Računalo se ne pali

poruka: 26
|
čitano: 3.362
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
grafička

računalo se ne pali......mislim da je problem u grafičkoj imam nenvidia ge force 9600 gso i treba joj posebni priključak iz napajanja da bi radila....i do sad je radila..i na napajanju od 230 V ali od prije par dana  kompijutor se neželi ni upalit...a trebao bi..  kupio sam duplo jače napajanje jer sam mislio da je u tomu problem..pa sam ga spojio ....kompijutor se i dalje ne pali ...onda sam kupio napajanje posebno za grafičku od 230 V..znači spojio sam napajanje od 230 V samo na grafičku a na ostatak računala sam spojio napajanje ovo duplo jače i .upali se i rade svi ventilatori čak i na grafičkoj... ..al se niš ne pokreće ,nema slike na monitoru i stalno se čuje onaj zvuk hard diska pri paljenju računala,....kad stavim grafičku iz starijeg kompijutora...sve noramalno radi..??..nekužim u čemu je problem

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2011 9:41 (trumpix935).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Računalo se ne pali

Neznam jesi li primjetio, ali vrlo vjerojatno ti je grafička krepucnula. Kakvo je to posebno napajanje za grafičku? Nisam nikada čuo za tako nešto.

P.S. Što je to Nenvidia i Kompijutor? Kakvo je to napajanje od 230 Volta?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2011 9:44 (mind_challenge).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Računalo se ne pali

1..kompijutor ili računalo

2.nvidia..krivo sam napiso

3.MS PLATINUM

4.to je obično napajanje za računalo..samo kaj sam ga zasebno spojio na grafičku karticu i uključio u struju..sad jasnije....

kaj bi se grafička dala popravit u nekom servisu ili ju mogu hitit u smeće?

SADASDDFSDFGDZHERTZFGVBCVXF
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Računalo se ne pali

Očito grafa ne valja.

BTW, na 230V rade sva napajanja, stvar je u snagi (W). Ovisno o ostatku konfe, treba ti napajanje od 400w+ i NE MSovo. Nova su im najveći šrot koji je ikad izašao iz tvornica.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Očito grafa ne valja.

BTW, na 230V rade sva napajanja, stvar je u snagi (W). Ovisno o ostatku konfe, treba ti napajanje od 400w+ i NE MSovo. Nova su im najveći šrot koji je ikad izašao iz tvornica.

I ne treba mu posebno napajanje samo za grafičku. I treba ga naučiti da nije KOMPIJUTOR nego kompjuter, ako već želi tako govoriti.

14 godina
neaktivan

Hahahaha tocno :D

Nikola
15 godina
Računalo se ne pali

Lol malo mi perverzno zvuci ovo racunalo se ne pali.:DD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...

Neznam jesi li primjetio, ali vrlo vjerojatno ti je grafička krepucnula. Kakvo je to posebno napajanje za grafičku? Nisam nikada čuo za tako nešto.

P.S. Što je to Nenvidia i Kompijutor? Kakvo je to napajanje od 230 Volta?

Snaga napajanja je jedno i ona varira od jednog do drugog modela, a napon na kojem radi je drugo i on je isti za sva napajanja (230V).

MS Platinum ima snagu od 400W (watts), a radi na naponu od 230V (volts).

E, moj autoru teme... potpuno si pobrkao snagu i napon (voltažu) napajanja...

{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2011 18:19 (Caesar et Brutus).
16 godina
Re: grafička
Troll? Mato?
15 godina
neaktivan
Re: grafička
CroVandal kaže...
Troll? Mato?

Nije Mato, u profilu mu piše '96. godište, a Mato ima malo više.

14 godina
neaktivan
Računalo se ne pali

..{#}...novi sam korisnig ovog foruma i nisam baš neki prefesionlac kaj se tiče računala...{#}{#}.. i molim vas ak mi možete preporučit neku nvidia grafičku kaj je dobra i košta manje od 800 kn{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Računalo se ne pali

Nemozes imati dva zasebna napajanja jer trebaju biti spojena u maticnu da dobiju signal za paljenje, kad smo to rijesili napisi koja napajanja su u pitanju, ali koristi samo jedno ta grafa nije potrosac i svako napajanje je moze pokrenuti.

Gamers Don't Die, They Respawn.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ti si sa 2 napajanja sastavio komp? normalno da neradi neide to bas samo plug and play! na jace napajanje spoji sve kako treba ako neznas kako spojiti nadi nekoga tko zna! i odnesi grafu kod nekoga da isproba na svom kompu dali je ispravna!

15 godina
neaktivan
trumpix935 kaže...

..{#}...novi sam korisnig ovog foruma i nisam baš neki prefesionlac kaj se tiče računala...{#}{#}.. i molim vas ak mi možete preporučit neku nvidia grafičku kaj je dobra i košta manje od 800 kn{#}

Izvoli:

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-msi-pcie-nvidia-geforce-n450gtsm2d1gd5oc-1gb-d5-8504000mhz-2xdvi-hdmi-p/39167

Definitivno najjača grafa za te novce!

Moja preporuka! 

15 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
trumpix935 kaže...

Izvoli:

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-msi-pcie-nvidia-geforce-n450gtsm2d1gd5oc-1gb-d5-8504000mhz-2xdvi-hdmi-p/39167

Definitivno najjača grafa za te novce!

Moja preporuka! 

Nije jos istestirao kako treba, neka napise oba napajanja koja je koristio, neka nikako ne ukljucuje oba u isto vrijeme.. i ako moze istestira grafu na nekom drugom kompu.

14 godina
neaktivan
Računalo se ne pali

jako napajanje je MS PRO -550ATX P4 .........sve sam spojio kako treba...jer kad stavim drugu slabiju grafu sve radi .....i spojio sam 6  pinski konektor na grafičku i ne radi 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Računalo se ne pali

a slabije je.. MS platinum kojeg sam spojio na graffu..{#}nekužim treba joj više energije....{#}zgorila je ili{#} je nekej trećeg...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

.

[url="http://peoplestring.com/?u=kikiri"][img]http://www.peoplestring.com/images/ads/mailbox-casbox_468x60.jpg[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2011 12:46 (CroatianRacer).
15 godina
neaktivan
trumpix935 kaže...

a slabije je.. MS platinum kojeg sam spojio na graffu..{#}nekužim treba joj više energije....{#}zgorila je ili{#} je nekej trećeg...

Iskljuci drugo iz grafe i ukljuci sve iz istog...

14 godina
neaktivan
Računalo se ne pali

OT: probaj kurblom

wtf??

...pa spojio sam ja već sve na jače napajanje skupa sa  grafičkom... ali to nije urodilo plodom..komp ostaje izgašen..onda sam poslije probal s dva napajanja ..ventilator na grafičkoj se vrtio..komp se upalio ali nije bilo slike i nije se htjeo podić sustav samo se čuo onaj zvuk harda..kod resetiranja ili paljenja kopa.... znači onaj zvuk na početku podizanja sustava na početku..ali ne jednom nego svake 2 sekunde on se iznova čuo..{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
trumpix935 kaže...

OT: probaj kurblom

wtf??

...pa spojio sam ja već sve na jače napajanje skupa sa  grafičkom... ali to nije urodilo plodom..komp ostaje izgašen..onda sam poslije probal s dva napajanja ..ventilator na grafičkoj se vrtio..komp se upalio ali nije bilo slike i nije se htjeo podić sustav samo se čuo onaj zvuk harda..kod resetiranja ili paljenja kopa.... znači onaj zvuk na početku podizanja sustava na početku..ali ne jednom nego svake 2 sekunde on se iznova čuo..{#}

Jutro svima.

Sinko, demi reci  koja je grafička kartica i koja marka matična ploča. Molim puni naziv jer trebam više informacije. Ja ću ti  pomoćit u čemu je problem.

R.I.P EnlightenedPhoenix 24,06,2011
16 godina
Računalo se ne pali

Problem je što čovjek trola, i zajebava vas, lijepo se vidi po načinu pianja, pobjegun mu tu i tamo neke riječi koje nebi trebale.

A za onaj mali mali sitni promilčić da ipak nije troll reći ću samo ono što je očito...sa starom grafom mu se sve pali, sa ovom malo jačom ništa...dakle nema daljnje rasprave: grafa ova jača je gotova.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Računalo se ne pali

grafa je nVIDIA GeForce 9600 GSO a matična je ASUS Lifestyle P5N32-E SLI PLUS

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
trumpix935 kaže...

Prema slici koji sam guglao da vidim kako izgleda te grafa, dali ti je molex spojen na napajanje? Bez molexa neće radit.

R.I.P EnlightenedPhoenix 24,06,2011
15 godina
neaktivan
Nello kaže...
trumpix935 kaže...

Prema slici koji sam guglao da vidim kako izgleda te grafa, dali ti je molex spojen na napajanje? Bez molexa neće radit.

On ima MS Platinum 400 ATX P4, koji ima jedan 6-pinski molex konektor za dodatno napajanje, tako da bi trebao (unatoč tome što je šrotex kvalitete) držati tu grafu.

http://www.diskont24.com/product.php?productid=6852 (6-pin PCI-E molex konektor)

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.7.2011 10:27 (Caesar et Brutus).
14 godina
neaktivan
Računalo se ne pali

grafa je ziher zgorila nema tu pomoći....fala na  savjetima..al niš ne pomaže..

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice