Računalo se gasi samo od sebe

poruka: 4
|
čitano: 1.952
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav, imam problem sa kompjuterom koji se počeo gasiti sam od sebe, kupio sam nove komponente (matičnu ASRock K10N78D) i (napajanje Hipro 480W) i sve je radilo super mjesec dana i nakon toga se jednom ugasio sam od sebe i pomislio sam da nije do struje (problem koji je postojao u stanu) i nakon toga je radio normalno sve do jučer kada se ugasio 3 puta a jutros isto toliko puta ali u 10 min..

pokušao sam ući u Bios ali se isto ugasio, pa pretpostavljam da nije nikakav virus već hardverski problem..

inaće kod ubacivanja komponenti sam stavio termalnu pastu na procesor i očistio malo cooler i cooler na grafičkoj, kao i kućište od prašine..

{#} ????????? 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Računalo se gasi samo od sebe

Jesi probao izmjeriti temperature?

Kadir beneath Mo Moteh
17 godina

Kad si već spomenuo problem sa električnom instalacijom, je si li provjerio napon u utičnici sa multimetrom?

Možda ti je nizak napon? Da li ti je koji jaki potrošač uključen (el. grijalica)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Računalo se gasi samo od sebe

pozdrav,

da li se gasio ili jenostavno restarto,

ja sam imao problem sa restartanjem, hrpa lumena dala milione odgovora i na kraju sam sam skužio (dobra intuicija) zbog jednogodišnjeg ispuhivanja otišla mi je termalna pasta na procesoru, pa se valjda pregrijavao. Nakon nanosa novog sloja radio kao novi.

Napominjem da ovo ne treba biti riješenje ali kolko sam shvatio stariji je procesor

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice