Ps5 pro na hotspotu ugasi internet na mobitelu

poruka: 15
|
čitano: 1.837
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina

Već cca 2 godine koristim mobitel kao izvor interneta za sve u kućanstvu i radilo je savršeno, brzina na mobitelu je 800-950 mbps stalno. Ali zadnjih par dana kada upalim hotspot i povežem ps5 pro, internet na mobitelu se ugasi doslovce na nulu. Moram gasiti pa paliti telefon da opet proradi. Nikakve postavke nisam dirao, sve je kako je uvijek bilo namješteno. Koji vrag se događa, samo ps5 radi probleme. Ostali uređaji rade super i ne gase mi brzinu na mobitelu. Ne mogu otvoriti ništa od webstranica, Facebook, YouTube itd. 

Ne pomaže ni prebacivanje na 4-5g, ap band 2.4 na 5 GHz (oduvijek mi je upaljen 5).

Ponavljam, nisam dirao apsolutno ništa u postavkama kada su krenuli problemi. 

Nekada sve radi ok i samo odjednom izgubim WiFi konekciju na ps5. Nekada se odmah pri spajanju na hotspot sve ugasi.

Zna li itko što je problem?

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2026 12:22 (Skullscar1989).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Ps5 pro na hotspotu ugasi internet na mobitelu

sumnjam da je do ps5, makar se možda i varam

i sam sam duže vremena koristio mob kao izvor interneta u kući, tim više jer živim sam i jer je kod nas na viru jako ograničena mogućnost dobivanja normalnog kućnog interneta, što sam na koncu nedavno riješio starlinkom

ali dok sam bio na mobu bilo je svakakvih pisdarija, od ograničavanja brzine do prekida i slično, pogotovo čim bi počeo skidati iole veće količine podataka - svaki put je bilo do teleoperatera i njihovih smicalica, iako to nikad nisu htjeli priznati

jednostavno, plaćao ti ne plaćao flat, oni podmuklo krenu smanjivati brzinu ili prekidati vezu čim vide da imaš veći promet nego njima odgovara za mobilnu mrežu

i to mi je potvrdio i frend koji radi kod njih, ofkors uz napomenu da to nikom ne kažem da ne bi dobio otkaz

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2026 12:50 (picajzla0707).
10 godina

Ovo za smanjenje brzine mi je jasno i jako očito. Skidam prvih par dana u mjesecu 50-60 MB a kasnije 15-25. Ali hotspot mi ovo nikad nije radio i to samo na ps5. Računalo, drugi mobitel, tablet, Tv... Sve radi normalno.

Doslovce u trenutku kad se ps5 krene spajati na Wi-Fi i hotspot, interneta na mobitelu više nemam. A radilo je sve super zadnje 2 godine... 

Čudno da samo ps5 to radi

10 godina

Speed test od danas ujutro...

10 godina

Nakon hrpe testiranja došao sam do zaključka da su mi stavili limit na hotspot, 400 MB se skine i ugase mi internet. Moram ugasiti pa upaliti mobitel da bi opet proradio. Spojio sam računalo na hotspot, download na Steam-u dođe do cca 400 MB i to je to. Ista stvar i na PS5. 

Drugi mobitel radi sve normalno ali njega ne koristim za hotspot jer nema 5g već samo 4g i download max 3-4 MB.

I kome se sad žaliti? Da zovem sutra Telemach i Je... im sve po spisku? 

Mjesec je počeo, brzine su se već resetirale a ja ne mogu koristiti internet koji im plaćam

Ps. Ugovor sam sklopio preko telefona s njihovim agentom, nemam nigdje u mailu ugovor niti išta od toga. Nije mi poslana dokumentacija. Telefonski mi nije spomenuo fair play i limite a specifično sam mu rekao da mi treba unlimited tarifa jer jako puno podataka skinem mjesečno, par terabajta. 

Vrijedi li se žaliti Hakomu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2026 23:14 (Skullscar1989).
10 godina

Zvao sam službu za korisnike i dobio odgovor da šaljem prigovor mailom. Žena kaže da radi 17 godina u Telemach-u, nije istina da se brzina ograničava a pogotovo da se stavlja limit na hotspot. Spomenuo sam da im ta stavka nije navedena u ugovoru ali da sam upoznat s njihovim fair usage limitima te da mi agenat prilikom sklapanja ugovora nije to spomenuo Iako sam specifično pitao ima li limita itd. To je zavaravajuća trgovačka praksa. 

Doslovce mi je poklopila slušalicu 

7 godina
Skullscar1989 kaže...

Zvao sam službu za korisnike i dobio odgovor da šaljem prigovor mailom. Žena kaže da radi 17 godina u Telemach-u, nije istina da se brzina ograničava a pogotovo da se stavlja limit na hotspot. Spomenuo sam da im ta stavka nije navedena u ugovoru ali da sam upoznat s njihovim fair usage limitima te da mi agenat prilikom sklapanja ugovora nije to spomenuo Iako sam specifično pitao ima li limita itd. To je zavaravajuća trgovačka praksa. 

Nemam ideju, što naravit.

Ja sam isključio autoplay na youtube-u i smanjio kvalitetu, uštede u prometu su bile brutalne.

Ti možeš i na plejki ugasit updejtove, pa ih pustiš pred kraj mjeseca.

9 godina
Skullscar1989 kaže...

Ne, nego ti ne čitaš stavke ugovora kojeg imaš s Telemachom. Kada si potpisao ugovor, pristao si na opće uvjete poslovanja i uvjete korištenja Telemach tarifa u kojima postoji članak da Telemach kao pružatelj usluge zadržava pravo (ali ne i obavezu) u pojedinim situacijama primijeniti uvjete fair use-a kako bi zaštitio sebe, integritet mreže, ostale korisnike, itd. Ukratko, zadržavaju pravo privremeno spustiti brzinu, ograničiti prijenos podataka itd. ako si pošast koja svima ostalima oko sebe zagorčava život. Ništa čudno, ništa neobično, ništa novo, to su imali još od vremena Tele2. 

Što se operatora tiče (ovo nije ograničeno na Telemach) - ništa telefonom osim ako se radi o nekim brzim informacijama. Problemi s računima, uslugama - uvijek pisani prigovor, ništa drugo.

E sad, idemo malo u troubleshooting.

1. Jesi li 100% siguran da prijenos podataka stane nakon točno 400 MB? Ni bajt više, ni bajt manje? Ako je točno 400 MB, ili mob koji je hotspot ima nekakav postavljen limit, ili uistinu mobilna mreža reagira, ne vidim treću opciju (da je nešto s PS-om). 

2. Dođe li ikakva obavijest od operatera? Čovjek bi pomislio da će te barem obavijestiti da si privremeno ograničen s internetom iz razloga.

3. Jesi li pokušao bez gašenja moba omogućiti prijenos podataka? Prebaciti mob u airplane mode, pa opet nazad? Osposobi li to prijenos podataka ili ga stvarno nema dok ne restartaš mob?

4. Koji je uopće mob u pitanju? I koja frekvencija na hotspotu (2.4 GHz ili 5GHz)? Ako je 2.4, vrijedi testirati na 5.

5. Kažeš da drugi mobitel radi normalno - jesi li probao PS spojiti na taj drugi mobitel i vidjeti događa li se isti problem? Jesi li probao zamijeniti kartice među mobitelima i testirati je li isti problem i na drugom mobu? Ako je, onda je do mreže, ako nije, onda je do moba.

10 godina
robogo kaže...
Skullscar1989 kaže...

Ne, nego ti ne čitaš stavke ugovora kojeg imaš s Telemachom. Kada si potpisao ugovor, pristao si na opće uvjete poslovanja i uvjete korištenja Telemach tarifa u kojima postoji članak da Telemach kao pružatelj usluge zadržava pravo (ali ne i obavezu) u pojedinim situacijama primijeniti uvjete fair use-a kako bi zaštitio sebe, integritet mreže, ostale korisnike, itd. Ukratko, zadržavaju pravo privremeno spustiti brzinu, ograničiti prijenos podataka itd. ako si pošast koja svima ostalima oko sebe zagorčava život. Ništa čudno, ništa neobično, ništa novo, to su imali još od vremena Tele2. 

Što se operatora tiče (ovo nije ograničeno na Telemach) - ništa telefonom osim ako se radi o nekim brzim informacijama. Problemi s računima, uslugama - uvijek pisani prigovor, ništa drugo.

E sad, idemo malo u troubleshooting.

1. Jesi li 100% siguran da prijenos podataka stane nakon točno 400 MB? Ni bajt više, ni bajt manje? Ako je točno 400 MB, ili mob koji je hotspot ima nekakav postavljen limit, ili uistinu mobilna mreža reagira, ne vidim treću opciju (da je nešto s PS-om). 

2. Dođe li ikakva obavijest od operatera? Čovjek bi pomislio da će te barem obavijestiti da si privremeno ograničen s internetom iz razloga.

3. Jesi li pokušao bez gašenja moba omogućiti prijenos podataka? Prebaciti mob u airplane mode, pa opet nazad? Osposobi li to prijenos podataka ili ga stvarno nema dok ne restartaš mob?

4. Koji je uopće mob u pitanju? I koja frekvencija na hotspotu (2.4 GHz ili 5GHz)? Ako je 2.4, vrijedi testirati na 5.

5. Kažeš da drugi mobitel radi normalno - jesi li probao PS spojiti na taj drugi mobitel i vidjeti događa li se isti problem? Jesi li probao zamijeniti kartice među mobitelima i testirati je li isti problem i na drugom mobu? Ako je, onda je do mreže, ako nije, onda je do moba.

Nakon moje galame na telefon, situacija se popravila. Sada probam sve opet i vidi čuda radi. Slika u prilogu.

Budem vidio koliko će trajati. 

Ugovor je sklopljen telefonski, prebacivao sam broj iz T-Com jer mi je tarifa taman završila tamo . U Telemach-u sam uzeo i ps5 pro na rate uz tarifu, to je treća pa sam mogao bez ikakvih nadoplata. Pro me sve skupa kroz 2 godine izađe ravno 700 eura što je dobra cijena. 

Isprobavao sam sinoć na ps 5 i računalu, Steam. Ravno 400 i sve stane. Nema limita nigdje, postavke nisam dirao otkako sam ih namjestio prije godinu i nešto. Nema airplane moda, ničega. Prebacivao sam s 2.4 na 5 GHz i na telefonu i na ostalim uređajima, nema razlike. Dobivao sam prije obavijesti da sam potrošio brzinu bla bla, pošaljite nastavi na onaj neki njihov broj. Zadnja 2 tjedna nisam dobio tu SMS poruku. Kada pošaljem sam to nastavi, odgovor je kako je paket aktivan. Ukoliko ne ugasim telefon do kraja, nemam internet uopće. Kartica u drugom mobitelu radi istu stvar, 400 MB i stane sve. Mobitel je Xiaomi 13 t pro. Na drugom mobitelu i toj njegovoj kartici sve radi super, to je stariji redmi 11t i nema 5g mrežu pa su brzine užas. Ali skinuo sam nekih 10 GB u komadu sinoć preko njega i sve je bilo ok. 

Znači problem je moja kartica i moj broj jer i u drugom mobitelu radi istu stvar.

Na T-Com sam znao imati terabajt tjedno preko hotspot radi GeForce now i streamanja igri. Nikad problema osim slanja SMS-a svakih 50 giga radi održavanja brzine. 

Telemach imam od prosinca, imao sam i tu cca terabajt mjesečno maksimum ali nikada se nije gasio internet skroz

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:03 (Skullscar1989).
9 godina
Ajd super pa se riješila stvar. Barem nešto. 😁
10 godina

Sad sam na 67 giga, skida od nule sad bez problema.

Rekao sam da se razgovor mene i agenta snimio pa neka ga provjere jer sam ga pitao nekoliko puta za ograničenja i rekao je nema ništa. Rekao sam mu da trebam primarno hotspot radi kućanstva itd.

U ugovoru piše da se brzina može smanjiti ukoliko prekoračim dopuštenje tarife a tarifa pod internet kaže nema ograničenja, neograničen promet. 

Pitao sam tu gospođu preko telefona kako se može smanjiti ako prekoračim dopuštenje a sve je navedeno kao neograničeno. A ne zna ona ništa, šaljite mail

10 godina

Slavio sam prebrzo. Download stao na 80 giga. Sada mi je limit 490-510 MB prije nego sve stane skroz. Skinem toliko pa stane. Ugasim i upalim mobitel, pokrenem download i opet nakon kojih 500 MB stane. 6 puta sam već ovako probao i ista situacija svaki put

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:28 (Skullscar1989).
7 godina

Ako se ja dobro sjećam svog razgovora...

80 gb je dnevno, nakon čega treba slati one poruke nastavi...

A 2 tb su bila mjesečno, nakon čega je brzina bila svedena na minimum

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
To će biti to, da. Jedino je upitno zašto ne dolazi SMS da je iskorišten dnevni paket.
7 godina

pred 5 godina sam se i ja nešto slično zajebavao...

uglavnom, imao aplikaciju tasker, koja je slala sama poruke nastavi, ali su nakon 3 ili 4 paketa dnevno jednostavno prestali slati poruke

nakon toga su uveli kao dobiješ šifru koju moraš prekopirati iz poruke, pa poslati na drugi broj, a tasker to nije uspjevao, pa sam odustao od ove igre...

https://forum.bug.hr/forum/topic/telemach-hrvatska-bivsi-tele-2/telemach--fiksne-mobilne-usluge-rasprava/281672.aspx?page=26

a poslije su jednostavno prestali slati poruke, pa je bilo pali gasi itd...

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 22:16 (Crocopzmaj12).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice