Računalo gubi video signal

poruka: 13
|
čitano: 1.862
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Računalo radi par minuta krene instalacija za win 7 i odjednom se monitor ugasi kao da je u stand by, dvd rom prestane vrtit dvd i ladica se ne može otvorit i tako stoji i ništa osim reseta ne reagira, nekad se to pojavi nakon 2 minute nekad nakon par minuta više,uglavnom instalacija windowsa ne može završit,računalo je radilo 7 godina bez problema, zadnjih par mjeseci je stajalo odlučio sma stavit nove windowse,a kada stoji sa upaljenim biosom onda sve radi satima.

ono što sam probao je:

1.ispuhao cijelo računalo od prašine

2.promijenio pastu na procesoru

3.promijenio napajanje i grafičku

4.izvadio pa vratio bateriju, izvadio rame,ištekao sve žice i vratio nazad

5.provjerio hard disk na drugom računalu u sentinelu i sve radi

Ima netko kakvu ideju... ??

Računalo je

Intel q6600

Gigabyte ga-p35-ds3

1x1 ddr2

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2015 15:27 (njuskac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

Sve si probao, ostaje ti samo matična ili memorija. Ram je jednostavnije za testiranje pa probaj sa drugim utorima na matičnoj,  drugom kompu ako imaš ili posudi od nekoga pločicu. 

0 0 hvala 0
14 godina

Probaj u biosu promjeniti AHCI u IDE mode,ili obratno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Probao sam upalit ahci, promijenio sam dvd rom, hard disk, rame sam stavio u druga dva utora i nista.Nije mi jasno zašto računalo radi u biosu normalno a u instalaciji se to dešava.Da li u biosu trebam još nešto podesit? inace bios nikad nije bio fleshan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Računalo gubi video signal

odspoji sve, bootaj neki live/boot medij kao hirens/linux.. s memtestom provjeri RAM, i vidiš dali se dešava isti problem (jer kvar se jednom mora pojaviti, sad ga moraš otkriti ili eliminirati).

kad se kaže sve, to znači sve... pa i front USB-audio, čak i power-reset žice ako nikako ne otkrivaš konkretan uzrok. npr odspoji HDD-DVD (ako koristiš USB za boot. ako koristiš cd-dvd tad to spojiš).

sumnjivci, ram, vga, mbo, napajanje, periferija..

RAM npr možda samo treba počistiti kontakte (gumicom za olovku) i dobro (jako) utisnuti. Ponekad se MBO s kućištem uvija, ponekad je bolje izvaditi sve na stol i tad dobro utaknuti..

memtest pustiš i ako je problem nakon par minuta bi već morao vidjeti grešku.. može 5min, može pola sata..

VGA je malo teže, moguć samo kvar nekog 3d dijela pa u BIOSu-DOSu radi.. ili vjerojatnije, starenjem-napon-.. npr MBO+power ne isporučuju dovoljno struje. Sve stari i time gubi efikasnost, ponekad je dovoljno promijeniti bilo što od te tri komponente (ili samo odspojiti sve ostalo..).

tad ako samo s minimumom komponenti nema greške, počneš spajanjem ostatka i ponavljanjem traženja.. na kraju spojiš i HDD i ponoviš. Tad možeš testirati i HDD (ili bar bootati neki liveOS i vidjeti ..).

a grepka ako nije u tim osnovnim komponentama, tad možda u mrežnoj, audio itd. bilo što može blokirati PC pa i tipkovnica-miš... pogotovo jer u instalaciji noramalna procedura pokušava detektirati hardware.. i tad zapne.

druga mogućnost, sve je OK (ispravan HW), tad je uzrok software, npr loš install, neispravan, yogurtast, oštećen medij.. ili postavka BIOSa (mada default za tu MBO i win mora raditi).

npr uefi-legacy, ide-ahci, overclocking, postavke RAMa-CAS, omogućeno emt64, vt, .. sve treba proći i podesiti. Najlakše eliminirati bootanjem npr livelinux distre ili miniPE (hirens)..

da imaš 'rezervne-zamjenske' komponente, mogao bi i tako, zamijeniti npr PS ili VGA.. ovako moraš ići po redu, jednu po jednu stvar i logički potvrditi ili eliminirati.. i opet ne znači da ćeš nešto uspjeti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina

Evo išao sam za probu instalirat windows xp i računalo radi savršeno!! ne kužim.. pada mi napamet samo postavke u biosu, jel mi može netko reci točno koje postavke moram promijenit u biosu za windows 7.hard disk mi je sata a dvd mi je ata.. i sad da li trebam taj ahci imat upaljen ili stavit na ide... imam dvije opcije za ahci... jedna je enable ahci mode, a druga je sata ahci.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2015 18:55 (njuskac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
njuskac kaže...

Evo išao sam za probu instalirat windows xp i računalo radi savršeno!! ne kužim.. pada mi napamet samo postavke u biosu, jel mi može netko reci točno koje postavke moram promijenit u biosu za windows 7.hard disk mi je sata a dvd mi je ata.. i sad da li trebam taj ahci imat upaljen ili stavit na ide... imam dvije opcije za ahci... jedna je enable ahci mode, a druga je sata ahci.

Rekao si da si promjenio,a sada da nisi,kolega ihush se napatio...

Problem ti je ,kao sto sam i u prvome postu naveo!

Ne mogu ti sa sigurnoscu reci koji mod trebas (vjerovatno sata ahci),ali nije ti problem,pokrenuti instalaciju,ako zapne(probaj restartirati Ctrl+Alt+Del),promjeni drugi mod,pa opet.....

Isto tako kada promjenis mod,moras sacuvati postavke (vjerovatno F10),u biti pise ti u biosu!

13 godina
Milka30 kaže...
njuskac kaže...

Rekao si da si promjenio,a sada da nisi,kolega ihush se napatio...

Problem ti je ,kao sto sam i u prvome postu naveo!

Ne mogu ti sa sigurnoscu reci koji mod trebas (vjerovatno sata ahci),ali nije ti problem,pokrenuti instalaciju,ako zapne(probaj restartirati Ctrl+Alt+Del),promjeni drugi mod,pa opet.....

Isto tako kada promjenis mod,moras sacuvati postavke (vjerovatno F10),u biti pise ti u biosu!

Sta sma probao pa nisam?

Dakle ajmo po redu..

1.windows xp instalacija radi savrseno, računalo radi savrseno - ide mode

2.windows 7 krene instalacija i ugasi se monitor i na ide i na ahci i uz to sam probao promijenit sve komponente na računalu ali ako xp radi onda je računalo ispravno.

Pitanje je zašto win 7 instalacija ne radi? dakle koja jos opcija u biosu osim ide-ahci postoji da utjece na instalaciju windowsa 7?btw probao sam i win 10 i ista stvar kao sa win 7, ugasi se monitor.

13 godina
odjavljen

A da probaš napraviti bootable USB pa s njega instalirati win7?

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Probaj reset biosa, stavi sliku od biosa kod toga gdje je sta ili ahci

Chill Now And Forever
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

Živio google :)

Bottom line is that if you’re getting stuck with problems trying to install Windows 7 on a Gigabyte P35 motherboard, go into your BIOS settings and check your values for‘C1E’and ‘EIST’. These both need to be disabled, thus locking your CPU core speed, and this seems to address the problems I experienced.

1 0 hvala 1
17 godina
njuskac kaže...
..

Sta sma probao pa nisam?

...

- nisi ništa.. npr memtest. Win7 u odnosu na XP agresivnije testira komponente (RAM-VGA) i to je prva stvar koja se testira.

- kao i to da sam HW mora biti ispravan, install medij mora biti ispravan, razni yogurtasti slipstrimani mediji mogu biti problem itd.. tek tad prođe instalacija i PC može raditi ili otkirješ kvar.

- i naravno, podesi BIOS. (bezbroj sitnica, svaka ima svoj razlog-objašnjenje, što god nije jasno, google trenutno nađe i RTFM koji postoji s objašnjenjem opcija).

PC se ne 'popravlja' tako da instaliraš.. i probaš opet instalirati, deterministički uvjek dobiješ isti rezultat ako nešto ne promijeniš u formuli.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
El Munjoko kaže...

Živio google :)

Bottom line is that if you’re getting stuck with problems trying to install Windows 7 on a Gigabyte P35 motherboard, go into your BIOS settings and check your values for‘C1E’and ‘EIST’. These both need to be disabled, thus locking your CPU core speed, and this seems to address the problems I experienced.

Evo u ovome je bio problem, googlao sam jučer cijeli dan i u nijednom postu nisam vidio ovo riješenje, hvala svima na pomoći,ak nista drugo barem ce ovaj post pomoći nekome sa istim problemom.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice