Problemi sa tv tv-tunerom molim pomoć !

poruka: 39
|
čitano: 8.819
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Jucer sam kupio tv tuner AverMedia AverTV DVB-S Hybrid II i spojio sam u racunalo odnosno na maticnu instalirao odgovarajuce drivere i sve super .

Danas sam kupio  kabel od kabelske da mogu spojiti na tv-tuner i tu se desava problem ...

Problem je u tome sto imam ton ali nemam sliku ,znaci ton se cuje perfektno za sve programe ali nemam sliku ,nikako da dobijem sliku ,zato bi molio sve koji mogu pomoci neka pomognu !

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problemi sa tv tv-tunerom molim pomoć !
cro_denis kaže...

Jucer sam kupio tv tuner AverMedia AverTV DVB-S Hybrid II i spojio sam u racunalo odnosno na maticnu instalirao odgovarajuce drivere i sve super .

Danas sam kupio  kabel od kabelske da mogu spojiti na tv-tuner i tu se desava problem ...

Problem je u tome sto imam ton ali nemam sliku ,znaci ton se cuje perfektno za sve programe ali nemam sliku ,nikako da dobijem sliku ,zato bi molio sve koji mogu pomoci neka pomognu !

Kupi si satelitsku tv karticu kojom želiš gledati kabelsku tv. U tome je problem.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.1.2011 19:54 (Joco55).
16 godina
neaktivan

Obrazlozi odgovor ?Ta tv kartica ima dva ulaza jedan je za satelit druga je za analogni tv tako da ne vidim problem zasto nebi radilo ?

14 godina
neaktivan

Htio je reći da si kupio DVB-S karticu umjesto DVB-C.

salary desire.... 3 million dollars.... cash
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Ocete reci da preko toga ne mogu gledati kabelsku ?Ako je dali mogu otici do ve -mila i zamjeniti proizvod ?

16 godina
neaktivan

Analogni ulaz ne znači uvijek da možeš gledat analognu kabelsku TV, već sam običnu tj. preko antene, što je najvjerojatnije tvoj problem.

Btw.

Jesi reinstalirao drivere, probao na nekom drugom kompu, skinio najnovije drivere?

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Šta nije Vemil propao?

Treba ti DVB-C kartica za gledanje kabelske (DVB-S je za satelitsku).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

DVB-C mu treba za gledanje DIGITALNE cablovske. Kablovska moze biti analogna i digitalna.

:)
16 godina
Gain kaže...

Šta nije Vemil propao?

Treba ti DVB-C kartica za gledanje kabelske (DVB-S je za satelitsku).

Vemil nikada nece biti unusmedia

Osijek nikada nece biti Ocek 

hehe to su ti stare price   ( stranica je jos na Vemil.hr, u ducanu pise vemil tamo ) 

BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA
14 godina
neaktivan
logic kaže...

DVB-C mu treba za gledanje DIGITALNE cablovske. Kablovska moze biti analogna i digitalna.

Ajme da.   {#}

Toliko ove digitalitacije u zadnje vrijeme da sam skroz zaboravio.

16 godina
neaktivan

Probati cu ponovo instalirati drivere pa cu vidjeti dali hoce raditi ...E sada ako je problem u tome sto mi treba sada za privremeno gledanje televizije samo riblja kost ili moze biti i kucna antena ?

17 godina
neaktivan
cro_denis... nece ti baš ići...

trebao bi i digitalni prijemnik da bi gledao HRV tv...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
16 godina
neaktivan

Totalno zaboravio na to ...Ovako interesira me sada posto nemam uređaj za namjestavanje satelita odnosno vise nije onaj princip gdje rucno okrecem antenu pa pronađem sliku ,interesira me dali zna netko gdje se mogu obratiti  covijeku da mi dode i da mi pronađe satelit da mogu gledati tv programe ?

17 godina
neaktivan
Ali bez zafrkancije... trebao bi moci gledati kabelsku ako ti je analogna...

Mozda nemas koji codec instaliran?

Mislim to mi pada na pamet jer nesto se slicno i meni na linux-u dogodilo....
17 godina

Ja sam na Bnet-u i imam Avermedia M135-A PCI TV karticu.

Ona je analogna i mogu gledati sve analogne programe na kablovskoj.

Tako da mislim da mu nešto sa driver-ima ili postavkama nije sjelo kako treba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...

Inace kod postavka pita me nacin spajanja cabel ili antena ja izaberem cabel ,i onda trazim kanale nade ali nema slike ...Gdje mogu skinuti codec ?

17 godina
neaktivan
a ne znam jel imas kakav klite ili nesto slicno već instalirano?

probaj skinuti klite full, instalirati, pa probati...
16 godina
neaktivan

A jesi proba tu karticu na nekom drugom kompu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Joco55 kaže...

A jesi proba tu karticu na nekom drugom kompu?

Nisam ,imam samo jedan pc i laptop tako da ne mogu nigdje drugdje probati .Sto se tice codeca evo instalirao pa cemo vidjeti ...

17 godina
cro_denis kaže...

Inace kod postavka pita me nacin spajanja cabel ili antena ja izaberem cabel ,i onda trazim kanale nade ali nema slike ...Gdje mogu skinuti codec ?

Probaj sa antena, a ne cable pretraživati kanale! Možda nađeš samo klasične analogne C kanale, a nećeš moći kablovske S kanale vidjeti.

16 godina
neaktivan
Matozan kaže...

Probaj sa antena, a ne cable pretraživati kanale! Možda nađeš samo klasične analogne C kanale, a nećeš moći kablovske S kanale vidjeti.

Malo si pobrkao standarde, prema tvome neće moći gledati kablovske satelitske kanale. {#}

17 godina
neaktivan
Matozan kaže...
cro_denis kaže...

analogne C kanale ne postoji i ne moze se naci

kablovske S kanale ne postoji i ne moze se naci ;)

17 godina
logic kaže...
Matozan kaže...
cro_denis kaže...

analogne C kanale ne postoji i ne moze se naci

kablovske S kanale ne postoji i ne moze se naci ;)

Ma nismo se razumjeli, na Bnet-ovoj kabelskoj analogni programi se nalaze u dva područja od C02-C60 ili 70 i S01-S20 ili S30 (ne mogu sad provjeriti na TV-u - ženica mi ga je okupirala i ne želim je ometati {#}).

Ovi u C području su inače oni stari UHF/VHF kanali.

16 godina
neaktivan

Eto sad sam probao sve ispocetka instalirati i opet isto sad je slika full siva nesto se vidi da se mice ali skroz je siva ,e sada jel ovo dobro namjesteno u postavkama stavio sam country/region :hrvatsku,S-video video standard PAL_B i composite video standrad PAL_B i problem mi je sto u postavkama imam za namjestiti kontrast ali neda mi program da namjestim nemogu kliknuti ne kuzim zasto ?

14 godina
protjeran

Nažalost čovjek ima analogni zemaljski i digitalni satelitski tuner.

Ja imam kabelsku koja isporučuje ove digitalne zemaljske kroz 51 kanal i sve satelitske analogijom.

Vrti mi to stara WinFast tv2000, samo morasm na daljinskom prebaciti analog/digital.

Ne pronalazim na tržištu ovu tvoju želju,da ima "trodupli hibrid", analog/digital zemaljska + digital satelitska.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nije on ni trazio digitalni satelitski tuner vec ga je kupio.

U njegovom slucaju treba mu DVB-T DVB-C kombinacija. Analogiju ne emituje niko vise.

14 godina
protjeran

Spominje kabelsku.

Također imam kabelsku sa 60 programa i distribuira se analogno,samo na 51-vom kanalu ide 9 digitalnih zemaljskih.

0 0 hvala 0
17 godina
cro_denis kaže...

Eto sad sam probao sve ispocetka instalirati i opet isto sad je slika full siva nesto se vidi da se mice ali skroz je siva ,e sada jel ovo dobro namjesteno u postavkama stavio sam country/region :hrvatsku,S-video video standard PAL_B i composite video standrad PAL_B i problem mi je sto u postavkama imam za namjestiti kontrast ali neda mi program da namjestim nemogu kliknuti ne kuzim zasto ?

I kod mene je tako postavljeno, nemam ideje zašto kod tebe ne radi.

Jesi li skinuo najnovije drivere sa AverMedia-e?

Kad dođem kući (na poslu sam), pogledati ću podrobije koji driver imam i da li ima još koja opcija u software-u.

@Logic: Evo dio opisa moje kartice "The AVerTV Super 007 supports all terrestrial analogue standards (NTSC/PAL/SECAM)"

i sa tom (avermedia m135-a) analognom karticom mogu gledati i pratiti sve programe koje imam na kablovskoj,

kao i na  Sony Trinitron CRT TV-u i na LG 32LG5700 LCD TV-u. DVB-C uređaj nije potreban.

16 godina
neaktivan
Matozan kaže...
cro_denis kaže...

I kod mene je tako postavljeno, nemam ideje zašto kod tebe ne radi.

Jesi li skinuo najnovije drivere sa AverMedia-e?

Kad dođem kući (na poslu sam), pogledati ću podrobije koji driver imam i da li ima još koja opcija u software-u.

@Logic: Evo dio opisa moje kartice "The AVerTV Super 007 supports all terrestrial analogue standards (NTSC/PAL/SECAM)"

i sa tom (avermedia m135-a) analognom karticom mogu gledati i pratiti sve programe koje imam na kablovskoj,

kao i na  Sony Trinitron CRT TV-u i na LG 32LG5700 LCD TV-u. DVB-C uređaj nije potreban.

Probao sam naci drivere ali ne mogu ,sve sto mi daje to je da platim da mogu skinuti ,sto nema smisla...Sad zovem ve-mil da pitam dali je moguce zamjeniti tv-tuner sa drugim ,ako treba ostavim im 100-200 kn za ljubaznost nije mi problem onda cu uzeti dvb-t onda bi trebalo raditi ...

E sada mene interesira dali mogu gledati tv preko windows media centra i kako ?

16 godina
neaktivan

Možeš i to ti je vrlo jednostavno za postavit.

U MediaCentru odaberi Settings>TV>TV Signal>Set up TV signal

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice