Procesor 2,5ghz,radi samo na 1,2ghz

poruka: 15
|
čitano: 2.393
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

pozdrav,problem mi se pojavio prilikom zamjene kondenzatora na matičnoj,imam amd 2,5ghz,ali radi samo na 1,2ghz,probam promjenit drugi procesor,ista stvar.postoji li riješenje za to,osim da kupim drugu matičnu?MB je gigabyte sckt a.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni kad se na Gigabytovoj ploči resetira bios, moram sam stavit multiplier, jer mi inače radi na 1.5 (ako se dobro sjećam) a trebao bi radit na 2.5...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Procesor 2,5ghz,radi samo na 1,2ghz
sven2 kaže...

pozdrav,problem mi se pojavio prilikom zamjene kondenzatora na matičnoj,imam amd 2,5ghz,ali radi samo na 1,2ghz,probam promjenit drugi procesor,ista stvar.postoji li riješenje za to,osim da kupim drugu matičnu?MB je gigabyte sckt a.

Pozdrav i tebi, kad si popravljao matićnu jesi li možda izvadio bateriju? Ako da postavka je defaultno. Potraži za CPU u BIOSu i podesi da bude na 2,5ghz.

15 godina
neaktivan

dignem na 1,8 ali mi se pojave neke crte na ekranu.odem u bios na load optimized,i spusti opet na 1,2.komp radi ok za internet i filmove ali nemogu više terat igrice koje sam prije igrao.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sven2 kaže...

dignem na 1,8 ali mi se pojave neke crte na ekranu.odem u bios na load optimized,i spusti opet na 1,2.komp radi ok za internet i filmove ali nemogu više terat igrice koje sam prije igrao.

De pogledaj u Biosu i zapiši od  CPU koliki redom piše? Ja ču ti pomoći da pravilno postaviš. Instaliraaj speccy i pogledaj naziv matićne ploče a i možeš ovjde stavit screnshot (slike) a ja ču pogledat manual na netu i reči ću ti što dalje.

14 godina

Iskljuci opciju cool n quiet u biosu.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Vjerojatno ti se CPU Multiplier resetirao na default. Jesi vadio bateriju ili resetirao CMOS (bilo softverski preko BIOS-a ili kratkim spajanjem jumpera)? Podesi ga na onaj broj koji množenjem sa FSB-om daje cca. 2500Mhz. Kada ga dižeš na 1.8Ghz, koje BIOS opcije mijenjaš? Crte po ekranu ti se pojavljuju, jer vjerojatno neke vrijednosti dižeš iznad mogućnosti matične ploče ili proca. Primjer: ako ti je FSB 333Mhz, podesi CPU Multiplier na 7,5 i time će procesor raditi na 2,5Ghz. Ako nije ništa od toga, provjeri još jednom taj kondenzator. Testiranje proca na drugoj ploči također nije na odmet.

Slušaj mater!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

matićna je gigabyte GA-7VT600 1394 (Socket A)

a za cpu nisam siguran šta me tražiš

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 21:38 (sven2).
15 godina
neaktivan
Burs kaže...

Vjerojatno ti se CPU Multiplier resetirao na default. Jesi vadio bateriju ili resetirao CMOS (bilo softverski preko BIOS-a ili kratkim spajanjem jumpera)? Podesi ga na onaj broj koji množenjem sa FSB-om daje cca. 2500Mhz. Kada ga dižeš na 1.8Ghz, koje BIOS opcije mijenjaš? Crte po ekranu ti se pojavljuju, jer vjerojatno neke vrijednosti dižeš iznad mogućnosti matične ploče ili proca. Primjer: ako ti je FSB 333Mhz, podesi CPU Multiplier na 7,5 i time će procesor raditi na 2,5Ghz. Ako nije ništa od toga, provjeri još jednom taj kondenzator. Testiranje proca na drugoj ploči također nije na odmet.

imam od 100 do 132 i +0% do+10%

16 godina
neaktivan
sven2 kaže...
Burs kaže...

Čitao po manual te matične ploče.  Odeš u Bios i baci pogled na Frequency Voltage Control i kod CPU Host Clock control ako je tamo disable onda je on deufaltno, promjeni u enable, a na DRAM Clock (mhz) stavi na drr333 i izađi sa F10 i tad bi trebao bit ok.

15 godina
neaktivan
Nello kaže...
sven2 kaže...
Burs kaže...

Čitao po manual te matične ploče.  Odeš u Bios i baci pogled na Frequency Voltage Control i kod CPU Host Clock control ako je tamo disable onda je on deufaltno, promjeni u enable, a na DRAM Clock (mhz) stavi na drr333 i izađi sa F10 i tad bi trebao bit ok.

nisam uspio,napravio sam kako si mi rekao ali mi ne nudi 333 nego 133

17 godina
neaktivan

Sad gledam BIOS screenshotove za tvoju ploču i nisam našao nijednu opciju vezanu za CPU Multiplier. Ono što ti nudi od 100-132 može biti brzina FSB-a ili PCI sabirnice. Ako je ovo drugo, ne diraj jer to nije ono što trebaš, a ako podesiš na max, možeš sve skurit. Ako je to FSB brzina, onda ti opet neće pomoći, jer bi morao imati CPU Multiplier na 18-19 da postigneš 2,5Ghz, a za tako visoki multiplier još nikad nisam čuo. Ono +-10% isto ne diraj, to je voltaža procesora i s njom ćeš ga isto skurit ako daš mašti na volju. Pretpostavljam da je to neka low-end ploča koja baš i ne vrvi opcijama za tweakanje, pa radije prepusti to nekome stručnijem ili kupi neku ploču koja ti podržava taj procesor. Nemam ništa protiv gigabytea, i sam imam takvu ploču, al nisu uvijek bili tako kvalitetni kao i danas (u smislu overklokerskih mogućnosti i BIOS opcija, i kvalitete elektroničkih kompeneti na pločama). Jesi siguran da si na točno toj ploči i na istim tim procesorom prije sve vrtio na 2.5Ghz? Nije bilo nikakve promjene osim onog kondenzatora?

Slušaj mater!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

hvala svima na trudu,ali mislim da je to nerješivo,matična mi je riknula pa sam odneo kod kolege da vidi šta joj je (radi u nekoj komp firmi)i opazio je da curi iz kondenzatora i on je to na poslu zamijenio,kad smo sklopili stanje je ostalo isto,upali se radi nekih 10sek i onda se ugasi,onda sam izgubio živce,uzeo odvijač i lagano drškom iskvrckao svaki dio,nakon 5 min je proradio evo već godinu dana radi tako na 1,2ghz,pokušavao sam svašta,mjenjao proc,ista stvar,clockao ali nemože podržat,zaključakje da trebam drugu matičnu.

E sad na šta trebam obratit pozornost kad bih uzimao drugu MB,da bi moje komponente  mogao iskoristit na drugoj ploči,znaći nemora biti gigabyte,nego da mi podržava cpu 2,5,1gb ddr ram iviše ako može,grafička agp...itd,dali ima neka zajednićka oznaka nakoju da obratim pažnju kad tražim slićnu ploču.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

može li mi netko reći dali bi shuttle AN35N

nforce2 mogla zamjenit moju matičnu,tj dali su u istom/približnom rangu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2011 15:06 (sven2).

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

pozz svima.. evo ovako problem je u vezi procesora, amd athlon 64 x2 6000+, svakim pokretanjem racunala radi drugacije, nekad je na 1.0, pa 1.7, 2.0 i 3.0 bio jednom, ali nije izgledalo tako.. jednostavno radi usporeno, maticna je MSI K9N Neo V2, do prije 10ak dana na toj maticnoj je bio procesor amd athlon 64 4200+ kojeg sam koristi dosta dugo skoro 10 godina nikad vecih problema, tu i tamo nekad znao zazat i skocit na 100% al sve bilo podnosljivo... ako neko zna vise neka kaze, svaka pomoc je dobrodosla...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice