah digne normalno?

Ne opet isto.

skorvy kaže...

A zašto ne pokuša sa win8.1, pa tek onda na 10ku. Ili pokrene u safe modu, makne drivere od grafičke ako je išta instalirao i isključi automatsku instalaciju defaultnih drivera koji idu s win, reboota u normalnom modu i onda nabaci službene drivere. 

Ako bi stavljao drugi windows išla bi sedmica. A ovo sa safe modom ne moramo raditi jer može preko integrirane grafičke u windows uči i tako obrisati driver zar ne.

12 godina
odjavljen

Radio sam s laptopom koji je imao sličan problem, integrirana grafika je radila odlično, dok mobilna je odmah izbacivala BSOD nakon instalacije defaultnih drivera sustava. Safe mode, maknuo drivere, stavio nove, restart, laptop se pali, sve ok.

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hm..vidiš meni svaki put ovom mojom metodom uđe iz prve...uglavnom imamo isti problem,sličnu konfu,istu grafičku..zato sam se i zainteresiro..kad sam je kupio radilo je sve normalno do trenutka friške instalacije windowsa..od tada mi se pojavio i ovaj problem..iako nisam stavljao drivere od intelove integrirane..problem je u windowsima,on kao baci sliku na "drugi monitor"..jedan od fixeva je ovaj restart,kod mene radi u vašem slučaju ne..ak otkriješ kaj više napiši ovdje

11 godina
neaktivan

Nabacili smo frišku sedmicu stavili zadnji driver od grafičke i stvar se rješila. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.10.2015 21:59 (SoynTech).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
SoynTech kaže...

Nabacili smo frišku sedmicu stavili zadnji driver od grafičke i stvar se rješila. 

Trebalo je možda samo napraviti "čistu" instalaciju windowsa 10, možda upgrade sa 7 na 10 i nije prošao najbolje pa je tu dolazilo do problema.

Stigneš to isprobati, ako si prije imao aktiviran 10, aktivirao se bude bez problema kad ga snimiš ponovno, probaš, pa vidiš, ako problema bude,

a onda ništa, vratiš onda stvarno Win 7 natrag i gotovo.

Windows 10 si skini orginal, tako da izbjegneš moguće probleme sa instalacijom, KLIK.

ps. ako trebaš kakvu pomoć, samo se javi na pm.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
11 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
SoynTech kaže...

Trebalo je možda samo napraviti "čistu" instalaciju windowsa 10, možda upgrade sa 7 na 10 i nije prošao najbolje pa je tu dolazilo do problema.

Stigneš to isprobati, ako si prije imao aktiviran 10, aktivirao se bude bez problema kad ga snimiš ponovno, probaš, pa vidiš, ako problema bude,

a onda ništa, vratiš onda stvarno Win 7 natrag i gotovo.

Windows 10 si skini orginal, tako da izbjegneš moguće probleme sa instalacijom, KLIK.

ps. ako trebaš kakvu pomoć, samo se javi na pm.

Nisam ranije naveo gore je original HR verzija windowsa 10 preuzeta sa oficijalne stranice i nismo radili klasičan upgrade iz windowsa 7 na 10 to sam ja samo tako napisao jer je prešao sa 7 na 10. Inače je odrađena čista instalacija cijeli hard je bio formatitan i zatim instalirana desetka. Poslje sam se prijavio mailom sa kojim sam bio insider (imao sam više takvih mailova) i aktivirao se windows stavio zadnje drivere programe itd. no kada je on došao kuči 20 min poslje zove on mene neče mi uči u windows. Računalo se zaledi odmah poslje boota. I jedino smo ga uspjeli upaliti sa grafičkom tako što smo ga prvo upalili preko integrane zatim ugasili umetnuli HD 7790 i tada ide sve bez problema no ugasimo li ga opet opet i pokušamo upaliti zaledi se opet i jedino je moguče uči u windows sa HD 7790 na onaj način.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice