Računalo se ne pali

poruka: 14
|
čitano: 6.070
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Računalo se ne pali

Pozdrav

Imam jedno staro računalo koje dugo nije bilo u upotrebi.E sad pokušao sam ga upalit i pojavila mi se slika dolje.Ostavio sam ga tako 5 minuta al se ništa nije dogodilo.Probao sam spojit 3 različite tipkovnice, ali ih matična ne prepoznaje.Da li je otišla matična ili je nešto drugo u pitanju?

slika 1 slika 1
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Računalo se ne pali

Izvadite bateriju iz matične ploče na desetak sekundi pa je vratite natrag te startajte računar i  podesite BIOS (ako možete zamjenite je novom). Također, pokušajte ući u safe mode i pregledati harware iz safe mode-a. Ako ne bude išlo testirajte ga nekom od Linux live CD distribucija(Ubuntu ili Mint).

Pozdrav!

14 godina
neaktivan
Računalo se ne pali

Probao sam sa zamjenom baterije, ali ne pomaže.Matična ploča mi ne prepoznaje tipkovnicu niti miš.Na tipkovnic svijetli jedna ledica kad ju uštekam,a miš zasvijetli na sekundu i ugasi se.Neznam u čemu je problem.Dali je matična otišla ili je nešto drugo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Marko2571 kaže...

..Dali je matična otišla ili je nešto drugo?

- progledaj kondenzatore oko CPUa, ako su nabubreni ili hrđavi to bi bilo jedno od objašnjenja.

- odspoji sve (sve konektore, HDD-CD, miš, tipkovnica..) ostavi samo CPU+RAM+napajnaje i probaj upaliti. Ako prolazi, spajaj jednu po jednu stvar (tipkovnica, miš,.. na karaju HDD).

-pošto stane POST kod prebrojavanja RAMa, pokušaj izvaditi RAM (počisti kontakte gumicom i isčetkaj utor), ubodi jedan keks i testiraj..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.12.2011 13:06 (ihush).
13 godina
neaktivan
Računalo se ne pali

Skini i ponovo stavi Cooler na CPU zna se dogodit na starim racunalim da ako cooler dobro ne sjedne uopce ne pali ili zašteka u biosu

Don Believe The Tyoe
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Računalo se ne pali

Hvala svima na pomoći.Napravio sam sve što ste napisali i na kraju uspio.Problem je bio u jednom modulu rama, čini se da ne radi.Bez njega je sve ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Računalo se ne pali

pozz narode .... trebao bih vasu pomoc......racunalo mi se nikako nepali.....sad nezz dali je procesor ili maticna.....procesor je uredno stavljen od strane strucnjaka .....napajanje isto radi al jednostavno nista se ne pokrece na kompu..fan od procesora se neokrece.....graficka isto......ugl nista neradi....di je problem....ploca je AsRock z68 pro{#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
rockboy kaže...

pozz narode .... trebao bih vasu pomoc......racunalo mi se nikako nepali.....sad nezz dali je procesor ili maticna.....procesor je uredno stavljen od strane strucnjaka .....napajanje isto radi al jednostavno nista se ne pokrece na kompu..fan od procesora se neokrece.....graficka isto......ugl nista neradi....di je problem....ploca je AsRock z68 pro{#}

Ako su sve komponente ispravne, onda nisi dobro spojio.

Pregledaj glavne kabele od napajanja 24-pinski(ako je onaj 4pinski odvojen, može se desit da treba malo dublje sjest), 8 pinski.

Pogledaj i system panel, ondosno kabel od tipke za paljenje kompjutera mora bit skroz točno spojeno kako piše u user manualu ili ispod konektora.

13 godina
neaktivan
Računalo se ne pali

100% si zaribao power i reset tipku imas to u priručniku od maticne a mozes i procitat na maticni.

Don Believe The Tyoe
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Računalo se ne pali

Dobro jutro imam problem kod sestrične mi se kompjuter neće upaliti do kraja dođe na opla da se upali i onda se restartira jeli zna tko u čemu je problem

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Probaj resetirat BIOS izvadis onu baterijicu na 10-15 sec i opet vratis.

Don Believe The Tyoe
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.12.2011 9:41 (WrongType).
15 godina
neaktivan
tom tejlor kaže...

Dobro jutro imam problem kod sestrične mi se kompjuter neće upaliti do kraja dođe na opla da se upali i onda se restartira jeli zna tko u čemu je problem

Krene bootat windowse ili ne ?

Moguće da su windowsi zblesani i da bi ih trebalo reinstalirat,al prije svega probaj clr_cmos kako je kolega iznad mene rekao .

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2123285
13 godina
neaktivan
tom tejlor kaže...

Po mom misljenju, nista sem nove instalacije oper. sistema vam nece pomoci.

13 godina
neaktivan
Računalo se ne pali

Nemora biti da su windowsi .

Don Believe The Tyoe
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice