Naime, kupio sam novi komp (Pogledaj MOJ PC -> PC #2), te su me za sastavljanje tražili 250kn. A ja hladno odbio misleći kako sam ja veliki mozak i ajnštajn i da ću ja to znat sastavit. E.. Pa neću... Zato mi je potrebna vaša pomoć.
Naime, računalo sam sastavio ovako:
U matičnu sam ubacio procesor (prije no što sam ubacio u kućište), te na njega stavio cooler, to je sve sjelo bez problema. Kod coolera je bio kabel i to mi je logički bilo njegovo napajanje (od venta) te sam taj kabelčić spojio na matičnu.
Onda sam uzeo rame, te ih ubacio u slot 1 (1x4gb) (Piše ako imam dva keksa rama da ih stavljam u slot 1 i 3), sklopkice su lijepo sjele.
I više ništa nisam mogao napraviti izvan kućišta (ili ne), i ljepo sam matičnu uglavio u kućište, ljepo je sjela, zavrnio par šarafa i stoji nepomično...
Onda sam spojio kućište sa matičnom (Reset, Power, H.D.D. (ide) i još neš) i uglavio sam onaj mali speaker iznad, i stavio ono HD Audio.
Zatim sam uglavio napajanje na dno kućišta (Na (pra)starom kompu je bilo gore pa mi je bilo čudno).
Nakon toga sam stavio grafičku, ljepo je sjela, zašarafio optiku i hard.
Sad sam uzeo onaj ATA kabel (neznam dali se tako zove, al' ja ću ga tako nazvat), te sam spojio optiku i hdd na njega.
I sad je valjalo to sve spojit sa napajanjem. Molex-om sam spojio optiku i hdd, onaj neki široki (24 pinski, čini mi se) zabio u matičnu, PCI-e stavio na grafičku i još sam onaj vent na kućištu stavio na matičnu.
Ljepo mi se činilo da bi to moglo biti to. "Ukopčo" sam komp u struju, nabio na stari monitor i čekao da se pokrene.
Naime... Unutra samo svijetli i vrte se sva 3 venta (na matičnoj, grafičkoj i procesoru), ali ništa se nedogađa, monitor "šuti" a ventovi se vrte ko ludi...
Neznam šta sam krivo radio, tako da molim za pomoć.
I da, Sretna Nova godina svima!