Racunalo neradi kako treba

poruka: 20
|
čitano: 3.355
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Racunalo neradi kako treba...

Znaci imam racunalo starije socket 775 i neki dan sam mjenjao pastu za procesor.I kad sam stavio procesor u socket i upalio ga,jednostavno nije radio tj. radio je ali nije bilo slike upce na monitoru.Razbijam glavu cijeli dan sta bi moglo biti,ali ako neko zna,molim pomoc..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

A jesi li spojija monitor?!?

nicky.sl
Moj PC  
1 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Racunalo neradi kako treba

Ma vec smo to 7 puta sve prespajali i sve bi trebalo radit.Cak se ni beep necuje kada ga upalim niti se pali tipkovnica.

16 godina
neaktivan

Imao sam nekoliko takvih slučaja, uzroci su bili ili bizarni ili se do rješenja došlo nakon puno vremena metodom pokušaja i pogrešaka!

U jednom takvom scenariju, kakav i ti opisuješ, sam imao situaciju da sam skidao prednju masku i dok je stajala na stolu je skliznula i valjda udarila ili se nešto jednostavno poremetilo od naprezanja i uglavnom kad sam vratio prednju masku i uključio komp isto tako nije dolazio ni do beepa. Nakon što sam isključio iz matične kabelić od tipke za resetiranje, koja je po tome ispada blokirala podizanje sistema (kao da je držiš prstom pritisnutu) - problem je bio rješen!

BTW, probaj na 10 sec izvaditi cmos bateriju!

EDIT: Da li čuješ išta (ventilatori)? Probaj provjeriti i najbanalnije stvari, tipa - da li komp uštekan u zid, da nije slučajno tika 0/1 na napajanju na 0 i sl.

Na kraju krajeva probaj se sjetiti svega što si radio, ali doslovno i najmanjih sitnica koje bi mogle biti uzrok! U mojem gornjem primjeru vidiš kako sam se sjetio da mi je prednja maska skliznula sa stola, prvo sam mislio da je sve ok kad sam je podigao, jer nije bilo vidljivih oštečenja, a zapravo je ipak to bio uzrok!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2013 2:24 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ventovi rade,cak sam iza iz strujne uticnice vadio. I maticnu sam vadio pregledo i sve prespio,malo kao da mi se cinilona socket pinovima da ima nesta bjelo,ali me moze to i da vara. I da napomenem da ki se to prije 2 puta tako desavalo jos uvijek mi je rijesenje nepoznato kako sam to prije rijesio. Vecinom sam ciljao na socket zbog te male bjele tockice da mi paste nije upalo. I da hdd lampica neradi na kucistu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2013 2:58 (matejgamer12).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

- Probaj posudit negdje matičnu drugu pa probat upalit.

- Moguće da je matična dala svoje ili ste ju sje... krivim rukovanjem.

---- Vara se onaj koji misli da se može odreći cijeloga svijeta.Onaj pak, koji misli da svijet ne može bez njega,vara se još više. --------- Sva pitanja ili nejasnoće, molim na PM. Hvala. :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sad sam pokusao sa najosnovnijim komponentama spojit procesor,rami,hdd,graficka i i uturnio sam samo zice za paljenje i sve ostalo iskljucio i opet neradi. Trenutno ne mogu od nikoga posudit 775 socket maticnu jer ju niko nema :( Stvarno neznam nista vise nego da maticna/procesor neradi. I cmos baterijicu sam vadio i nece neznam sto mi je vise u moci uciniti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

- Pa posudi i procesor i matičnu, samo da probaš.{#}

---- Vara se onaj koji misli da se može odreći cijeloga svijeta.Onaj pak, koji misli da svijet ne može bez njega,vara se još više. --------- Sva pitanja ili nejasnoće, molim na PM. Hvala. :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kao sto sam reko,nema nikoga da ima procesor i maticnu slicnu mojoj tako da nemogu provjerit...

16 godina
neaktivan

Ja sam mislim nekoc imao problem da mi je jedan memorijski utor na maticnoj stvarao problem, nekad je radio, nekad nije. Da li imas vise RAM plocica? Pa isprobavas jednu po jednu u svakom utoru.

I graficka, da li je integrirana?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nemam intergriranu idem sad probat to sa ramima...

14 godina
neaktivan

Probao sam rame premjestat rame opet isto,ja bi reko najvjerojatnije da je maticna,vidicu da odnesem procesor kod jednog lika pa da probam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nemoj samo premjestati ramove nego mjenjaj jedan po jedan na svaki slot!

Mislim da ti je do statickog elektriciteta!

Probaj izvaditi bateriju istekati iz stujr i drzaiti 20-30 sec tipku za paljenje!

Pa vrati nazad bateriju i ustekaj u uticnicu napajanje i pokusaj!

Da i probaj malo micati sa komponentama da legnu na mjesto nemoj jako!

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.11.2013 23:10 (alfaero).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ma rijesio sam to. Pogledaj moj post iznad imam novi problem.

15 godina
matejgamer12 kaže...

Ma rijesio sam to. Pogledaj moj post iznad imam novi problem.

- Testiraj računalo s Linux live CDom.

14 godina
neaktivan

Dali je to ovo? http://www.livecdlist.com

Koji da skinem i trenam li to instalirat ili se moze direkt sa cda bootirat. I da zaboravio sam napomenit kod instalacije wina kad dode do formatiranja diska tamo imaju u 3 particije(prije su bile dvije) i ova cd particija na njoj kolko se sjecam pisalo je msm system rest i bila je samo 100mb od toga je samo 75mb slobodno. Znaci li to sto?

15 godina
matejgamer12 kaže...

Dali je to ovo? http://www.livecdlist.com

Koji da skinem i trenam li to instalirat ili se moze direkt sa cda bootirat. I da zaboravio sam napomenit kod instalacije wina kad dode do formatiranja diska tamo imaju u 3 particije(prije su bile dvije) i ova cd particija na njoj kolko se sjecam pisalo je msm system rest i bila je samo 100mb od toga je samo 75mb slobodno. Znaci li to sto?

- Da, ovo na linku je to što trebaš, preporuka je Ubuntu.

- To snimi na CD, bootaj računalo s toga CDa, odaberi opciju Try i čekaj da se pokrene.

14 godina
neaktivan

Ma gotovo sredio sam. Ukljucio sam mis u ps2 port jer usb portovi nevaljaju i digo win 7 bes problema. Moze lock.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
matejgamer12 kaže...

Ma gotovo sredio sam. Ukljucio sam mis u ps2 port jer usb portovi nevaljaju i digo win 7 bes problema. Moze lock.

- Kako sad miš radi na PS2, a prije nije radio? Citat: "Frendovi mi doneli mis(stari sa kuglom) i tipkovnicu i oboje je ps2 utur. Mi ukljucimo radi samo tipkovnica,a mis ne reagira.".

- Zašto ti je servis ugradio polovnu matičnu?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice