Računalo mi se stalno gasi

poruka: 22
|
čitano: 4.647
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav bugovci,

imam veliki problem. Kada pokrenem Assassins Creed mogu odigrat samo 10 min i komp se odmah ugasi.Plač Do prašine u kućištu sigurno nije jer sam ga čistio prije cca. 10-15 dana. Temperature grafe su kada ništa ne radim uvijek 80°C. Jeli možda do toga, neznam zato tražim vašu pomoć. Ništa u kućištu nije mijenjano tj. dodavanje ventilatora, bolji cpu cooler...

POMOĆ!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Znaci temp graficke kad nista ne radis je 80?

to nikako ne moze biti dobro.

Kolika je temp procesora?

Jel ti radi cooler na grafi?

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Računalo mi se stalno gasi

Do temperature grafičke je najvjerojatnije jer je previsoka.

16 godina
neaktivan
goodye kaže...

Znaci temp graficke kad nista ne radis je 80?

to nikako ne moze biti dobro.

Kolika je temp procesora?

Jel ti radi cooler na grafi?

Piše u ATI Overdriveu da je FAN SPEED 80% (kada ništa ne radim na kompu)

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 11:16 (lordlojkus).
18 godina

Postoji jedna opcija u Windowsima da se računalo isključi ili restarta kada temperatura pređe određenu granicu, ali ja se nažalost n emogu sjetiti gdje se ta opcija nalazi.

Lako je čovjeka sprdati, al aj mu daj 100kn
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dodinho kaže...

Postoji jedna opcija u Windowsima da se računalo isključi ili restarta kada temperatura pređe određenu granicu, ali ja se nažalost n emogu sjetiti gdje se ta opcija nalazi.

Neću ja to koristit. Bolje da se sigurnosno ugasi nego da pregori grafa.

16 godina
neaktivan

Razlog-Pregrijavanje računala.Prijatelj mi ima sličan problem.

Rješenje-Nekužim se najbolje u hlađenje,ali po meni bi bilo idealno da staviš još jedan ventilator...(ili uključi pravi ventulator (s kojim se hladiš preko ljeta), i skini stranicu kučišta pa neka hladi...Smijeh)

Ako ti je netko pomogao klikni HVALA (ispod potpisa)
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Prvo skini graficku, znaci izvadi je iz racunala i dobro propusi, vidi da negdje ne stopa i da se nije zaprljala, znam da si cistio, ali ponovo provjeri, ako nije ti onda vidi ako mozes staviti jos jedan vent naprijeda da ubacuje hladan zrak i nazad jedan da izvlaci topli zrak.

Iako prvo mozes probati otvoriti kuciste, pa da se hladi prirodnim putem. Mozes li posuditi kakvu grafu od frendova? Samo da probas, mislim da je ona glavni problem.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
goodye kaže...

Prvo skini graficku, znaci izvadi je iz racunala i dobro propusi, vidi da negdje ne stopa i da se nije zaprljala, znam da si cistio, ali ponovo provjeri, ako nije ti onda vidi ako mozes staviti jos jedan vent naprijeda da ubacuje hladan zrak i nazad jedan da izvlaci topli zrak.

Iako prvo mozes probati otvoriti kuciste, pa da se hladi prirodnim putem. Mozes li posuditi kakvu grafu od frendova? Samo da probas, mislim da je ona glavni problem.

E hvala na odgovoru ali ja to neću radit nego moj tata jer ja imam samo 13 god. pa da još nešto ne zahebem. Od frendova ništa za posudit svi imaju AGP grafe tako da od tog ništa.

18 godina
neaktivan

Sto prije pocmes sam supati oko toga to ti je bolje, ako hoces neka stari bude tu uz tebe a ti radi, bolje ti se nauciti odmah nego kasnije zvati nekog da ti zamjeneni nesto.

16 godina
neaktivan

Evo ljudi temperature nakon igranja AC su ogromnih 105 Celzijusa, dok su u MW2 100 Celzijusa. Plač

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Grafa te kolje.Probaj downclockat taktove i povući brzinu vrtnje ventilatora(Fan speed)na 100% pomoću ATI Tray toolsa.

alrighty then
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 14:20 (dncrmt).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
lordlojkus kaže...

Evo ljudi temperature nakon igranja AC su ogromnih 105 Celzijusa, dok su u MW2 100 Celzijusa. Plač

To ti je temp grafe? Kolika je temp procesora?

Nesto tu nije OK.

16 godina
neaktivan
goodye kaže...
lordlojkus kaže...

Nesto tu nije OK.

Temp CPU-a je 47 Celzijusa to je po meni OK, a dok je cpu idle 40 Celzijusa

18 godina
neaktivan

lordlojkus kaže...
goodye kaže...
lordlojkus kaže...

Nesto tu nije OK.

Evo kako je kolega vec rekao, mozda da ovo probas, btw, koliko je staro racunalo, jel jos imas garanciju? Da odneses i kazes da se previse grije, moda je cak i zamjene.

dncrmt kaže...

Grafa te kolje.Probaj downclockat taktove i povući brzinu vrtnje ventilatora(Fan speed)na 100% pomoću ATI Tray toolsa.

16 godina
neaktivan
goodye kaže...

lordlojkus kaže...
goodye kaže...
lordlojkus kaže...

Nesto tu nije OK.

Evo kako je kolega vec rekao, mozda da ovo probas, btw, koliko je staro racunalo, jel jos imas garanciju? Da odneses i kazes da se previse grije, moda je cak i zamjene.

dncrmt kaže...

Konfu sam kupio početkom 9.mjeseca prošle godine sve komponente imaju garanciju. Sve je u njoj novo nikada ništa nisam modao na kućištu...

18 godina
neaktivan

Mozda bi ti najbolje bilo da odneses i kazes da se graficka previse grije i da se gasi racunalo, ako vec nije softverski problem.

Pa imas garanciju, zasto je ne iskorisiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
goodye kaže...

Mozda bi ti najbolje bilo da odneses i kazes da se graficka previse grije i da se gasi racunalo, ako vec nije softverski problem.

Vidit ću još kada mi tata dođe sa posla jer radi u inozemstvu.  Ima li kakve veze sa gašenjem 64-bitni sistem???

17 godina
protjeran

E a da ti nije vent zablokiro od grafe? prije dok sam imo stari komp s grafom ati x1950 pro +club ja mislim da se tako zove, na njoj je vent zablokiro najviše 20 minuta igranja zablokira i restart kompa i kada sam odno na servis ovi rekli da je vent zablokiro oni popravili i radi dan danas!

http://www.speedtest.net/result/709101303.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
lordlojkus kaže...
goodye kaže...

Vidit ću još kada mi tata dođe sa posla jer radi u inozemstvu.  Ima li kakve veze sa gašenjem 64-bitni sistem???

Nebi trebalo biti. Vidigrafa ti se grije, a windows ima ugradeno u sebi da se gasi cim se jedna komponenta pregrije, tako se gasi kad grafa prede odredenu temeraturu. Zbog cega se grafa gasi, to je pitanje. Ako kazes da je u idle temp 80, ona mislim da je hardware problem.

Mozda da probas nove drivere ubaciti za grafu, s tim da prvo moras stare uninstal, pa nove instalirati. I na kraju, ako hoces mozes probati 32-bitni sistem, iako kazem ti ja mislim da je hardverski kvar.

Kako kolega iznad kaze, otvori kuciste i igraj nesto ili upali nesto da se vrti bezveze i gledaj ventilator od graficke, ako se sporo vrti ili nikako znaci da je on krivac, a njega je lako promjeniti.

16 godina
neaktivan
goodye kaže...
lordlojkus kaže...
goodye kaže...

Nebi trebalo biti. Vidigrafa ti se grije, a windows ima ugradeno u sebi da se gasi cim se jedna komponenta pregrije, tako se gasi kad grafa prede odredenu temeraturu. Zbog cega se grafa gasi, to je pitanje. Ako kazes da je u idle temp 80, ona mislim da je hardware problem.

Mozda da probas nove drivere ubaciti za grafu, s tim da prvo moras stare uninstal, pa nove instalirati. I na kraju, ako hoces mozes probati 32-bitni sistem, iako kazem ti ja mislim da je hardverski kvar.

Kako kolega iznad kaze, otvori kuciste i igraj nesto ili upali nesto da se vrti bezveze i gledaj ventilator od graficke, ako se sporo vrti ili nikako znaci da je on krivac, a njega je lako promjeniti.

Otvorio sam kuište i vent radi velikom brzinom znači nije u njemu kvar.

18 godina
neaktivan

Onda ti ja najpametnije vratiti komp pa traziti garanciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice